Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

perechea ei: :supz: E pal melaminat, redwood. La celelalte seturi pe care le-am mai facut in timp am lucrat cu autocolan Era munca mult mai multa cu rezultat mai slabut.Acum pe fata cu melamina am perforat 1 -2 mm melamina cu bormasina. adica am dat gauri din 2-3 cm cu burghiul..Am pus aracet de f buna calitate testat si alta data, si am fixat placile. S-a prins f bine si mi-a si permis sa aliniez la mm canturile. A doua zi am intrat p ecanal dat cu burghiul cu suruburi cu cap innecat sau numite " confirmatoare" in constructii.Pe interior am mai pus la imbinari un strat mai gros de aracet.La cealalta am descoperit bison montage kit . Un tub de 80 mii mi-a ajuns pt orice lipitura in proiect . A mers excelent la lipire placi.

Link spre comentariu

Panourile din pal melaminat se lipesc cu bizon montage kit .Se zgarie f putin parte lucioasa(se trag niste linii subtiri cu o bucatica de smirghel rar pus pe o bucata de lemn ) pt a adera mai bine si a indeparta mizeria,eventual degresa,se sufla bine praful rezultat si apoi se pune un strat de adeziv.Eu pesonal le prind fara suruburi,am cumparat niste prese de mana la 8 lei bucata,si pun din 20 in 20 cm cate una,le strang bine si las la uscat o zi(fac o incinta o data pe zi,ceva de genul).A doua zi se indeparteaza ce a iesit pe langa imbinari,f usor cu un cutter.NU exista pb ca se rupe,dezlipeste,crapa ,rasufla etc.In caz de trantire majora,fortare,iese cu bacati din pal,nu se dezlipeste de la imbinari.Solutia de etansare cu silicon si fixare eurosuruburi este destul de proasta.In timp,datorita consistentei naspa a palului,maruntaiele fiind mai rare spre interior,suruburile incep sa capete joc,se slabesc,mai ales daca sunt mutate des si sunt de dimensiuni mari si incep sa rasufle si sa vibreze.Nici solutia cu aracet nu este prea stralucita,deoarece aracetul,oricat de bun ar fi,nu adera la melamina(nu se imbiba in material),si se desface imediat.Pt material simplu,pal chior,mdf,pfl etc aracetul este vis.Nu are rost altceva.Pt etansare de placi melaminate este destul de bun si prenadezul.dar trebuie sa fie mai gros putin,nu diluat,deoarece cand se usuca scade destul de mult,dar lipeste si etanseaza de minune(bineinteles nu fara suruburi)

Link spre comentariu

Care ar fi cea mai buna modalitate de a lipi panoul lateral, definitiv, astfel incat sa se poata interveni in timp pentru eventuale reparatii? Suruburi si etanseizat cu ce anume?Putin offtopic, scuze.

daca e bine lucrata, nu e nevoie de nici o onterventie ulterioara!Reasezari ale materialului fonoabsorbant se fac prin deschiderea wooferului!Chiar si la 6 1/2".
Link spre comentariu

daca pui aracet trebuie sa "zgarii" melamina. Cu smirghel sau cum am facut eu cu gauri date cu bormasina.Prima data nu am facut asa si dimineata dupa ce am lipit 2 placi am ridicat cutia , sau ma rog placile imbinate si am ramas cu o placa in mana. ppt ca placile sunt grele.Dupa ce am facut mici perforatii ( care simulau oarecum cepurile) a tinut " beton"Dar revin la idea BIZONULUI ..e excelent pt orice lipitura inluziv pt materialul fono INSA trebuie aplicat pe portiuni mici sau lucrat in doi oameni ca se usuca cam prea repede. Dar merge f bine si fara sa razi melamina. Are consistenat si mirosul prenandezului.Putin off topic dar tot se refera la VTP-uri Am avut o surpriza. Auzisem eu o data . (pt min era cu titlu de legenda), ca atunci cand s-au trecut comercializarea pieselor de pe vinil pe CD s-a descoperit ca unii de la ABBA fredonau melodiile in studio in timp ce ceilalti din formatie cantau piesa Cand am ascultat ieri "I have a dream" inregistrare din studio am ramas uimit sa aud ( in special la sf) o voce de barbat pe fundal, usoara, defazata fata de solista, cum ingana incet refrenul. Ma gandesc ca voi stiti lucrurile astea dar pe mine m-a atins aratandu-mi din momentul "turnarii piesei" in studio.

Link spre comentariu

Ca o recomandare practica:- evitati placile melaminate ptr.ca se lipesc bine numai ci silicon. Altfel, in timp, cu alt adeziv puteti avea surpriza unor zgomote parazite.- la lipirea cu silicon, intindeti imediat cu o lama in strat subtire si puneti cealalta placa. Se strange cu menghine de tamplarie sau, mai bine, cu suruburi tip Rigips 3,5 x 45 mm.- etansare suplimentara in interior tot cu silicon in cordon continuu.in general placa melaminata creaza probleme de lipire, in timp ce palul simplu sau MDF-ul se lipesc cu aracet de tamplarie fara probleme.- suprafetele mari trebuie lipite pe toata suprafata si presate puternic.- suruburile tip Rigips, cu pas mare sunt utile la montaj. Pot fi scoase, daca lipiturile sunt bune, sau, pentru siguranta pot fi lasate, capetele se astupa cu capacele (la melaminat) sau se introduc mai mult in material si se chituiesc, atunci cand materialul este pal simplu sau mdf.

Link spre comentariu

eu am folosit dibluri de lemn si aracet pt parchet.Ca sa adere am facut cu flexul niste santuri in melamina.Boxa sta pe niste spike-uri ca sa nu imi vibrewze podeaua.M-am urcat cu un picior in gaura si mi-am lasat toata greutatea pe placa de jos. Tine fara probleme.Evident cu montage kit era mai simplu, dar nu am vrut sa fac experimente pt ca nu incercasem si eram cam sceptic in privinta lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări