Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

deci pe site :

http://www.netxpert.ro/index.php?option ... &Itemid=56

s-a folosit

Woofer SENON tip DYE 6510-90

Impedanta 8 ohmi

Putere nominala 100W

SPL 91 dB/W/m

Diametru 6 ? inch (180 mm) aici cred este 139.7mm

Diametrul bobinei mobile 1 inch

Banda de frecventa 45 ? 6500 Hz

planurile sunt pentru acest difuzor nu?

S-au dimensiunile de pe site sunt pentru difuzor de 180 mm?

multumesc.

Da, dimensiunile sunt pentru 6,5". diametrul decuparii poate sa fie cu cativa mm mai mic sau mai mare in functie de difuzor. Decuparea ptr. tweeter execut-o dupa ce ai tweeterul, pentru ca distantele s-ar putea sa difere functie de flansa lui.

Un upgrade la 6.5" este utilizarea SPH165KEP + DT300 de la Monacor. Datele difuzoarelor se gasesc pe site-ul Monacor care are reprezentanta in Romania ( vezi http://www.monacor.ro ) Evident e mai scumpa solutia, dar merita. Nu sunt necesare modificari in filtrul pe care l-am dat.

Link spre comentariu

pentru a se folosi difuzorul:SB-8 8O Diametru=200mm BOBINA=1" Putere M=120W Frecventa=35Hz-4.5KHz Senz=98dB Impedanta=8ohm ce modificari ar trebui facute?multumesc.

1. - pentru 8" sunt alte dimensiuni ale incintei, care depind de caracteristicile tehnice ale wooferului. In viitorul apropiat, pe site prietenului meu va apare si o varianta pentru 8".2. - Datele tehnice date nu sunt suficiente: ce Fs are, care este caracteristica de frecventa, cine il produce?Unele date imi par trase de par, deci verifica si trimite data sheet emis de producator. E mai sigur pentru un raspuns la obiect!
Link spre comentariu

File: SB-8-----------------------------------------Driver Properties Fs = 59,55 Hz Qms = 2,71 Vas = 29,95 liters Cms = 0,409 mm/N Mms = 17,46 g Rms = 2,411 kg/s Xmax = 3, mm Xmech = 4,5 mm P-Dia = 170, mm Sd = 227, sq.cm P-Vd = 0,0681 liters Qes = 0,781 Re = 7,1 ohms Z = 8, ohms BL = 7,707 Tm Pe = 50, watts Qts = 0,606 no = 0,781 % 1-W SPL = 91,07 dB 2.83-V SPL = 91,59 dBastia sunt parametrii pt SB-8 - masurati de Vasile :wink:

Link spre comentariu

o prima poza chiar daca nu am avut timp sa termin finisajul. Dupa ce o sa fie gata cu totul am sa pun niste poze bune si cu detalii de montaj. poza asta am pus-o ca sa nu se creada ca vorbesc,doar. toate cele bune

Da, confirm ca sunt ca cele pe care le utilizez acum la biroul meu, doar ca am schimbat wooferul ( SPH165KEP)Eu am pus incintele pe cate o plinta de PAL cu rotile de mobila. Prinderea de plinta cu 2 suruburi de mobila. Intre plinta si incinta un strat de 6 -8 mm de silicon sub forma a 4 depuneri in colturile incintei. Se evita transmiterea de vibratii catre podea. Rotile pot fi inlocuite cu spike-uri.Plinta e cu circa 3 cm mai mare decat fundul incintei ( de jur imprejur ).
Link spre comentariu

File: SB-8-----------------------------------------Driver Properties Fs = 59,55 Hz Qms = 2,71 Vas = 29,95 liters Cms = 0,409 mm/N Mms = 17,46 g Rms = 2,411 kg/s Xmax = 3, mm Xmech = 4,5 mm P-Dia = 170, mm Sd = 227, sq.cm P-Vd = 0,0681 liters Qes = 0,781 Re = 7,1 ohms Z = 8, ohms BL = 7,707 Tm Pe = 50, watts Qts = 0,606 no = 0,781 % 1-W SPL = 91,07 dB 2.83-V SPL = 91,59 dBastia sunt parametrii pt SB-8 - masurati de Vasile :wink:

Ce productie este difuzorul?Observ ca are Fs aproape de 60 Hz, deci nu este foarte potrivit pentru bubuiala gen subwoofer. Ce destinatie are, recomandat de producator?O caracteristica de frecventa aveti? E nevoie pentru a vedea unde poate fi taiat si daca nu are probleme in preajma fT. In plus, daca il vad imi dau seama daca e suficient de rigid echipajul mobil si daca poate fi montat in incinta acordata sub Fs fara probleme, avand Xmax si X mec relativ mic. Pare sa fie mai mult o medie decat mid-bass.
Link spre comentariu

Da Aveti dreptate, Sb8 nu este facut pt mid-bass. Eu am 2 boxe facute cu aceste difuri si scot cam 50 w . Incintele sunt facute pe 2 cai bass reflex pt ca Sb8 urca f bine infrecventa astfel nu am mai fol medie. Dar scoate un bass satisfacator pt o camera mai mare si suporta puteri de peste 50 w dar de la 60 incep distorsiunile! Am sa le fol pe post de sateliti la care mai adaug un sub de 100 w si zic eu ca o sa sune f bine.SAl

Link spre comentariu

am facut o plinta mai mare cu 2 cm din doua placi una peste alta. Mai am de montat picioruse(nu am gasit ceva sa-mi placa). Vreau sa le pun o rama cu material textil sa acopere difuzoarele si sa "finisez" capetele de suruburi cu capacele. Materialul folosit, pentru rapiditate, a fost PAL melaminat cantuit cu cant ABS( din cauza asta se vad muchiile putin iesite in afara. Imbinarea s-a facut clasic cu eurosuruburi (sau suruburi comprimate se mai numesc) toate placile au fost lipite cu Bison kit care lipeste si pal-ul melaminat.

Link spre comentariu

am facut o plinta mai mare cu 2 cm din doua placi una peste alta. Mai am de montat picioruse(nu am gasit ceva sa-mi placa). Vreau sa le pun o rama cu material textil sa acopere difuzoarele si sa "finisez" capetele de suruburi cu capacele. Materialul folosit, pentru rapiditate, a fost PAL melaminat cantuit cu cant ABS( din cauza asta se vad muchiile putin iesite in afara. Imbinarea s-a facut clasic cu eurosuruburi (sau suruburi comprimate se mai numesc) toate placile au fost lipite cu Bison kit care lipeste si pal-ul melaminat.

Si siliconul sanitar e bun pentru melaminat. PAL-ul chior lipit cu aracet gros, slefuit bine si imbracat cu autocolant e deasemenea multumitor estetic vorbind. In plus construiti o incinta nu mobila pentru vanzare. Daca e o realizare de tamplarie de lux: furnir de trandafir, lac piano Bossendorfer, dar suna ca un rahat, la ce bun?Daca picioruse = spike -uri ( varfuri de otel, cu reglaj ) atunci, la Muzica, la parter in stanga veti gasi , la 50.000 lei/buc. spike-uri de import.Daca aveti posibilitati, le faceti la un strungar din otel calibil si le caliti apoi in ulei.
Link spre comentariu

Deja m-a prins chestia asta si ma gandesc sa incerc proiectul VIB AL 130 de la Visaton. Singura problema ar fi pretul difuzoarelor care este cam piperat. Ma gandeam ca daca schimb chinezariile din TQWT sa incerc sa fac cu ele incinta din proiectul Visaton. Pentru asta l-asi ruga pe VTP sa-mi dea o mana de ajutor cu redimensionarea incintei. Sunt foarte curios cum ar suna combinatia aceea. proiectul are link-ul urmator http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _6_20.html sper sa functioneze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări