Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Vezi ca si electronicele sunt importante. La capitolul detaliu, sursa este extrem de importanta, daca ea nu are boxele nu de unde sa scoata oricat de bune ar fi.

Link spre comentariu

Am lipit azi lateralul la una dintre boxe si nu prea-mi place cum a iesit. Nu am avut presa/pistol pt tubul ala de Montage Kit si nu am reusit sa trag linie dreapta de adeziv si uniform, ci am pus cam neuniform si in unele locuri cam mult, asa ca am si o distanta cam mare intre placi si pe alocuri chiar "gauri". Acum incerc sa mai etasez cu aracet, sa speram ca placa din mijloc, cea interioara e etansa fata de lateralul asta.A doua boxa nu o mai lipesc cu montage kit fara pistol; dintre aracet - pare d-asta ordinar - si prenandez, ce sa aleg daca e cazul? Fara suruburi, doar adeziv.Cum sa etansez dif-ul? Am luat din Cora un fel de izolator de plastic/siliconic pt instalatii, dar nu prea-mi place cum arata. Poate gasesc pe cineva care sa-mi faca un inel/disc de lemn pe care sa-l pun in jurul difului.

Link spre comentariu

@purple,Deci nu ai dat nicio explicatie clara:- incinta SAL e pe 3 cai?- unde si cat material fono ai pus in VTP?Daca ai realizat filtrele corect, dupa proiectul dat de mine, nu are de unde sa apara medie in fata decat daca ai mult material fono in incinta. Daca ai facut filtre dupa alte date sau dupa calculatoare de pe net, ai cocoasa pe medie!Nu poti compara un woofer SAL de 10" cu un woofer de 8". Calculeaza suprafata radianta si ai sa intelegi dece!Mai atrag atentia ca recomandarile din brosura SAL se bazeaza pe utilizarea componentelor SAL (difuzoare, filtre si incinte), dar, linearitatea caracteristicii de raspuns este relativa, dupa cum am constatat din determinari. Idem pentru caracteristica de impedanta.

Link spre comentariu

REPET:1.TOTUL in materie de filtre si dimensiuni fizice ale materialului lemnos (MDF 18 mm) e facut dupa indicatiile de pe forum. Asa ca singurul loc unde as mai putea umbla e minetul. Am pus minet de 2 cm peste tot unde era indicat: pe peretele inclinat si atarnand in jos , lateral stg si dr si deasupra. Acu' de unde sa dau jos minet poate se mai "dezmortesc" joasele...Cred ca voi incepe cu capacul si apoi cu "blanita" care atarna.2.Am spus despre boxele cu SAL DOAR ca sa fac o comparatie , NU au legatura VTP cu SAL (pe 3 cai , cu filtrul adaptat dupa un nr. FOARTE vechi din Tehnium) si nu conteaza de fapt in discutia noastra cata vreme doresc sa le schimb , nu?Exista diferenta intre joase la cele 2 difuzoare ,SAL de 10' mere mai jos , DAR nu are atac...PA-800K e mai sprinten, dar "nu loveste in piept", adica nu coboara asa jos. Sincer ma asteptam sa mearga mai bine basul. Nu e liniar , parca s-ar auzi niste sunete foarte joase , dar cam slabe si cum au spus si altii se simte un gol spre medii.Cam atata nu stiu ce sa mai explic.Multumesc anticipat :smt039

Link spre comentariu

REPET:1.TOTUL in materie de filtre si dimensiuni fizice ale materialului lemnos (MDF 18 mm) e facut dupa indicatiile de pe forum. Asa ca singurul loc unde as mai putea umbla e minetul. Am pus minet de 2 cm peste tot unde era indicat: pe peretele inclinat si atarnand in jos , lateral stg si dr si deasupra. Acu' de unde sa dau jos minet poate se mai "dezmortesc" joasele...Cred ca voi incepe cu capacul si apoi cu "blanita" care atarna.2.Am spus despre boxele cu SAL DOAR ca sa fac o comparatie , NU au legatura VTP cu SAL (pe 3 cai , cu filtrul adaptat dupa un nr. FOARTE vechi din Tehnium) si nu conteaza de fapt in discutia noastra cata vreme doresc sa le schimb , nu?Exista diferenta intre joase la cele 2 difuzoare ,SAL de 10' mere mai jos , DAR nu are atac...PA-800K e mai sprinten, dar "nu loveste in piept", adica nu coboara asa jos. Sincer ma asteptam sa mearga mai bine basul. Nu e liniar , parca s-ar auzi niste sunete foarte joase , dar cam slabe si cum au spus si altii se simte un gol spre medii.Cam atata nu stiu ce sa mai explic.Multumesc anticipat :smt039

Nu mai inteleg ce vrei: faci comparatii care nu conteaza! Vrei sa schimbi! Ce?Un lucru e clar:- SAL are suparafata radianta mai mare, dar e lesinat ca amortizare: are kick, dar este lenes;- 800K are suprfata radianta mai mica, camp magnetic mai bun, e mai rapid, mai amortizat, dar nu are kick (nu loveste- ptr.ca are suprafata radianta mai mica!!!)Concluzie: doua difuzoare diferite nu pot fi la fel in prestatie!
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Acum citeva zile am terminat de modificat filtrele avute la boxele mele VTP dupa caracteristicile dl Mateescu

''Filtrele:

PA800K + PCT 300 = 1 mH + 10 micro (woofer) si 0,56 mH + 4,7 micro (tweeter) L-pad-ul tweeterului 2,2 + 18 ohmi se poate omite pentru cine prefera mediile si inalta putin "in fata"! "

Am facut din lipsa de date concrete filtrele pentru 8pw3 in loc de PA800K eu avind dif pa800k si dupa citeva zile de probe vreau sa spun, ca se aud mult mai bine cu filtrele astea sunetul este intradevar deosebit chiar acum ascult Jazz de pe un disc original si chiar ai impresia ca orchestra este aici linga tine, dupa ce am instalat winamp enhacer 8.500 chiar am scos tot ce am vrut de la sunetul de pe disc. Nu cred ca ai ce reprosa sunetului VTP acum. Vreau sa ii multumesc lui CBI pentru indicatiile oferite la realizarea bobinelor intradevar trebuie masurate cu un aparat de masura cu domeniul pentru bobine exista mari deosebiri intre calcule si realitate pot sa spun ca am testat asta pe pielea mea....

Peste 2 zile sper sa primesc si noua placa creative xi-fi extreme fidelity si vin cu noi amanute despre calitatea sunetului (acum am tot placa de sunet creative dar mai veche creative live)

In concluzie cine se apuca de VTP trebuie sa stie exact ce face si pe linga toate astea trebuie sa aiba si cu ce.....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator sorin6

Ramai la "Live" , e mai buna decat actualele (exceptand partea de DSP, care, oricum, nu ai de ce sa o folosesti, nu-i asa :nas: ), sau incearca o placa cu chip Via Envy... :dans:In rest, felicitari pentru realizare (poze... poze... :nebun: )

Link spre comentariu

Si mini-VTP-urile mele sunt gata (mai putin finisarea). Le-am lipit ultimul panou cu aracet pana la urma: am pus aracet pe ambele suprafete de lipit, l-am lasat sa se absoarba si sa se usuce cam 1 ora sa zic si apoi le-am presat 12-24 de ore.

Sunetul e foarte ok, chiar au si bas desi dif-ul e de 3", dar nu am apucat inca sa le pun si pe alt amp.

Sa vad acum daca gasesc o modalitate rapida si decenta de a le finisa; mi-au venit si niste tweetere piezo (3 lei bucata :d) si o sa ma joc putin si cu ele, taiate f sus, peste 10-12kHz si indreptate spre spate.

http://i37.tinypic.com/2ywbtbn.jpg

Link spre comentariu

Documenteaza-te si citeste cu atentie ce-am scris inainte de a comenta si de a-ti permite aprecieri de genul "...inca unul" ca nu ne tragem de sireturi.

Pentru cultura ta, cauta pe forumurile de afara sa vezi cam ce pareri gasesti referitor la tweeterele piezo si mai mai ales din partea cui vin parerile alea (oameni care au suficienta experienta practica cat noi toti la un loc, spre deosebire de ce stii tu "din auzite").

Edit:

Asta e pagina lui planet10 (moderator pe diyaudio.com, poate-i cauti posturile si realizarile)

http://www.planet10-hifi.com/piezo-XO.html

La fel, uite-te si pe site-ul astuia, Godzilla:

http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ight=piezo

http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... genumber=1

http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1055817

Cauta-i si pe Scottmoose si Kuei Yang Wang prin posturile astea si celelalte posturi ale lor, nu doar ca par, dar chiar stiu ce zic/fac.

Link spre comentariu

Eu vorbesc din auzite ( citite ) acuma, dar din ceea ce am citit pe anumite forumuri de specailitate nimeni nu a spus ca tweeterele piezo suna rau daca sunt taitate foarte sus ( exact de la 10 kHz in sus ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări