Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Pentru cei din zona noastra, a Timisoarei si nu numai pun la dispozitie ptr comparatii, auditii,i n functie de timp, incinta VTP cu coax de 8 inch,BM 8CXA de la P-audio si bookshelf cu perechea de la Ciare HW 204 si HT 204.As fii bucuros de schimburi de pareri,incercari alte amplificatoare,surse,muzici.De asemenea,pot ajuta la constructie pe cei care au nevoie,cu materiale si ansamblare.Auditii placute.

Link spre comentariu

Citirea paginilor in care se vorbeste despre incintele VTP m-a determinat sa experimentez si eu o astfel de pereche.Azi am primit difuzoarele,PA-800K si PCT-300.Acum sunt in cautarea minetului.Va rog daca stiti unde pot gasi minet in Ploiesti sa-mi spuneti si mie. Vreau sa adresez o intrebare dlui Mateescu:care este distanta optima intre PA-800K si PCT-300? Am citit ca se recomanda 20mm, e bine asa sau le pun si mai apropiate?

Link spre comentariu

Citirea paginilor in care se vorbeste despre incintele VTP m-a determinat sa experimentez si eu o astfel de pereche.Azi am primit difuzoarele,PA-800K si PCT-300.Acum sunt in cautarea minetului.Va rog daca stiti unde pot gasi minet in Ploiesti sa-mi spuneti si mie. Vreau sa adresez o intrebare dlui Mateescu:care este distanta optima intre PA-800K si PCT-300? Am citit ca se recomanda 20mm, e bine asa sau le pun si mai apropiate?

Idealul este ca distanta sa fie cat mai mica. Daca montezi difuzoarele ingropate, pentru a nu avea probleme cu executia lamajului, 5 mm - 10 mm este bine!PCT 300 este cu ghid de unda sau fara?Minetul se gaseste la raioanele de furnituri de croitorie. Daca latimea materialului este mare (2 ml), iti sunt de ajuns 200 mm x 2 ml (latimea sulului), dar nu stiu daca vor vinde doar o fasie. Data la jumatate, iti ajunge (grosimea materialului de 40 mm ).
Link spre comentariu

PCT300 are diametrul exterior de 170mm.Cind l-am vazut mi s-a parut enorm... Dispun de masina de frezat si am sa incerc sa montez difuzoarele ingropat.Fata incintei va fi dubla.Va multumesc pentru indicatiile legate de minet, de maine o sa colind magazinele din Ploiesti sa vad unde gasesc...Sper sa nu va suparati daca o sa va mai pun intrebari pe timpul desfasurarii lucrarii.

Link spre comentariu

Nu am gasit in Ploiesti si nici in imprejurimi, minet.Am primit indicatii sa caut la Ramnicu Valcea.Mai usor mi-ar fi sa apelez la cunostintele mele din Bucuresti. Dar ca sa nu le pun sa bijbiie si eventual sa renunte va rog sa-mi spuneti unde se poate gasi in Bucuresti? Va multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Nu am gasit in Ploiesti si nici in imprejurimi, minet.Am primit indicatii sa caut la Ramnicu Valcea.Mai usor mi-ar fi sa apelez la cunostintele mele din Bucuresti. Dar ca sa nu le pun sa bijbiie si eventual sa renunte va rog sa-mi spuneti unde se poate gasi in Bucuresti? Va multumesc anticipat !

La Obor la magazinele dinauntru se gaseste minet .
Link spre comentariu

Cu multe pagini in urma,legat de acest subiect,adica prin 2005 s-a mai scris ca se gaseste minet la Bucur Obor,et.1,intrarea dinspre parc.M-am temut ca dupa atitia ani sa nu se fi shimbat ceva, de aceea am intrebat.Acum merg la sigur,multumesc pentru indrumare!

Link spre comentariu

Domnule Mateescu,la perechea PA800K,PCT300 este necesara vreo ajustare pentru realizarea "zero delay plane" sau "match"-ingul a fost realizat de catre fabricant?

Fabricantul nu face matching.se poate masura distanta intre suprafata de asezare a fiecarui difuzor si mijlocul placii polare ce formeaza intrefierul (partea exterioara).Diferentele existente intre cele doua valori determina partea ce trebuie compensata! Compensarea fizica implica munca dar este cea mai corecta usurand elaborarea filtrului, altfel sunt necesare programe mai bunicele pentru a calcula un filtru potrivit.In cazul dat, diferenta este mica si deci usor executabila.Succes!
Link spre comentariu

Am inteles principiul,difuzorul de bass ar trebui scos mai in fata cu aprox. 20mm,nu am masurat foarte precis.Acum insa apar mai multe variante de montaj si nu stiu care ar fi cel mai bun compromis intre dificultatea realizarii practice si rezultatul obtinut:1.Bassul montat mai in fata cu un distantier,asa cum ati realizat dvs. in fotografia cu PA100FN+B25.Tweeterul montat direct pe panou sau montat ingropat;2.Bassul si tweeterul montate ingropat ,tatonari din filtru;3.Bassul si tweeterul direct pe panou,cel mai usor din punct de vedere practic,eventuale tatonari din filtru.

Link spre comentariu

Am inteles principiul,difuzorul de bass ar trebui scos mai in fata cu aprox. 20mm,nu am masurat foarte precis.Acum insa apar mai multe variante de montaj si nu stiu care ar fi cel mai bun compromis intre dificultatea realizarii practice si rezultatul obtinut:1.Bassul montat mai in fata cu un distantier,asa cum ati realizat dvs. in fotografia cu PA100FN+B25.Tweeterul montat direct pe panou sau montat ingropat;2.Bassul si tweeterul montate ingropat ,tatonari din filtru;3.Bassul si tweeterul direct pe panou,cel mai usor din punct de vedere practic,eventuale tatonari din filtru.

TEORIA CHIBRITULUI!!!Daca ai posibilitatea de a face lamaje cu freza, atunci le faci la ambele difuzoare, daca NU, NU!Nu e o dificultate enorma sa masori corect cu cat trebuie decalate cele doua difuzoare. Diferenta se rezolva cu o placa ce se lipeste pe fata incintei. Materialul, in functie de grosime, poate fi oricare (MDF, PAL, placaj).Tatonarile din filtru sunt pentru cei cu experienta!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări