Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Am fost la METRO si am luat o pilota care la pipait era asa cum credeam eu ca trebuie, adica foarte moale.Am descusut-o si iata ce se afla inauntru.Cred ca este minetul pe care nu reusesc sa-l gasesc in forma sa primara.Rog pe cei care au construit VTP-uri si care au trecut de faza asta sa-mi confirme daca este bun.Va multumesc![attachment=0]IMG_0001.jpg[/attachment]

Daca are circa 20 -30 mm grosime, taie initial o fasie de latimea incintei si lunga de 2 ori cat peretele inclinat.Baga fasia in portiunea inchisa, si lasa fasia libera intre peretele inclinat si cel din spate. Daca media pare colorata, ridica minetul indoit, pana la capacul din spate, eventual mai adaugi in spatele wooferului un strat. Excesul de material nu e bun!
Link spre comentariu

Astazi am lipit minetul.La una din boxe am capsat fisia de capacul de sus,la cealalta am indoit-o numai peste peretele inclinat.Voi face comparatie intre ele sa vad cum imi place mai mult.Daca reusesc miine sa fac cutiile din spate pentru filtre si borne incep probele. :dans:[attachment=1]IMG_0001.jpg[/attachment][attachment=0]IMG_0001_1.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

La proiectul tau e specificat ca pe peretii laterali,spate si capacul de sus se pune tot minet?La al meu, cu coax de 8 P-audio, e specificat un material perponderent gri, tip melana, cam de vreo 5mm grosime.Spor.Sa ne spui impresiile vis-a-vis de modificarile in asezarea minetului.

Link spre comentariu

Eu nu am un proiect propriu-zis.Am cules informatii citind toate paginile legate de acest subiect.Am mai pus si intrebari.Am vazut ca si alti useri au procedat asa, adica minet de 2-3cm grosime peste tot si au obtinut rezultate bune.De aceea am facut la fel.Miine o sa fac probe de auditie si o sa comunic rezultatele.

Link spre comentariu

se pune minet pana consideri ca dispare sunetul de cutie,la unele difuri trebuie mai mult,la altele mai putin.E de surubareala si rupt carca cu ele pt cine e mai fudul de urechi si nu face upgrade de la lazi cu difuzoare sau mekosonicla pa800 in ultima faza pusesem minet de 2cm peste tot,si mai adaugasem si in/din v pana cam pe unde se termina tw,netasat.Fasia care ai lasat-o sa atarne de tavan eu am prins-o de peretele inclinat,cu ea asa pe jumatate disparea din joaseEu nu am reusit sa scot sunetul de cutie definitiv si ecourile care ies pe fanta pe jos,si nici un midbas neutru si percutant/adunat,iar woferele 'tzapene' de sonorizare au sunet cutios si lipsa subbas.Prin urmare unele genuri de muzica merg,altele mai putin,unele deloc...Din cele 4 mai des discutate(8pw3,pa800 ,bm8 si bm12) pa800 suna cel mai placut pe bas,pt cine poate sa traiasca cu coloratiile membranei din zona ~ 600-1300hz.(nu am ascultat pe cel de 6" de aluminiu pt ca oricum nu este o varianta comerciala,momentan)Celelalte au bas doar cand vor ele,cum vor ele,(desi aspectul de mini-dulapioare inspira incredere)iar la coaxialul mare am impresia ca este si ceva probleme la driver,vocile suna nenatural,seci(pitigaiate) si aspre.Si inaltele sunt oarecum tzatzite si dure.Totul privit din pctul de vedere al unei auditii de calitate.Pt cantitate nu sunt problemeAm observat ca recent s-a scos si capacul ala de plastic de la pct,din pacate nu este nici o pierdere pt ca oricum era de forma.Doar la varianta monacor calota comunica cu camera de amortizare.La pct era doar de forma,backplate-ul nefiind gaurit din fabricaDe asemenea am mai obs si ca destul de multi(motive de economie ,desi nu prea le inteleg) faceti incintele din pal chior,va recomand sa va feriti de el pt ca este si mai dificil de prelucrat-finisat si are rezonate foarte audibile la volume ,sa zicem mai ridiicate in zona midbasului...si obligatoriu masurarea componentelor din filtre macar cu un multimetru din piatza(bobinele in special)Cat despre banda larga,recent am ascultat destul de serios niste supravox 135lb,niste difuri f laudate ,care in Ro costa aprox 12 mil :nebunrau: ,eram convins ca la joase or sa dea chix,si asa a fost,desi nu am obs nici un sunet cutios,dar inaltele ..daca se pot numi inalte.. sunt destul de timide.Totul suna oarecum sters(dar nu exagerat),dinamica mica si fara extensie prea multa si cu raspuns offaxis jenant.Sunt bune pt ...nu stiu...medii in 3 cai..ascultat la tv :jytuiyu ,asa ca daca din ceva de 5" de calitate ...etc,din 8" cu sau fara con suplimentar..adica nu-s pt oricine,cascati urechile undeva inainte,nu va apucati repede de traforajPrecizez ca nu sunt numai concluziile mele,dar sunt niste observatii obtinute practic nu citite prin alte locuriPana acum nimeni nu a zis nimic mai de rau ,numai lucrurile pozitive,iar pe alte forumuri parerile sunt in fctie de vreme,cel putin pe plaiurile noastre,si bag la inaintare stechere,fire faza la priza si mufele,nefiind in stare sa aduca niste concluzii concreteSpor la mesterit :101

Link spre comentariu

La chestia cu coaxialele mari iti dau dreptate. Suna destul de pitigaiat vocile din ele.Am incercat mai multe filtre recomandate de unii altii si nu am reusit.La pa800 nu mi se pare ca suna f colorat daca le filtrezi jos. LE-am auzit si in vtp-ul pt 8" si in reflex de 20L intern, cutie de mdf si in 25L (sau cat or fi cutiile luate de la tine).In cea de mdf suna ceva mai bine pe bas, si mult mai curat pe medii decat din cutia de pal. VTP-ul are eficienta mare pe bas, dar in rest sta mai prost. Poate daca ar fi vtp-ul din mdf ar suna mai bine.

Link spre comentariu

mdf-ul intotdeauna a sunat mai infundat dpdv al coloratiilor si iese mai putin in evidenta cand rezoneaza.La cutii de voulm mare deja devine f evident daca nu se ranforseaza bine pal-ul.Cel de 16 deja ...ca am vazut subwofere de 18" cu pal de 16 'bine ranforsat' :nebunrau: pa800 suna plesnit pe anumite instrumente si se aud voci nazale in diferite circumstante,oricat de jos sunt filtrate.Asa este timbrul membranei si cam asa suna majoritatea difurilor ieftine(pt cineva care prefera hartia,sunetul natural /neutru).Apoi si daca le filtrezi jo sub 1000,nu prea mai merge in combinatia cu pct,pt ca si ala suna totusi.. a goarna taiat jos cu filtru minimalistEficienta mai mare a hornului pe joase este evident,dar nu toti au nevoie de spl mare si nu stam la peste 100db in camera...dpmdv pot trai si cu spl 85-87 dar pt un spectru complet extins la ambele extreme si fara coloratii si cu un echilibru tonal reusitBasul de jos este mai ...jos,dar daca difurile sunt tzepene in suspensii si au fs sus,nu prea suna a bas,se simte lipsa toata octava de jos lejer ,si totusi sunt maricele(poate cu exceptia celor de 6"),si nu ma refer la supraftaa ocupata la sol,ci din pdv al volumului.In 70-80L se poate obtine bas mai mult decat suficient in spatii miciAcel sunet cavernnos si midbasul amestecat/nefocalizat nu sunt acceptabile pt ..metale sa zicem.chitara electrica suna ca din canal,acoprind restul spectrului si vuind continuu.Pe jazz acustica poate suna mai aerisit,scena mai ampla,dar cam atatConteaza in primul rand si difurile utilizate,pt ca daca ele suna cum suna,nici cutia nu are ce le face.Vtp-ul in sine nu este ceva rau,dar nici superior unui BR clasic bine pus la punct,dar utilizarea de traductoare indoielnice sau nepotrivite pt anumite aplicatii nu duce intotdeuana la rezultate excelente

Link spre comentariu

hai mai, nu fii asa drastic. Is ok pa800 pt majoritatea entuziastilor si a trancotarilor. Bas au cat de cat, spl au pt 8", coloratiile nu-s chiar asa de rele decat pentru urechea dresata si cu experienta. Iar pretul e atractiv pt cat stiu sa faca.Parerea mea e ca sunt numai bune pt un proiect de incepator.Eu l-am taiat la 1.3k electric, acustic nu prea am masurat decat compunand raspunsul electricu cu raspunsul acustic dat de producator.Pct300 din lotul nou (fs 1k) l-am taiat la aprox 4k electric, iese un f6 cam de 2k si ceva daca e sa compun raspunsul masurat de DNA cu raspunsul electric al filtrului. Ar mai fi si difractia, dar momentan nu am cu ce sa masor efectele ei.

Link spre comentariu

Astazi am facut testul de auditie la care a participat si fratele meu care m-a ajutat si la transport.Am vrut sa nu fie o parere pur subiectiva.Le-am amplasat in locul vechilor boxe conduse de un amplificator Technics SU-A700,surse CD player,cassette deck,DVDplayer.[attachment=0]IMG_0001.jpg[/attachment]Una din boxe avea fisia de minet prinsa de capacul de sus,cealalta nu, dar lasata mai lunga preventiv in cazul in care si asta ar trebui prinsa de capac.Am pus diverse genuri de muzica dar la inceput am fost putin dezamagit,parca vechile boxe sunau mai bine.In special la bas nu eram multumit,nu coborau,dar nici inaltele nu erau cristaline aveam foarte multe medii.Ca prima masura am demontat bassul si am prins minetul si la cea de-a doua boxa de capacul de sus.Parca s-a imbunatatit putin sunetul dar nu suficient.Faceam tot felul de planuri pentru viitor,sa suplimentez minetul,sa modific frecventa de separatie la filtru si am continuat sa ascultam la volum mai mult mare diverse CD-uri.Eram contrariat cum vechile boxe care erau mai mici coborau mult mai bine.

Link spre comentariu

Inaltele cristaline depinde de filtru pentru ca acolo incinta nu are niciun efect. Lipsa de subbas poate fi datorata minetului pus in strat prea gros in anumite zone.Personal mie nu prea mi-au placut incintele astea cu selenium 8pw3, suna prea bubuit pe bas.

Link spre comentariu

Nu stiu ce s-a intimplat dar n-am reusit sa termin povestea.Dupa vreo trei ore de ascultat la volum maricel,boxele treptat si-au dat drumul.Basul a inceput sa coboare din ce in ce mai mult si inaltele au devenit sclipitoare.Pentru bass explicatia ar fi ca s-au muiat suspensiile pentru inalte nu stiu.Am reascultat CD-uri,am crezut ca s-au obisnuit urechile,nicidecum parca ascultam alte boxe.Concluzii:liniaritate mai buna ca BR-urile in zona frecventelor joase,chitara bass si toba mare se aud mult mai detaliat.Claritate si detalii in zona medii-inalte,pretentioase la calitatea inregistrarii unele CD-uri originale suna de parca orchestra este in sufragerie in acelasi timp CD-uri bulgaresti suna mai prost ca pe celelalte boxe.Dinamica foarte buna.Pe casetofon sunet mai relaxant,bas mai pufos.In ansamblu sunt foarte multumit de rezultat si momentan nu vreau sa mai modific nimic.Cind vin din concediu vreau sa incep finisarile.La final vreau sa-i transmit multumiri dlui Aurelian Mateescu care a facut posibil sa ne putem bucura si noi,ceilalti pasionati,de munca depusa pentru punerea la punct a acestui tip de incinta.[attachment=0]IMG_0001_2.jpg[/attachment]Am atasat o poza in care se poate vedea cutia din spate in care se gaseste filtrul si la care ma pot juca in acest fel oricind si una pentru comparatie cu vechea boxa careia ii va lua locul si pe care a surclasat-o lejer.

Link spre comentariu

In boxele celelalte ce difuzoare ai folosit ? Ca par a fi destul de chinezesti.Treaba aia sigur e de la rodaj.Eu le-am ascultat rodate si tot nu mi-ai placut, desi adevarul este ca ieseau din midbasurile alea de la selenium un subbas impresionant fata de ce ar fi putut iesi in reflex, dar din pacate sunetul de boom boom nu prea era pe gustul meu.

Link spre comentariu

In vechile boxe basii sunt rusesti,foarte buni,f rezonanta 25Hz,mediile( inchise in spate)poloneze si inaltele calote titan chinezesti(licenta americana) Acum dupa ce le-am ascultat si pe unele si pe altele in nici un caz nu pot spune despre VTP-uri ca suna bubuit.Din contra,se aud extrem de detaliat tobele,chitara bass si toate celelalte instrumente de percutie .Au un bas articulat nicidecum bubuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări