Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Nici nu se pune in discutie o "experienta hi-end". Hi-end defineste doar capatul superior al HI-FI si a ajuns, prin nedefinirea termenului, o chestie care creiaza confuzie :speriat ! In mod normal ar fi trebuit sa fie tinta oricarui meloman, chiar daca de neatins din motive financiare! Asa, acum, unii si-au coborat tinta la nivelul lor si se iau de gat cu oricine pentru vreun stift cu motz, pe care a dat el prea multi bani fata de cat isi permite si triplu fata de cat face stiftuletzu' lui aurit de chinezi!!! :ciuda: :cry: Sigur, excluzand interesul care poarta fesu' (comercial) al dlui Troelgravesen (doar vine dintr-o zona unde capitalismul este bine incotzopenit de multi ani!), site-ul aduce informatii care pot ajuta pe oricine, macar ca va sti cum sa puna problema daca vrea sa abordeze un astfel de proiect. Nu, nu am inteles neaparat clone, la clonare ne impinge acest dragut domn, cu manutza sa, dar nu are importanta. Eu cunosc destule persoane care, tributari culturii de net au investit bani seriosi pentru puterile lor si au facut cate o clona sau un proiect cu traductoare "bune", cu componente de varf pentru filtru, si, in final, au constatat ca sunetul grandios promis din difuzoarele scumpe, cu filtre supercalculate si executate cu componente extra nu se incadrau DELOC cu preferintele lor!Am vazut si oameni care ieseau complet bulversati dintr-o camera in care se exhibau incinte nordice de zeci de mii de euro, si reactia acelorasi oameni cand ascultau in alta camera incinte englezesti, tot scumpe (din pacate!), "Aici e altceva, se aude muzica!" Multi se reped sa categoriseasca ceva doar din vagi informatii bombastice si comerciale, si, apoi, tipic romanului, nu mai da inapoi de jena! :bataie asta da taria opiniunilor lui! In plus am observat ca, pe baza teoriei ca e democratie, unii sustin pur si simplu tampenii, dandu-si cu caramida in piept: "asta e parerea mea!" Uneori decenta trebuie sa-i conduca sau macar bunul simt.Ramane ca fiecare sa judece pentru sine, daca poate sa ajute si pe altii, si mai bine!Pe i_unit il rog sa ajute, cand va putea cu determinari facute pe o incinta realizata in Targoviste.Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

Din pacate, nu cred ca voi aborda prea curand constructia unor VTP-uri. Observ ca perechea de difuzoare PA800K - PCT300 este foarte populara in randul constructorilor diy din Romania. Exista pe acest forum proiecte atat VTP cu filtrul corespunzator, cat si BR de tip monitor, desigur, cu filtrul de rigoare. Personal nu am de gand sa achizitionez aceste difuzoare, deci nu pot elabora o varianta de filtru, sa zicem, "troelgravesiana", pentru care este necesara prezenta fizica a difuzoarelor, montate in incinte.

Link spre comentariu

Este un microfon foarte bun, pentru posibilitatile unui constructor diy din Romania. Necesita alimentare phantom. Un dezavantaj al acestui microfon ar fi ca nu este calibrat, dar daca se cauta pe net, se pot gasi fisiere generice de calibrare, care seamana destul de mult intre ele, deci rezultatele sunt destul de consistente. Mai precis ar putea fi, daca bugetul ar permite, o calibrare realizata la o firma specializata (nu retin numele). Sau, macar compararea rezultatelor obtinute prin masurarea unui tweeter cunoscut si masurat in prealabil de altii (ex pe zaphaudio.com)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salutareurmaresc demult timp acest topic cu mare interes, iar revista Tehnium o citesc din decembrie 2001, ma uitam in vitrina unui chiosc de ziare cand am vazut o revista pe coperta careia era un articol scris mic si cu rosu ''Optimizarea incintelor acustice'', am cumparat-o fara sa stau pe ganduri si de atunci am incercat sa cumpar fiecare numar,revista constituind o baza solida de cunostinte pentru mine la vremea respectiva. Intre timp am construit mai multe ''cutii'' cu difuzoare,cu rezultate mai bune sau mai slabe, majoriatatea bassreflex, insa tot timpul m-a fascinat incinta Voight, dar imi era putin teama ca nu va fi un succes construirea in regim DIY de catre mine. Toate astea pana saptamana trecuta cand m-am ambitionat, am luat un tehnium, am notat dimensiunea pentru incinta cu woofer de 6 1/2 inch, si m-am dus direct la H.....ch sa tai palul. Materialul a costat foarte putin, am ajuns acasa si in vreo 3 ore facusem o incinta, a doua zi am terminat-o si pe a2a, lasand o laterala nelipita pentru moment.De curiozitate am bagat cate un difuzor SAL SBX1320,si un tweeter Senon BM100 in fiecare incinta, fiindca le aveam la indemana si nu mai aveam rabdare.Nu am crezut niciodata niste difuzoare atat de slab calitativ (spl 85db SAL) pot suna atat de bine, am facut abele incinte recomandate de producator, bassreflex si compresie, ambele sunau fooarte prost fata de VTP care intradevar este o incinta adevarata care merita investitia si munca. Multumiri domnului Mateescu ! :aplauze Acum cateva intrebari:-pana voi strange bani de niste difuzoare decente, imi puteti recomanda niste difuzoare mai bune decat DYE6510-90 si cat decat accesibile ?- unde pot gasi furnir in bucuresti ?ps: poze la cerere :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Un proiect de tip VTP pentru difuzoare de 10" aveti! Eu tot am cautat dar nu am gasit nimic! Multumesc,

Pentru utilizari hi-fi, nu se recoamanda, la o incinta pe 2 cai , un woofer mai mare de 8" (limita superioara.Se poate trece de 8" in cazul in care se folosesc difuzoare coaxiale. Incinta VTP se poate calcula pentru woofere de orice diametru, pe baza parametrilor T/S.Sfatul meu este ca totdeauna:1 - sa aveti clar si in totalitate proiectul ales;2 - apoi sa treceti la procurarea difuzoarelor si a altor materiale, indiferent de solutia aleasa!F.multi m-au contactat DUPA ce au achizitionat diverse difuzoare , care, nu se potriveau deloc cu ceea ce doreau sa obtina, indiferent de solutia tehnica!!! In final, ce rezulta, de cele mai multe ori nu coincide cu dorinta posesorului difuzoarelor!
Link spre comentariu

http://www.visaton.ro/difuzoare/Banda%20larga/pages/B%20200%206%20OHM.htmPo?i alege a?a ceva, eventual ajutat de un supertweeter, dac? nu urc? destul de mult. Scapi ?i de filtre cu ocazia asta. Po?i folosi incinta normalizat?.

Nu are nevoie de tweeter. Din cate stiu nu este prea ieftin.Mai poate folosi SP200X de la Monacor, ajutat de un tweeter cuplat cu un condensator intre 1,5 - 2,2 micro. Tweeterul poate fi unul chinezesc, cu calota de matase de 90 dB/W/m.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări