Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Astept si eu cu interes deosebit o serie de informatii complete ( cu dimensiuni si tot tacamul ) de la cine stie despre aceste incinte ( pentru PA800 si PCT300 ) Offtopic: am de gand sa pun si un subwoofer in sistem, e recomandat in acest caz sa fac VTPuri sau sateliti sealed ? ( tinand cont de tipul acestor difuzoare ) Multumesc mult !

Link spre comentariu

Reflex, nu inchis, ca in inchis n-o sa iasa deloc bas.Daca pui subwoofer nu stiu daca merita sa mai pui vtp, in sensul ca ocupa prea mult loc. Un reflex de 20L acordat la 50Hz este mult mai mic si scoate destul de mult bas. Coboara fara probleme la 60Hz, de unde poate fi preluat de catre subwoofer.

Link spre comentariu

Sigur o sa pun subwoofer pentru ca o sa fie un sistem gandit atat pt 2.1 cat si pentru 5.1D-aia am intrebat daca si cum ar fi sa fac sateliti inchisi, constient ca nu o sa scoata bas, pentru ca o sa am subwooferul si ma gandeam ca logic sunt mai mici ca si dimensiuni + ca vor avea un sunet ceva mai .. curat decat orice tip de BR sau VTP ( chiar daca le-ar lipsi basul ) Ma gandeam un subwoofer sa preia de la 60-70 hz in jos iar restuls a fie pe sateliti sealed. Ce ziceti ?In paralel sper ca cineva va posta urgent informatiile ca pentru prosti cap-coada pentru vtpuri.

Link spre comentariu

Da omule, dar tu nu intelegi ca in incinta inchisa n-o sa poata cobore asa de jos pana la subwoofer? Sau tu vrei sa urci subwooferul la 100-120Hz? Sa vezi acolo sunet colorat.Tu ai auzit pa800 in reflex? :)Nu suna colorat deloc pe partea de bas, in mod sigur nu e colorat daca il filtrezi pe la 70Hz.

Link spre comentariu

Da omule, dar tu nu intelegi ca in incinta inchisa n-o sa poata cobore asa de jos pana la subwoofer? Sau tu vrei sa urci subwooferul la 100-120Hz? Sa vezi acolo sunet colorat.Tu ai auzit pa800 in reflex? :)Nu suna colorat deloc pe partea de bas, in mod sigur nu e colorat daca il filtrezi pe la 70Hz.

Salut, pai nu am auzit PA800k in nici o varianta ca am topicuri deschise cu aceasta solicitare pe pAforum si nu ma invita nimeni 2 minute pe la el sa imi "arate" si mie cum se aud :jytuiyu :cry: .In nici un caz nu vreau sa urc wooferul pana la 100 hz si deci am inteles o sa fac VTP. Multumesc pentru raspunsuri !Putin offtopic : gresesc daca zic cum ca daca un anumit dif ( fata de un altul in aceeasi gama de pret ) ca sa sune cat poate el de bine va trebuii masiv ajutat de tipul de incinta, putem spune ca acel dif e inferior altuia ? Adica de exemplu PA800k e evident ca in sealed e de poamana in timp ce un altul in pretul lui ( care ? ) in sealed e ok. Intreb doar ca si idee ( nu stiu daca are sens sa deschid topic nou ) Revenind : o sa fac VTPuri si deci in continuare sper ca are cineva bunavointa de a posta instructiuni complete. Multumesc !
Link spre comentariu

Orice difuzor este proiectat pentru un anumit tip de incint?. Fiecare difuzor are timbru propriu, iar acesta se modific? în func?ie de incinta în care e montat. Singura incint? care nu modific? timbrul este cea open baffle, de?i incint? e mult spus. Practic e un panou pe care se pune difuzorul. Dac? tot e?ti din Bucure?ti, ia leg?tura cu domnul Aurelian Mateescu, userul VTP de aici.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca daca pui un subwoofer adevarat, nu tentative, de la 60-70Hz in jos nu e nevoie de vtp, merge si in reflex care e mult mai mic. Asta ti-am scris in primul mesaj. Evident ca in vtp basul este mai puternic, dar pastreaza spatiul pentru un subwoofer cu difuzor specializat de joase.In caz ca renunti la sub, atunci probabil un vtp pus la punct va fi mai ok.

Link spre comentariu

Si eu sunt interesat de realizarea unor incinte VTP in configuratia PA800 si PTC300.Mi-am tot spart capul cu modelul de calcul din excel dar parca nu se leaga ceva.Mi-am comandat mobila din living si intentionez sa-mi comand la fabrica si fronturile de aceeasi culoare pentru incinte.Dintre cei care au realizat proiectul asta pot posta dimensiunile?

Link spre comentariu

Uite, iti spun eu dimensiunile:Spate: 1064 x 250 mm, 2 bucatiFata: 959 x 250 mm, 2 bucati, cant pe o latura micaCapace: 300 x 250 mm, 4 bucati, cant pe laturile de 250mmInterior: 815 x 300 mm, 2 bucatiLaterale: 1100 x 300 mm, 4 bucati, cant pe toate laturile. Total aproximativ 3,1m^2.Ti-am spus pe care latura sa le pui cant in caz ca le faci direct din pal melaminat si nu vrei sa pui peste tot, adica si acolo unde nu trebuie.

Link spre comentariu

uite aici am gasit niste poze mai vechi facute cu telefonul din revista,poate ajutadaca faci lamaje la difuri,muchii verticale rotunjite,iti recomand sa pui fata dubla si peste laterale si capace.Ai dimensiunile ,poti sa le resocotesti si singur pt orice fel de montaj

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări