Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Salut. La sugestia d-lui ing Mateescu, lansez un apel userilor cu experienta, pentru construirea filtrelor necesare unei perechi de vtp-uri ce va fi echipata cu Pa 800K de la PAUDIO si dt-300 de la Monacor. Multumesc anticipat aceluia ce ma va ajuta ( contracost binenteles) si astept un mesaj pe pm. La multi ani tuturor si un an 2011 plin de tot ce va doriti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu sunt foarte informat despre aceste incinte desi mor de curiozitate sa ascult macar odata dar vreau sa incerc sa fac pt cineva o pereche la 'plesneala'amicul mei detine niste difuzoare de banda larga luate de la un televizor (no parameter ) de vreo 5 inch si un pic(am dat cu vreo 10-15w in ele si duc binisorexista proiecte pt dimensiunea asta de difuzor pt vtp?la crearea incintelor exista nevoie de parametriidifuzoarelor exact ca la crearea celor tipuri de incinte?(bas reflex,inchise etc)ms anticipat

Link spre comentariu

Multumesc :)Am citit mai de mult aproape tot topicul, care este imens. Acum am mai rasfoit dar nu am avut rabdarea sa caut in detaliu.Totusi nu mi-as fi dat seama ca acele planuri sunt pentru PA-800K.As avea cateva nelamuriri:1. Stiu ca inaltimea ideala a unei boxe se calculeaza astfel incat difuzoarele sa pice undeva la nivelul urechii, deci daca stau pe o canapea, 1100 mm ar fi insuficient! Banuiesc ca pot modifica dimensiunile, pastrand volumul interior.2. Vreau sa montez tweeterul deasupra woofer-ului, pe aceeasi axa, din motive estetice. Cum calculez distanta dintre acestea (stiu ca este vb despre centrele acustice)?3. Este vreo problema daca voi monta filtrele in afara incintei? Banuiesc ca nu.

Link spre comentariu

Cer un sfat dlui. Aurelian Mateescu (VTP), dupa proiectul caruia am realizat incintele VTP cu PA-800K si PCT300, sau oricarui user care a rezolvat problema pe care o sa o ridic eu. Pentru ascultarea muzicii sunt multumit de incinte. Eu le folosesc insa si la vizionarea filmelor de pe dvd-player. Pentru filme simt nevoia utilizarii unui subwoofer pentru redarea efectelor speciale: explozii, tunete, etc. Ce difuzor imi recomandati pentru subwoofer ?

Link spre comentariu

Cer un sfat dlui. Aurelian Mateescu (VTP), dupa proiectul caruia am realizat incintele VTP cu PA-800K si PCT300, sau oricarui user care a rezolvat problema pe care o sa o ridic eu. Pentru ascultarea muzicii sunt multumit de incinte. Eu le folosesc insa si la vizionarea filmelor de pe dvd-player. Pentru filme simt nevoia utilizarii unui subwoofer pentru redarea efectelor speciale: explozii, tunete, etc. Ce difuzor imi recomandati pentru subwoofer ?

Eu iti recomand sa cumperi un sub activ din comert!!! E solutia cea mai ieftina si cea mai corecta:- un sub activ din comert este mult mai ieftin decat unul manufacturat si cu o functionare decenta. Are amplificatorul dedicat, cu filtrul necesar, poate si conectat la iesirea de incinte sau la preamplificator, corectia fazei si a punctului de unde intervine acustic;- ca sa construiesti toate facilitatile unuia de fabrica te costa de cel putin 3 ori mai mult si rezultatul e indoielnic.Doar un difuzor? Trebuie unul de subwoofer, cu 2 bobine, dedicat pentru sub. In functie de diametru, ce se doreste si bani, as cauta pe siteul CIARE. Difuzoarele lor pentru sub sunt excelente. Daca mai sunt pe stoc la importator, PAudio sau Selenium sunt iarasi potrivite. In general, la suburi, difuzioarele cu echipaj greu produc un decalaj fata de incintele principale, si sunetul este ciudat si necorectabil.
Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfat. Deoarece si timpul meu liber este acum limitat o sa ma orientez catre unul gata fabricat. Voi incepe cautarile sa vad ce ofera magazinele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări