Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Inteleg perfect ce vrea sa spuna Shambala , am cumparat si eu visaton bg 17 si pur si simplu nu are legatura cu muzica . Este un difuzor de sonorizat mall-uri pus in tavan , chiar are pe carcasa loc de prins transformatorul coborator de impedanta . Probabil isi merita banii dar nu este potrivit pentru auditii .

Am folosit eu cumva BG17?
Link spre comentariu

Adevarul e ca din rahat nu poti face bici si sa mai si pocneasca, cred ca asta vrea sa zica shambala si eu cred ca are dreptate. Daca vrei sa cante trebuie sa scoti banu. Acele visatoane ieftine sunt fabricate cine stie pe unde - dar sigur nu in Germania - prin urmare nu cred ca e mare diferenta intre acele visatoane si restul pocnitorilor chinezesti.Asa, ca sa faci un exercitiu, e ok, si eu as incuraja un astfel de proiect pentru incepatorii in DIY avand in vedere ca acele difuzoare pot fi gasite usor si nu exista riscul sa dispara de pe piata cum e cazul pocnitorilor no-name.

Intimplator Visatoanele au fost masurate in camera anecoica, aici in Romanica (blamata de multi locuitori ai ei).Rahat ne rahat, graficul din prospect bate cu realitatea.Citatul nu imi apartine "ce am reusit sa probez in camera surda,au fost doua difuzoare RFT de 6W/6ohmi, eliptice (recuperate) si un VISATON BG 13 8 OHM, excitate cu un PHILIPS 5667 SN la 1W de la 20Hz........30.000Hz cu o rampa de 240s semnal sinus, am obtinut un SPL de 111dB cu +/-0,5dB si o crestere de +2dB la 4500Hz si doua frecvente de rezonanta, una mecanica la 33Hz si una de sistem oscilant electric (reactanta inductiva a bobinei) la 210Hz".Camera surda a costat 2 mil. EU si este foarte reala.Nu il laud pe Visaton (made in ceaina sau ghermanica) dar mai usor cu "parul", ca pina la a fi "Dumnezei" este cale lunga. Imi place tonul acesta gri macabru in care orice se face, e nasol, e stricat , e prost etc.Una peste alta de bine de rau decit vorba lunga mai bine un pic de practica ca asa se mai invata cite ceva (deh e mai simplu sa google-sti decit sa iti rupi degetele).Apropo shambala la ascultat si a spus un punct de vedere, al lui, pertinent, ai alta solutie "fara sa scoti banu"?
Link spre comentariu

Adevarul e ca din rahat nu poti face bici si sa mai si pocneasca, cred ca asta vrea sa zica shambala si eu cred ca are dreptate. Daca vrei sa cante trebuie sa scoti banu. Acele visatoane ieftine sunt fabricate cine stie pe unde - dar sigur nu in Germania - prin urmare nu cred ca e mare diferenta intre acele visatoane si restul pocnitorilor chinezesti.Asa, ca sa faci un exercitiu, e ok, si eu as incuraja un astfel de proiect pentru incepatorii in DIY avand in vedere ca acele difuzoare pot fi gasite usor si nu exista riscul sa dispara de pe piata cum e cazul pocnitorilor no-name.

Intimplator Visatoanele au fost masurate in camera anecoica, aici in Romanica (blamata de multi locuitori ai ei).Rahat ne rahat, graficul din prospect bate cu realitatea.Citatul nu imi apartine "ce am reusit sa probez in camera surda,au fost doua difuzoare RFT de 6W/6ohmi, eliptice (recuperate) si un VISATON BG 13 8 OHM, excitate cu un PHILIPS 5667 SN la 1W de la 20Hz........30.000Hz cu o rampa de 240s semnal sinus, am obtinut un SPL de 111dB cu +/-0,5dB si o crestere de +2dB la 4500Hz si doua frecvente de rezonanta, una mecanica la 33Hz si una de sistem oscilant electric (reactanta inductiva a bobinei) la 210Hz".Camera surda a costat 2 mil. EU si este foarte reala.Nu il laud pe Visaton (made in ceaina sau ghermanica) dar mai usor cu "parul", ca pina la a fi "Dumnezei" este cale lunga. Imi place tonul acesta gri macabru in care orice se face, e nasol, e stricat , e prost etc.Una peste alta de bine de rau decit vorba lunga mai bine un pic de practica ca asa se mai invata cite ceva (deh e mai simplu sa google-sti decit sa iti rupi degetele).Apropo shambala la ascultat si a spus un punct de vedere, al lui, pertinent, ai alta solutie "fara sa scoti banu"?
Alooo, alooo, las-o mai moale ca nu te-am injurat. Am incercat sa punctez ceva si vad ca reactionezi prea tare.Acuma ca ne-am linistit - de ce nu pui si tu o poza cu camera aia anecoica de 2mil EU, ca asa din vorbe.......se pot face multe. Si daca tot vine vorba de "vorbe" si google - vaz ca m-ai trimis la "la practica" ca sa nu-mi "rup degetele" pe google. Pai ia da o privire pe site-ul din semnatura mea. Ce zici, e suficienta practica ??? Si ca sa te linistesc iti spun ca in timp ce vorbim noi aici mai am in desfasurare 3 proiecte mari si late care vor fi puse pe site-ul din semnatura in curand.E drept - nu am incercat fix acel visaton, dar am incercat cateva visatoane ieftine si parerea mea e in postul de mai sus. Ceea ce voiam sa punctez - daca nu e evident pana acum - e ca daca vrei ca ceva sa sune trebuie sa bagi "banu". Nu trebuie sa bagi 10.000 euro sau "2mil EU" in camera anecoica, dar nici 2mil lei vechi. De la 3-400 euro in sus putem discuta despre calitate. Mai jos - doar de compromisuri majore. Poate ca sunt si exceptii dar eu inca nu le-am vazut.
Link spre comentariu

Liviu, nu bag carcoteala.

Parerea mea, acum, dupa vreo 7 ani de facut "tamplarie" (si inca vreo 20 in care am mai facut niste lazi cu difuzoare), este ca munca nu mai merita facuta decat pt. difuri bune.

Este parerea mea, aprecierea mea asupra volumului de munca si a timpului consumat, nu este o axioma pe care vreau sa o impun nimanui.

Totusi, - si este tot parea mea - cred ca ar fi bine ca forumul sa incerce sa isi ridice stacheta in loc sa o coboare, chiar daca este criza.

Bun, nu putem da [acum] banii pe difuri scumpe - ok, e de inteles.

Dar macar sa nu lasam impresia ca cele iefitne ar fi locco-tennent, caci nu e deloc asa. Multi citesc si cred chiar ca au invatat ceva - si invata neadevaruri.

Link spre comentariu

1+1=2Eu sunt unu deci ramin 1.ahegyes -> Camera anecoica exista si nu are legatura cu muzica in mod special si s-a bagat bani in ea pt. ca este nevoie de asa ceva in procesul de productie. Testarea difuzoarelor s-a facut cu amabilitatea unei persoane de acolo si este o pura intimplare. Si masuratoarea a fost infinit mai buna decit poti sa o faci tu in regim, oarecum de amator.Daca crezi ca promovez un brand sau un alt "kkt" care si sa pocneasca te inseli.O sa ma gindesc sa iti scriu o "ruga", ca deh nu pot sa ajung atit de "sus".S-au crezi ca daca ai un site si un bussines din asta esti indreptatit sa dai cu tifla?Si aia cu aloooo? La ce te referi exact? Reactionez exact la o concluzie simpla: dupa ce am rasfoit forumul, am observat ca orice nu este facut si masurat de tine, pt. tine este prost.Daca nu convine solutia nimeni nu este obligat si sa o incerce.Cred ca ati facut "praf" destul proiectul. :cry: CBI -> Multumesc pentru idei. Monacorul l-am ascultat si eu si are un timbru placut.Shambala -> La amaritele mele de proiecte, am incercat sa folosesc si difuzoare mai scumpe si mai ieftine, cum s-a nimerit. Chinuiala a fost sa scot ceva din ele. Cit despre ridicat stacheta, in afara de TQWT cu Ciare si hornul la care am lucrat cu sandugeorge, mai sus sau mai mult nu am facut. Dar am facut citeva "pocnitori" care nu au ajuns la pretul incintelor cu Ciare (din motive lesne de inteles) si pe ansamblu raspunsul a fost multumitor. Insa m-am saturat sa aud oameni care lauda boxe care chiar suna prost. E drept Visatonul asta micut nu e un zmeu, dar e un BL liniar si am scapat de filtru. Am urmarit pretul scazut si o calitate decenta a auditiei (ca parerea ta este ca suna nasol, iti aduc oricind incinte de 2x sau 5x pretul, care suna mai rau decit ce a iesit - dar lumea le ridica la grad de nirvana - am citeva bookshelf-uri in cap acum). Parerea mea este ca nu e nici locotenet, nici general, puteam sa iau orice alt difuzor. Asta s-a nimerit, nu e rau in raspuns, asta am facut, asta am prezentat. Data viitoare dau copy-paste (nu e cazul tau) sa fiu integrat cu realitatea internetului.Cu tot respectul, voi mai posta si alte proiecte TQWT sau horn pe viitor, alceva nu fac si nu voi face.

Link spre comentariu

Pentru comentarii tot timpul mai e loc.

1+1=2Eu sunt unu deci ramin 1.ahegyes -> Camera anecoica exista si nu are legatura cu muzica in mod special si s-a bagat bani in ea pt. ca este nevoie de asa ceva in procesul de productie. Testarea difuzoarelor s-a facut cu amabilitatea unei persoane de acolo si este o pura intimplare. Si masuratoarea a fost infinit mai buna decit poti sa o faci tu in regim, oarecum de amator.Daca crezi ca promovez un brand sau un alt "kkt" care si sa pocneasca te inseli.O sa ma gindesc sa iti scriu o "ruga", ca deh nu pot sa ajung atit de "sus".S-au crezi ca daca ai un site si un bussines din asta esti indreptatit sa dai cu tifla?Si aia cu aloooo? La ce te referi exact? Reactionez exact la o concluzie simpla: dupa ce am rasfoit forumul, am observat ca orice nu este facut si masurat de tine, pt. tine este prost.Daca nu convine solutia nimeni nu este obligat si sa o incerce.Cred ca ati facut "praf" destul proiectul. :cry:

1. Nu contesta nimeni existenta acelei camere anecoice - dar daca tot ai amintit de ea, si te lauzi ca ai facut si ai adres in ea - putei sa faci si 2 poze ca sa vedem si noi. Asa si eu pot sa zic ca am proiectat boxe in laborator la JBL - dar ma crede cineva ???2. Din partea mea poti sa promovezi orice, dar problema e ceea ce a spus shambala.3. Am un site de DIY - amator si nu un "bussines". Apoi nu dau cu tifla ci imi exprim o parere personala. Din cate vad eu - tu m-ai trimis la "practica", iar eu ti-am aratat ca am ceva practica in spate.4. Sunt pe forum si proiecte facute de altii la care nu am comentat. Apoi - daca o luam asa - se poate comenta la orice proiect (atat de bine cat si de rau). Daca tu ai ceva de comentat la proiectele mele - nu ai decat.5. Eu nu am urmarit sa-ti fac praf proiectul. Daca te uiti bine, chiar am spus ca pentru un incepator care vrea sa incerce DIY e o chestie de luat in seama - prin urmare pe langa critica proiectul a primit si o bulina rosie. NU inteleg ce ai fi vrut mai mult ???
Link spre comentariu
Laboratorul apartine Arctic SA (ca sa fiu corect: nu eu am efectuat masuratorile, inginerii de acolo).Si poate face determinari ale nivelului de zgomot in camera anecoica cu puls, analiza ale spectrului de zgomot emis, etc. (nu stiu multe detalii, dar are 18 microfoane la un pret total de 300mii Euro, numai ele).
Link spre comentariu

:hamac

Fostex FE 203 EN-S:

Specs:

Format: 20cm Full Range (8")

Impedance: 8 ohm

Resonance Frequency (Fs): 43Hz

Frequency Range: F0 to 20kHz

Sensitivity: 99dB @ 1W/1M

Music Power Handling: 100W

Moving Mass (Ms): 12g

Qts: 0.14

Effective Vibration Radius: 8.1cm

Magnet Weight: 1,836g (4.04 pounds)

Vorbeste cu SanduGeorge si pune-l intr-un BLH.

http://speaker-unit.com/SHOP/FOSTEXFE206En.html

post-2926-139829328301_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vorbeste cu SanduGeorge si pune-l intr-un BLH.http://speaker-unit.com/SHOP/FOSTEXFE206En.html

Este un vis frumos, laudat si scump, Fostexul.Hornul care "se naste acum" este pentru un difuzor cu diametru de 30 cm si este calculat foarte strins.Se poate pune o placa adaptoare, cu un diametru mai mic, dar raspunsul nu va fi optim.Mauhornul la care lucrez, teoretic ar fi mai potrivit si este gindit destul de permisiv (cel putin din constatarile personale).Ce nu stiu inca sa fac (si m-am lovit de problema la proiectul cu Alnico), nu stiu cum sa scot, corect o "cocosa" care apare in raspunsul difuzorului.Anumite neliniaritati se mai pot aplatiza din proiectarea incintei, dar unele, numai din filtru. Iar la filtre... nu sunt "tatic".In discutiile cu VTP pe linga perechea Ciare, ca preferinta, se afla si acest model de la Fostex. Eu nu l-am ascultat niciodata :jytuiyu insa am observat ca este apreciat.
Link spre comentariu

Ce nu stiu inca sa fac (si m-am lovit de problema la proiectul cu Alnico), nu stiu cum sa scot, corect o "cocosa" care apare in raspunsul difuzorului.Anumite neliniaritati se mai pot aplatiza din proiectarea incintei, dar unele, numai din filtru. Iar la filtre... nu sunt "tatic".

Parerea mea: orice incinta ai face cu orice difuzor - cat o fi el de scump - pentru a obtine un raspuns cat de cat liniar trebuie folosita un soi e egalizare, filtrare, etc. Mai pe romaneste - doar cu difuzorul gol......nu prea merge. Stiu - o sa mi se spuna ca X sau Y a dres si a facut. DA - am inteles - parerea mea e cea de mai sus.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări