Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Ok, am inteles. Maine ma duc sa caut vatelina, se pare ca e mai usor de manevrat decat lana. Cand termin boxele revin cu impresii.Off topic pentru care va cer scuze, dar de mult ma incearca... :Tot respectul pentru domnul Mateescu si ma bucur ca e alaturi de noi ! Citesc Tehnium de la 10 ani, am carte de electronica cu dedicatie de la domnul inginer Ilie Mihaescu, primita in redactia Tehnium acum ceva ani ( m-am dus sa vad cum arata redactia, oamenii ) si da, domnule Mateescu, pe mine chiar ma intereseaza ca a aparut Tehnium, ma bucura si ma si intristeaza in acelasi timp ca trebuie sa astept 3 luni pentru a o cumpara. Imi pare rau ca nu mai poate tine pasul, imi pare rau dupa almanah.Chiar daca ar povesti despre tunsul oilor, culesul prunelor si asfaltatul strazii, daca scrie pe coperta Tehnium tot am sa o cumpar. E microb...Daniel

Link spre comentariu

Ok, am inteles. Maine ma duc sa caut vatelina, se pare ca e mai usor de manevrat decat lana. Cand termin boxele revin cu impresii.Off topic pentru care va cer scuze, dar de mult ma incearca... :Tot respectul pentru domnul Mateescu si ma bucur ca e alaturi de noi ! Citesc Tehnium de la 10 ani, am carte de electronica cu dedicatie de la domnul inginer Ilie Mihaescu, primita in redactia Tehnium acum ceva ani ( m-am dus sa vad cum arata redactia, oamenii ) si da, domnule Mateescu, pe mine chiar ma intereseaza ca a aparut Tehnium, ma bucura si ma si intristeaza in acelasi timp ca trebuie sa astept 3 luni pentru a o cumpara. Imi pare rau ca nu mai poate tine pasul, imi pare rau dupa almanah.Chiar daca ar povesti despre tunsul oilor, culesul prunelor si asfaltatul strazii, daca scrie pe coperta Tehnium tot am sa o cumpar. E microb...Daniel

Vatelina nu e minet si nu e buna pentru vtp fiind prea densa! Minet se gaseste la Bucur Obor la etajI, intrarea dinspre parc ( spate). Modificarile dupa ureche duc la rezultate proaste. Sa nu spuneti ca nu am avertizat asupra acestui aspect!
Link spre comentariu

Off topic: Am postat bine :d Nici eu nu mai stiu ce fac, eram socat ca nu-mi mai vedeam celelalte posturi,Concluzia : VATELINA = materialul ideal ?

Nu am lucrat cu vatelina pentruca este prea densa. Minetul este asemanator lanei scarmanate, doar ca e sintetica si se comporta ca dacronul sau accustastuff-ul american.Vatelina e buna pe peretii incintelor inchise ,sau BR.
Link spre comentariu

Deja m-a prins chestia asta si ma gandesc sa incerc proiectul VIB AL 130 de la Visaton. Singura problema ar fi pretul difuzoarelor care este cam piperat. Ma gandeam ca daca schimb chinezariile din TQWT sa incerc sa fac cu ele incinta din proiectul Visaton. Pentru asta l-asi ruga pe VTP sa-mi dea o mana de ajutor cu redimensionarea incintei. Sunt foarte curios cum ar suna combinatia aceea. proiectul are link-ul urmator http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _6_20.html sper sa functioneze.

Sorry, cu chinezarii nu se poate face ceva decent in incinta Visaton. Wooferul lor se incadreaza in cerinte, chinezul nu. in plus, nici daca as avea difuzoarele Visaton nu as reproduce proiectul lor. Doar lauda sa-si vanda marfa, dar proiectul e banal. Cu AL as face tot VTP.
Link spre comentariu

Ce productie este difuzorul?

http://telecomenzi.ro/image.php?id=2045 - uite-l aici :crazy:
Nu merita efortul!!! Are motor slab si se va comporta prost. Datele tehnice nu coincid cu realitatea. La KON toate difuzoarele de acelasi diametru au acelasi SPL. Amaraciunea S 80 nu cred ca are nici 88dB/w/m, daramite >90 dB/w/mMotorul bleg va cere o amortizare cumplita, ca si la SAL-uri, tot chinezarii trecute pe alaturi prin vest, ca sa capete pretentii. Rezultatul: scade SPL-ul incintei la 80 - 82 dB/w/m. Fara amortizare va avea o medie colorata puternic de rezonante. Desigur, fiecare decide pentru sine, dar, la munca depusa pentru constructia incintelor, sa le echipezi cu aceste tragedii nu merita.IN GENERAL, difuzoarele China care se vand pe Maica Domnului, academiei, etc. au Qts de valoare mare, gen difuzor auto, nepretabile la VTP, BR, band-pass, in general la incinte la care Qts<0,5.Parametrii sunt pusi din buzunar si nu te poti baza pe ei, ca sa nu mai vorbim de putere.NU AM RECOMANDAT DEGEABA UTILIZAREA DIFUZOARELOR PRO!!!Aveti garantia ca fisa tehnica nu este un basm, iar din toata gama unui producator se poate gasi si un traductor de calitate pentru casa. Traductoarele "de casa" ale firmelor cu pretentii sunt in general mai scumpe decat cele pro, mai greu de procurat si mai nesigure in exploatare atunci cand sunt utilizate gresit. In plus, ramane in vigoare faptul ca nu rezista in putere cat unul pro, indiferent de marca si de ce scrie pe eticheta. In general LOGICA trebuie sa primeze, nu increderea ca o firma cu renume nu da plasa!!!
Link spre comentariu

Off topic: Am postat bine :d Nici eu nu mai stiu ce fac, eram socat ca nu-mi mai vedeam celelalte posturi,Concluzia : VATELINA = materialul ideal ?

Nu am lucrat cu vatelina pentruca este prea densa. Minetul este asemanator lanei scarmanate, doar ca e sintetica si se comporta ca dacronul sau accustastuff-ul american.Vatelina e buna pe peretii incintelor inchise ,sau BR.
ce am bagat eu nu e vatelina, se numeste altfel dar sa fiu al naibi daca imi aduc aminte cum ii zice. Seamana cu filtrul acela de la hotele electrice de aragaz numai ca e mai groasa si mai densa. Imi pare rau... scria pe eticheta denumirea corecta dar nu am retinut-o. Eu la magazin am cerut vatelina la metru si aia de acolo mi-au dat-o dupa ce s-au saturat de ras.
Link spre comentariu

Parametrii care i-am fol or fost de la Vasile el a masurat diful si cam toatte celelalte difuri de la KONAsa ca am o oarecare incredere ca parametrii is buni in plus incinta suna f bine.

Nu contest parametrii, odata ce nu am cu ce sa-i masor eu. Ca sa apelez la Elcomp, nu merita difuzorul. Cred ca Fs este mai mic!Tot ce am publicat cu chinezarii ( SAL si Senon ) au fost facute ptr.ca pe piata, curent se gasesc aceste difuzoare si sunt ieftine, iar multa lume nu-si permite altceva.Nu stiu in ce incinta l-ai utilizat si cu ce l-ai comparat. Daca parametrii sunt corecti, nu se poate utiliza la bas-reflex!!!. La VTP merge, dar daca am dreptate cu Fs, va da batai de cap la punere la punct, si, desi in final va suna bine pe medie + Joasa, va avea un SPL mic in urma amortizarii incintei. Daca vrei, poti incerca ! Daca Cezar nu apuca sa posteze materialul pentru 8", imi dai adresa sau un fax si trimit documentatia.
Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker

Ca se tot pomeneste pe aici de lana mioritica audiofila :lol: ,care ar fi cea mai buna metoda de prindere a ei in interorul incintei ?Eu de exmplu am lipit-o cum am putut si din loc in loc am prinso cu pioneze pentru tapiterie (sper ca este relativ buna modalitatea de prindere)

Link spre comentariu

Ca se tot pomeneste pe aici de lana mioritica audiofila :lol: ,care ar fi cea mai buna metoda de prindere a ei in interorul incintei ?Eu de exmplu am lipit-o cum am putut si din loc in loc am prinso cu pioneze pentru tapiterie (sper ca este relativ buna modalitatea de prindere)

Daca e caier bine daracit se desface in straturi cu grosime suficient de buna ( 10 - 20 mm ). Se poate introduce in saculeti plati, suficient de lungi, din tifon, dar fara aplatisare, care se prind pe pereti in puncte. Daca aveti nevoie sa umpleti un spatiu se rarefiaza caierul si se prinde la partea superioara. La 2- 3 ani se verifica pentru ca are tendinta sa se taseze. Minetul nu are problema asta dar nici nu are calitatea lanii ca fonoabsorbant, fapt evidentiat mai ales la incintele inchise, unde trebuie sa inghita toata energia din spatele membranei.
Link spre comentariu

Daca e caier bine daracit se desface in straturi cu grosime suficient de buna ( 10 - 20 mm ). Se poate introduce in saculeti plati, suficient de lungi, din tifon, dar fara aplatisare, care se prind pe pereti in puncte. Daca aveti nevoie sa umpleti un spatiu se rarefiaza caierul si se prinde la partea superioara. La 2- 3 ani se verifica pentru ca are tendinta sa se taseze. Minetul nu are problema asta dar nici nu are calitatea lanii ca fonoabsorbant, fapt evidentiat mai ales la incintele inchise, unde trebuie sa inghita toata energia din spatele membranei.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări