Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Vizitator gigilacatus

salutare , am si eu o intrebare , ce fel de incinta recomandati pt un dif ca :http://www.e-piese.ro/shop/difuzor_ksw_1228-4.html ? (ma intereseaza ceva de bass) , Va multumesc

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

reinviu topicul de plictiseala ... :limb: au aparut noi repere pe site la ciareun wofer de 10' f interesant,unul mare de 38cm la fel de interesant(pt fanii bigger is better)si cireasa,3 coaxialecel de 8" cred ca merita incercat,as fii curios cum suna driverul cu calota de kaptonam obs ca au scos si ei in sfarsit buretii aia urati(gasket) si inutili de tineau rila si acum se mai si lauda cu asta :rade:cred ca or sa apara si preturile in curand

Link spre comentariu

vidax,poti sa detaliezi cum ai obtinut bas sub 80hz prin coborarea FTJ pe wofer la 800hz :d

Prin tatonarile pe care le-am facut asupra filtrelor am atenuat mai mult sau mai putin mediile pana am ajuns sa obtin timbrul care-mi place mie pentru sursele si amplificatorul pe care le am si in spatiul de auditie in care sunt amplasate. Pe generatorul de semnal sinusoidal VTP-urile mele redau de la 23Hz iar camera imi da un varf la 31Hz, asta se intimpla si cu incintele bas reflex pe care le foloseam inainte. Cu valorile pentru filtru pe care le-am indicat mai sus am obtinut un echilibru intre bas ,medii si inalte care ma satisface, dinamica (PA-800K), detalii (PCT300) si mai ales o claritate deosebita a vocilor. Pentru pretul platit pe aceste difuzoare eu personal sunt foarte multumit!
Link spre comentariu

reinviu topicul de plictiseala ... au aparut noi repere pe site la ciareun wofer de 10' f interesant,unul mare de 38cm la fel de interesant(pt fanii bigger is better)si cireasa,3 coaxialecel de 8" cred ca merita incercat,as fii curios cum suna driverul cu calota de kaptonam obs ca au scos si ei in sfarsit buretii aia urati(gasket) si inutili de tineau rila si acum se mai si lauda cu asta cred ca or sa apara si preturile in curand

Se poate link-urile?Merci.
Link spre comentariu

nu pot pune link spre pdf pt ca pagina lor e in tehnologie flash

reperele despre care ziceam sunt in sectiunea NEW

si anume hw251N(vechiul hw251),hw385 iar coaxialele seria HX

poti decarca catalogul tot de la ei pt fiecare destinatie(home,profesional),dar cred ca ai facut-o deja...

pt tine,pot vorbi cu importatorul ca il cunosc daca ai ceva de aflat(strict ne-tehnic,din pacate)

Link spre comentariu
Vizitator crocodilu

Salut, tocmai ce am terminat o incinta VTP echipata cu PA-800k si Monacor DT-300 fara ghidul de unda, momentan trebuie sa o termin si pe a doua si o sa urmeaze partea de teste pentru filtre, am primit ceva sfaturi pentru pozitionarea minetului, mentionez ca in camera unde or sa fie asejate vor fi cam la 40 cm de perete poate mai putin, poate cei care au realizat cu succes asemenea incinte imi pot oferi o alta recomandare pentru asezarea minetului, o recomandare a fost folosirea altor materiale pentru pereti si minet doar pentru partea inclinata.Pentru partea de filtru domnul Mateescu a recomandat ultima data ( pe pagina 48) woofer = 1,8 mH + 14 micro si tweeter = 0,3 mH + 2,2 micro dar era vorba de PCT-300, sa vedem ce diferente vor fi in cazul DT-300, urmeaza sa testez si varianta filtrului prezentata de Vidax, o sa revin cu informatii dupa ce voi apuca sa fac ceva teste cu filtrele. Dupa toate testele si definitivarea filtrului voi trece la partea de finisare.

Link spre comentariu

@crocdilu',ai material de amortizare suficient si bine pus. In cazul peretilor laterali, pe unul din ei, nu e nevoie de amandoi tapetati.La filtru, recomand doar Butterworth, ord.II, cu punctul de inflexiune al caracteristicii wooferului la circa 1.000 Hz si al tweeterului intre 5-6 kHz, in functie de cata medie "suporti".L-padul pentru DT300 trebuie sa atenueze mai putin decat in cazul lui PCT 300. Tatonarile sunt sfinte!Data viitoare rotunjeste capatul peretelui inclinat.Poti sa faci o proba si fara ca minetul sa-l prinzi pe capacul superior!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator crocodilu

Va salut, multumesc pentru sfaturi, la a doua incinta am rotunjit colturile peretelui inclinat si am lasat minet numai pe un singur perete, avandu-le pe amandoua am observat ca aceasta din urma are mai multe joase fata de prima unde am pus minte pe ambii pereti, in cele din urma am trecut la filtre si pentru PA 800 am momentan 1.74mH +14.4uF iar la DT 300 am incercat 0.54mH + 4.2uF aproximativ 3300 Hz, astpt sa imi vina rezistentele sa ma apuc de tatonari pentru L pad deoarece in configuratia actuala inaltele sunt mai prezente fara L pad. Ulterior o sa incerc un filtru cu punctul de inflexiune al tweeterului in zona 5-6 kHz ca sa observ cate medii o sa suport :da, uitandu-ma peste graficele de raspuns in frecventa al celor doua si anume PCT 300 si DT 300 observ ca la cel din urma raspunsul in frecventa este ceva mai liniar, neprezentant "cocoasa" precum PCT 300, poate acest lucru o sa imi permita un punct de inflexiune ceva mai jos, ramane de ascultat.La prima incinta i-am indepartat partea de minet de pe lateral si acum minetul peretelui inclinat este tot agatat de parte de sus, in continuare acest lucru se pare sa infuenteze raspunsul la frecventele joase dar mi se pare mie ca parc la aceasta joasele sunt ceva mai rapide, mai scurte decat la a doua ( care nu are minetul agatat de partea de sus ). Precizez ca folosesc condensatorii Mundorf MCap iar bobinele sunt realizate de mine cu sarma de 1,3mm ambele si pentru joase si pentru inalte. Momentan ca sursa pentru probe folosesc calculatorul ( fisiere flac) si o Delia argintie!PS: sunt incepator si acestea sunt primele incinte realizate de mine, abia acuma incerc sa imi dau seama la ce sa fiu atent in timpul auditiilor la filtre.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator STANCU MARIAN

Buna ziua,Va adresez si eu o intrebare cu privire la difuzoarul folosit la niste boxe yamaha ns244. Ma intreseaza zsa fac o boxa VTP cu acest difuzor. Din pacate nu am reusit sa gasesc foarte multe specificatii pentru acest difuzor. 70Wmax @ 8Ohm90dB/W/mdiametru 25 cmMotivul pentru care as vrea sa folosesc acest difuzor este faptul ca imi place cum arata, fiind un fan al difuzoarelor alba-crem.Va multumesc.

Link spre comentariu

Buna ziua,Va adresez si eu o intrebare cu privire la difuzoarul folosit la niste boxe yamaha ns244. Ma intreseaza zsa fac o boxa VTP cu acest difuzor. Din pacate nu am reusit sa gasesc foarte multe specificatii pentru acest difuzor. 70Wmax @ 8Ohm90dB/W/mdiametru 25 cmMotivul pentru care as vrea sa folosesc acest difuzor este faptul ca imi place cum arata, fiind un fan al difuzoarelor alba-crem.Va multumesc.

In principiu, nimic nu te impiedica sa faci VTP si cu un woofer de 21", doar ca:- dimensiunile incintei cresc odata cu diametrul wooferului;- peste max.8" va trebui sa treci la 3 cai, ceea ce poate deveni o problema daca nu stii sa rezolvi problemele grele de integrare a celor 3 traductoare.- Cat despre difuzorul Yamaha, de 10", trebuie sa treci la 3 cai, mai ales ca NU STII caracteristica de frecventa a acestuia ca sa nu ai accidente in caracteristica incintei.
Link spre comentariu
Vizitator STANCU MARIAN

Va multumesc pentru raspunsuri. Acum vreau sa o iau in ordine, sa va spun ce vreau pentru a ma putea ajuta.Unde si pentru ce folosesc boxele.1. Camera de auditie este de 6*5,5 cu inaltime de 2,7, pe jos am parchet din lemn iar peretii au gipscarton si vata minerala intre gipscarton si peretele de structura, nu stiu daca o sa fie probleme cu acustica cameri din cauza asta sper sa nu,2. Muzica clasica, ceva de relaxare, radio, si foarte rar ceva mai zbuciumat tip rock. Nu cred ca voi pune boxele la sistemul home cinema ca sigur nu o sa fie compatibil ca si nivel sonor cu cele deja existente.AmplificareAcum am un reciver SONY 5.1 de 100w/canal si consum 280 w de la retea, impedanta 8 ohmi. Tinand cont ca mai are pe langa cele 5.1 iesiri care se afla pe A si posibilitatea de comutare pe B stereo nu cred ca imi rezulta mai mult de 30-35 w/canal. Concluzie, acum am statie de 35 w/canal si 8 ohmi. Plan de viitor pentru urmatoarele boxe un amplificator clasa AA de 2*50-100w la mana a doua . pret 400-500 ronCa si boxeAs vrea initial sa imi cumpar un set de boxe sh cu preturi intre 400-500 lei. Pentru ca imi plac difuzoarele ce au culoarea alb-crem am mers pe urmatoarea lista de produse: JVC SK-600sII, pe 3 cai, basi de 26 cm - 60 w - 410 ronJVC S-88, pe 3 cai, basi de 25 cm- 60 w - 450 ronYamaha ns 244, pe 2 cai, basi 25 cm - 60 w 400 ronDe ce vreau sa imi cumpar intai boxe, pai sa imi educ urechea, sa invat usor, usor ce inseamna a se auzi bine. Pentru ca nu am nici multi bani as vrea sa modific aceste boxe intr-o boxa tip VTP, dar pastrand una in stare originala iar difuzoarele de la cealata in boxa VTP si sa fac modificari la boxa in functie de cum se aude mai bine raportat la boxa originala.Ca si solutie tehnica cel mai simplu mi s-a parut sa iau boxa yamaha pentru ca este pe 2 cai, are deja un filtru si vanzatorul este destul de aproape de orasul meu si as putea asculta boxele inainte de cumparare.Spuneati ca boxele vor ajunge foarte mari, acest lucru nu reprezinta o problema. Daca ma intrebati de ce vreau o boxa vtp, v-as raspunde ca am facut anul trecut o boxa de acest gen cu niste resturi de la o mobila mai veche si am fost foarte impresionat de felul in care se aude. Ulterior am luat difuzorul de pe acea boxa si l-am pus impreuna cu alte doua difuzoare intr-o alta boxa mai mica cu filtre, cu tot ce trebuie, iar performatele la cea din urma sunt mult mai slabe din punctul meu de vedere.Va multumesc foarte mult si va urez o seara placuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări