Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Ma poate lamuri cineva care este diametrul decupajului pentru PCT300? Am o oarecare indoiala in legatura cu cel de 120mm scris pe schita, cel putin diametrul de la woofer nu se potriveste cu difuzorul. Intreb pentru ca a intarziat curierul si PCT300 o sa ajunga abia saptamana viitoare. De asemenea, distanta intre cele doua difuzoare si excentricitatea cat trebuie sa fie? Care este deosebirea intre montajul excentric si montajul in centru?Daca se monteaza Tweeterul excentric, pe o boxa este in stanga si pe una in dreapta fata de centru?Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Diametrul de 120 cred c? e pentru varianta cu wave guide mare, iar cel pentru woofer ar trebui s? fie de 188mm. Distan?a dintre difuzoare trebuie s? fie cît mai mic?, practic s? nu se încalece flan?ele. Cu difuzoarele montate pe axe diferite se reduce difrac?ia. Tweeterele se pun în oglind?, pe o incint? decalat în stînga, iar pe cealalt? în dreapta. Eu a? zice s? nu dai g?urile pîn? nu ai difuzoarele în fa??.

Link spre comentariu

daca dai cu freza gaurile,pt tw PCT,adica cel cu flansa mare de 170mm,gaura trebuie de 140mm.Daca o dai mai mica,trebuie sa iei cu pila marginea rotund pt ca nu scapa de waveguide,are o conicitate ,din construcita luiPt wofer trebuie de 190mm.Incearca sa nu le dai nici mai mari nici mai mici,ca poate ori nu intra ori 'joaca',mai ales in varinta in care le gauresti cu pendularulLa aceasta combinatie nu este nevoie de montajul tw in afara axei,pt ca nu prea e loc si vizual nu arata prea bine,iar difractia este mai pronuntata la tw cu flansa de 4"(diferentele de sunet la ureche sunt discutabile,bineinteles)Daca ai varianta de tw fara flansa aia mare(desi ai zis PCT),pt ala trebuie gaura de 90mm.In desen cred ca este pt PCT cu selenium(8pw3 are nevoie de o gaura de 184mm).PA800 are nevoie de 189-190mm.Gaura de 120mm pt PCT este cam la fix,scapa tw,dar se propteste in conicitatea de flansa si mai trebuie luata marginea(la gaura) cu o pila.Fa-o la 140 linistit.Distanta intre difuri lasi 10mm,tw are 169mm pe exterior si wf are 205.Restul le socotesti pe o foaieAm lucrat cu ele si eu zic ca poti sa dai linistit gaurile cum am zis

Link spre comentariu
Vizitator shumyfi

o interbare tampita {ma gandesc} am doua twetere pt 25 l de la bluetech si doua wofere chineze ,as putea face doua incinte vtp tinand cont ca woferele printr-o ar face fata cu tweterele deo-data mersi ca macar va ganditi la combinatia asta . woferele au diametru 20 cm membrana fara suspensia de cauciuc

Link spre comentariu

@CBIMultumesc pentru info. Voi da gaurile de 140mm. In datasheet nu se vede bine desenul cu dimensiunile de la PCT-300. Eu fac decupajele cu traforajul. Merge cam greut, dar ies destul de ok. Minetul am inteles ca se pune pe laterale, spate, sus, plus o bucata pe piesa in diagonala in fata si lasata sa atarne in jos pe partea din spate. Corect?In coltul de sus unde exista deflectorul, se trece cu minetul peste sau se intrerupe?

Link spre comentariu

cum l-a plasat vidax e ok,eu zic ca poti sa agati de la inceput fasia de pe V de capacul de sus pt ca suna mai bine.Ce poti sa mai incerci e sa pui fasia de pe V de 4cm in loc de 2,si sa o prinzi de peretele inclinat(V) in loc sa o lasi sa atarne,sunt diferente la joase.

In rest ,dupa cum se vede,peste tot,pana aproape de iesire, sa nu se vada prin deschidere.La deflector nu trebuie nimic intrerupt,pui o fasie peste capacul de sus si care se continua pana pe spate.Pe laterale la fel,pui cat latimea cutiei pe interior,si o crestezi ca sa scape peste peretele inclinat

Fiind din Buc,ai putea sa gasesti pe cineva care sa te lase sa asculti,e mai bine si mai sigur sa procedezi asa, cu orice scula audio

Uite aici mai intelegibil,oricum nu da gaura,deci nu ajuta prea mult,se vede si conicitatea aia imediat sub waveguide de care ziceam

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Succes

Link spre comentariu
cum l-a plasat vidax e ok,eu zic ca poti sa agati de la inceput fasia de pe V de capacul de sus pt ca suna mai bine.Ce poti sa mai incerci e sa pui fasia de pe V de 4cm in loc de 2,si sa o prinzi de peretele inclinat(V) in loc sa o lasi sa atarne,sunt diferente la joase.

CBI,se pare ca tu ai facut mai multe experimente cu amplasarea minetului in interior.Care sunt diferentele,amplifica sau atenueaza joasele?

Link spre comentariu
Vizitator jazzzyro

Am o mare tristete: am rasfoit zecile de pagini si nu am gasit pana acum o solutie constructiva cap-coada pentru un VTP ce utilizeaza combinatia PA800k + PCT300.

Am gasit o arhiva pusa de Quasimodo si ii multumesc pentru asta. (imi permit sa o republic, pentru un supliment de informatie)

Ma poate ajuta cineva cu detaliile complete? Va multumesc anticipat. Ar fi utila in mod deosebit schema cu dimensiunile interioare, a.i. sa nu aiba importanta ce grosime are MDF-ul.

Stiu ca dl. Mateescu tot face trimitere la revista Tehnium, dar cum nu o am, iar colectia 2002-2006 (in care se pare ca s-au publicat solutiile constructive) nu exista nicaieri scanata, nu reusesc sa am o imagine clara.

Ar fi foarte bun un tutorial similar cu cel facut de dl.Mateescu pentru coaxialele BM8CXA, pus aici: http://www.netxpert.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=35

Mi se par neclare, in mod deosebit, detaliile despre lamajul care se face pe foaia (dublata) pe care se prind difuzoarele. Se poate face doar cu freza frontala, sau exista si alta solutie? (eventual suprapunerea unei alte fete, cu profilul exterior al difuzorului decupat). Cercul decupat pentru strapungerea motorului difuzorului trebuie sa fie in sectiune cilindric sau tronconic?

Pe de alta parte, minetul care pleaca de pe V se prinde de 'tavan' si apoi e lasat sa atarne, sau, in curgerea spre in jos, se mai prinde cu holzsuruburi de marginea posterioara a V-ului si apoi e lasat liber?

In alta ordine de idei, ce inseamna reteaua de separare? Daca este cumva tot una cu filtrele, nu cumva trebuie amplasata pe exteriorul incintei, in spate?

Nu se spune nimic despre dispunerea cablurilor in interiorul incintei. Ce fel de cabluri se prefera? sunt lasate libere? se prind cumva de pereti? Asta presupune desprinderea lor in timp, daca nu sunt ancorate bine. Pe de alta parte, am inteles ca trebuie lasate cumva sa atarne, pentru o interventie usoara ulterior (daca este cazul).

Mai am si alte intrebari, dar cum sunt deja buimacit de franturile de informatie, mai stau putin sa ma gandesc... :nebunrau:

Cu multumiri anticipate,

J.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări