Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Observ multe comentarii privind utilizarea lui BM12CXA in casa! Trebuie sa precizez urmatoarele:- desi dimensiunea pare mare: 374x422(444 - fata dubla)x 1.300 mm, incintele se pot amplasa in camere de orice dimensiune, fiind si multifunctionale: suport de flori, de telefon, bibiloiuri, etc. Eu le am amplasate in living de 16 mp., plin de mobila, masa de mijloc, etc.- desi pentru unii, nu au joasa suficient de joasa, daca inregistrarile sunt BUNE, necomprimate, nu este nevoie de nici un ajutor la joase. In rest, o crestere de +3dB sub50Hz este suficienta.- la amplificatoarele cu tuburi, chiar de mica putere, cum e Dominance, prezentat la Retro Audio, nu este nevoie de nici o corectie. La fel in cazul utilizarii pick-up-ului! Ceea ce demonstreaza clar ca CD-urile sunt de cele mai multe ori prost procesate si prea comprimate!- senzatia de spatialitate, imaginea stereo, amploarea imaginii stereo este cu totul alta fata de o incinta cu traductoare cu suprafata mica sau sporita prin utilizarea de mai multe woofere mici!- coaxialul ofera o coerenta mare a imaginii sonore prin reducerea la minimum a defazajelor. Evident, dintre coaxiale, pe primul loc sunt cele de la Tannoy, dar f.f.f. putin accesibile, urmate de PHY-HP (pret greu de suportat), si , urmate de cele de uz profesional cum sunt cele de la PAudio.;- utilizarea unui difuzor pro are anumite avantaje: - garantarea parametrilor in limite certe; - motoare f.puternice care asigura un raspuns tranzient f.bun; - distorsiuni f.mici in exploatarea de casa: un SPL de 98-100 dB/W/m nu necesita puteri mari pana va treziti cu politia la usa! In plus puteti utiliza orice fel de amplificator vacuum sau solid state, in orice clasa sau configuratie fara a ramane fara headroom suficient!Desigur, fiecare este liber sa decida ce-si doreste, dar vorba aceea: Fii atent ce-ti doresti, s-ar putea sa se implineasca! :smt019

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator iontz_2005

am si eu o mica problema: la incinta pentru vtp de 10" cu hp10w partea din fata are 250 mm pe cand difuzorul are 260mm daca modific si calculez materialul pe partea din fata ar veni 250+18+18, incape difuzorul dar iese ciudat in partea de jos unde este gura de aerceva sugestii?multumesc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut,as vrea sa construiesc si eu o pereche, si gasisem placi de PAL furniruite cu o anumita textura care s-ar potrivi cu restul. dar din pacare e de doar 16mm grosime. ar fi mari probleme daca l-as folosi, sau mai bine sa merg pe varianta de pal normal de 18mm si apoi cu ceva furnir?

Link spre comentariu

Fara sa incerc sa descurajez pe nimeni , MIE nu mi-au reusit VTP-urile de 8".. :smt022 Poate cineva ma ajuta sa le fac bune.Dimensiuni exacte, MDF 18 mm ,minet 2cm, filtru facut dupa difuzoare si forum (PCT 300 si PA-800K) . Presiune sonora pe medii are , dar pe inalte si joase nu prea. Actuala mea boxa pe 3 cai cu difuzoare SAL pe medii si joase de 10" BR suna mai liniar (desi SPL-ul ei e mai mic).Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Fara sa incerc sa descurajez pe nimeni , MIE nu mi-au reusit VTP-urile de 8".. :smt022 Poate cineva ma ajuta sa le fac bune.Dimensiuni exacte, MDF 18 mm ,minet 2cm, filtru facut dupa difuzoare si forum (PCT 300 si PA-800K) . Presiune sonora pe medii are , dar pe inalte si joase nu prea. Actuala mea boxa pe 3 cai cu difuzoare SAL pe medii si joase de 10" BR suna mai liniar (desi SPL-ul ei e mai mic).Multumesc anticipat.

Explica in detaliu ce ai facut! Incinta, filtru, cu schema completa, etc. altfel nu am cum sa dau o indicatie.Ceva e gresit daca ai medii prea multe, mai ales cu 800K si pct 300!Cu ce ai masurat SAL-urile? sunt aiurea din constructie, masurate in camera surda la fosta EI!
Link spre comentariu

1.Boxele nr.1 sunt de tip bas reflex executate dupa dimensiuni de la siteul SAL si sunt ALTELE decat nr.2 care sunt VTP. Orice ati spune , si asta fara sa laud in vreun fel SALurile, am vazut ca SP2530 (diam.10") care sunt in boxele nr.1 coboara in frecventa mai jos decat PA-800K. A, ca nu au asa "vana" si ca SPLul e mai mic ca la PA, da. Pe mine nu ma intereseaza puterea ,ci liniaritatea si claritatea. Am un amplif de 100W si acasa ascult la sa zicem 8-10W deci rezerva de putere este.2.Boxele nr.2 sunt VTP-uri realizate dupa indicatiile de pe forum. Inclusiv filtrele pentru ACEASTA combinatie de difuzoare. Si dupa indicatiile date de Dvs. mai demult pe privat. Cu minet de 2 cm pe toti peretii exclusiv cel frontal. Poate la minet e de mesterit ceva?M-au ajutat pozele colegilor de "suferinta". :smt022 :smt020 :yawinkle:Va rog citit ce am scris si apoi sa-mi ziceti ce sa mai completez in raspunsul meu.Va multumesc.

Link spre comentariu

Mi-am adus aminte de ele ca le-am lasat la naftalina neterminate si-mi mai dau o sansa sa le finalizez :d

http://i34.tinypic.com/s25e77.gif

http://i36.tinypic.com/osh0nc.jpg

http://i34.tinypic.com/2n8tq0.jpg

Inca sper ca de vina e amplificatorul pt faptul ca sunetul lor nu e prea diferit de al boxelor unei combine LG. M-am tot jucat cu cantitatea de vatelina, am lasat mai putin de jumatate din cat pusesem initial, sunetul e semnificativ mai deschis, are mai mult bas, dar parca nu suficient detaliu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări