Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Nu stiam ca nu le-ai pipait,dar oricum nu o sa aflii mare lucru despre cum suna si daca iti place prin vorbe si imagini.Si nu-s chiar asa multe p 8" din cate stiu(pa800,8pw3 -post mortem-,celelate sunt scumpe,SBX20 jaf)Referitor la ultimul rand,ai dreptate,este si normal,evolutia este un lucru firescDaca ti se pare ca deranjeaza ceva ce am spus,poti sterge.LE:Imi place combinatia de cires cu alb,la fel si ideea de a monta filtrele dedesubt,era cam inghesuiala in spate,si era greu de umblat.Mai ridica si tw,care este cam putin cam jos pt asa zisul 'sweet spot'.Mai are de rez. partea cu capul suruburilor si arata mai mult decat decent,cel putin in poze.

Link spre comentariu

Va rog sa ma scuzati ca nu am precizat difurile folosite PA800kPCT 300 astea sunt difurile pe care mi le-a recomandat dl Mateescu Am mai multe poze de pe parcursul executarii proiectului , mai am putin de lucru si termin un tutorial in imagini asa cum mi-am dorit eu inainte de a ma apuca de treaba sper sa va placa si sa ma corectati daca ceva nu e ok. Mai pun doar 2 poze sper sa va stirnesc curiozitatea as vrea sa deschid un nou post numai cu tutorialul daca nu este cu suparare de la adminNU pot sa ridic Tw mai sus de atit l-am intrebat pe dl Mateescu la ce distanta trebuie sa fie de Pa800k si el mi-a zis ca trebuie la 20mm sub marginea lui Pa800k lucru pe care l-am respectat.In legatura cu filtrele daca puteti sa imi spuneti daca influenteaza modul in care am montat bobinele ? AM incercat doua variante de fixare si de bobinare a filtrelor nu stiu care e cea perfecta nu am gasit niciunde date concrete de la cei ce au facut deja mai multe incinte si au mai multa experinta decit mine

Link spre comentariu

Din ultima poza ,ca se intelege clar,nu pare a trebui nimic modificat,in poza din primul set,cea unde se vad putin filtrele in umbra,mi s-a parut ca suruburile sunt exact langa spirele de la bobina.Ai putea sa prinzi daca poti si bobina asta ca si pe cealata,cu suruburile jos.Cred ca era bine sa faci o placuta la ambele filtre,sa prinzi si mufele si conzii pe ea,puneai o placuta dretunghiulara,cu conzii si mufele intre bobine,asa stau matele alea pe acolo,poate le agati cumva la plimbari Se vede putin ca ai astupat si suruburile.Kit colorat,cant?Au iesit frumoase :supz:

Link spre comentariu

da CBI ai dreptate nici mie nu imi place cum arata asa dar nu am stiut daca influenteaza sau nu daca adun putin firele, daca le rasuceam putin sau mai exista inca o varianta la care m-am gindit :fiecare bobina sa aiba linga ea un conector cu suruburi si de acolo sa merg pana la cablajul cu condensatorii cu fir litzat . NU stiu daca influenteaza sau nu...Cei care stiu mai bine poate ma edifica si pe mine... cit de mult este influentata calitatea filtrului in cazul in care nu am putut sa bobinez perfect spira linga spira bobinele? Dar am respectat numarul de spire necesar.

Link spre comentariu

Dupa cit ma pricep io,vad ca ai folosit sirma de bobinaj refolosita,scoasa de la vreun traf mai vechi?Daca nu esti obisnuit cu bobinajul,in timp ...poate ...ai sa-ti formezi mina incepind cu acest tip de bobine.Schimbarile "in sunet" sunt mici,insa daca vrei sa ai lucrul bine pus la punct,parerea mea este sa refaci tot filtrul,incepind de la bobinaj,carcasele bobinelor,etc,incearca sa tii minte nr. de spire,sa-l respecti intocmai si foloseste conexiuni scurte.Tot montajul trebuie sa fie rigid. Ca o idee...daca faci alte infasurari,sa folosesti acelasi diametru la carcasa(la interior) si deasemenea peretii ii poti face tot din carton,iar apoi dupa ce ai terminat bobinajul (strins-nu foarte strins-si spira linga spira), renunti la peretii de carton,stringi cu acele bride de pvc apoi cufunda-le in lac electroizolant pentru rigidizare.Cica la filtrele tale se foloseste cuem de 1,1 ..1,2mm,nu?Succese.

Link spre comentariu

felixxMultumesc de sfatSirma era noua dar nu a fost bine strinsa pe monsorul de livrare si nu am reusit sa o indrept in timp ce bobinam deoarece nu a avut cine sa ma ajute (oricum sunt primele bobine facute de mine si este loc de mai bine )Bobina strinsa cu trese de plasstic am bobinat-o dupa metoda ta,adica dupa fiecare 20 de sp am dat cu pensula un strat de lac nitro apoi la final dupa o zi de uscare am bagat toata bobina in lac si am mai asteptat sa se usuce inca o zi,apoi am asigurat spirele cu trese de plastic.La tipul celalalt de bobina dupa fiecare 2o sp am dat cu pensula un strat de lac.Marginile sunt din PFL folosit la mobila in special la spatele dulapurilor materialul are consistenta placajului deci este foarte rigid,nu stiu daca o sa le schimb foarte curind deoarece am dat pe sirma numai aproape 45 ron oricum ma bucur ca am gasit-o si pe asta...sirma este de 1mm asa au fost recomandarile dl Mateescu Stiu felixx ca tu faci proiecte lipsite de cusur sper sa ajung si eu la nivelul tau cindva

Link spre comentariu

Cind am inceput eu sa fac bobine...au iesit mai rau,stai linistit.Eu ti-am zis asta pentru viitor.Insa trebuie sa-ti mai spun ca dupa ce bobinezi toate infasurarile,scoti peretii de pfl,carton..etc,stringi bridele si apoi o cufunzi in lac....cu tot cu bride.Lacul nu trebuie sa fie ca apa,subtire....Asta este ordinea.Sirma de cupru se putea intrepta simplu cu ajutorul unei bucati de lemn moale rotund(coada de matura,etc) ce aluneca pe sirma in timp ce cu cealalta mina tragi de conductor.Ai lucrat bine pentru primul tau proiect si nu uita ca atentia la detalii iti va aduce pe viitor succesele pe care le cauti.

Link spre comentariu

Cei care stiu mai bine poate ma edifica si pe mine... cit de mult este influentata calitatea filtrului in cazul in care nu am putut sa bobinez perfect spira linga spira bobinele? Dar am respectat numarul de spire necesar.

'Calitatea' bobinei este influentata in sensul ca nu iese inductanta dorita,si e posibil sa bagi si sarma mai multa.Deci ,ca respecti sau nu nr de spire,este totul relativ.Depinde cat de aprope vrei sa iesi de ce doresti.Matele nu prea au cu ce sa influenteze,dar sunt deranjate ,ochimetric si poate si practic.Deci ori ca ai nr de spire,ori ca simulezi ,in functie de pricepere esti mai aproape de realitate sau nu.Mult timp la inceput am infasurat si eu dupa 'calcule',pana am avut ocazia sa vad ca lucururile nu stau prea bine.Fiecare sarma difera,ies diferite inductante si Rdc si mi-am achizitionat ap de masura.Deci ar fi recomandat sa ai pe cineva sa iti imprumute un aparat.La valori mai mari,cateva spire se cunoaste suficient la valoarea finala a inductantei.Conteaza de asemenea si rez.in cc finala a bobinei .Este buna si sarma de 1mm dar la valori nu prea mari,si conteaza mai mult cea in serie cu joasa.La valori peste 2-3mh este rec. sarma mai groasa,1,3-1,5mm,se cunoaste la auditii,nu este vorba ca se incalzeste la putere mare.Deci daca poti sa masori,masoara si conzii,si alege si suportul bobinei(d,h) in functie de necesitate(L,sarma,nr spire),o sa vezi ca obtii alte rezultate,iar daca vrei ca bobinele sa nu se influenteze f mult,monteaza-le la macar 7-8cm departare una de alta.
Link spre comentariu

Multumesc Cibi pentru explicatiile detailate acum am mai priceput si eu cum sta treaba. Bobinele au distanta intre ele si totul e ok, condensatoriiau fost verificati pe un ap de masura cu capacimetru mai ramane sa verific daca bobinele sunt in parametrii specificati in schema.Mai am o problema.... cum ii spune la aparatul tau de masura sau cum arata sau ce trebuie sa aiba un aparat de masura obisnuit care are un domeniu special pentru masurarea bobinelor ( scuze nu vreau sa fiu pisalog dar trebuie sa stiu despre ce sa intreb si sa caut sa nu ma fac de kacao.... cam asta e reactia oamenilor vrei ceva si nu stii ce vrei) Eu am masurat bobinele cu ohmetru sa vad daca au exact aceeasi rezistenta dar asta e departe de ceea ce spui tu Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Are cineva cumva proiectul pentru VTP pe 10"? Am avut acela din articolul din Tehnium, dar am dat la cineva magazinul si nu am mai primit inapoidaca are cinevasi poate sa mi-l trimita as fi ff recunoscator

Link spre comentariu

Am terminat si eu o pereche de VTP-uri, nu este unul dintre proiectele de aici de pe forum, ci unul gasit pe net.Daca ma puteti ajuta cu cateva informatii: mi-a recomandat cineva ca si izolatie pentru difuzor (izolatie intre difuzor si boxa) mastic, asa ca am luat mastic sub forma cilindrica. E bun pt asa ceva?Cand testati cata umplutura e necesara in boxa, cum fixati peretele lateral, temporar si in ce masura influenteaza sunetul faptul ca nu e perfect fixat, adica cat de mult se va schimba sunetul dupa fixarea definitiva?Cum as putea cantari 25-30 de grame de minet? :DDaca nu am ingropat difuzorul in peretele boxei, as putea folosi un fel de inel de lemn de jur imprejurul difuzorului pentru a evita difractia?In ce masura influenteaza sunetul, locul in care fixez conectorii pentru boxa? Eu i-am plasat in spate, cam la 5-6 cm de baza boxei, cam in dreptul portului.

Link spre comentariu

conectorii ii pui unde vrei, nu prea influenteaza.

Eu tin peretele lateral prins cu niste prese pana cand reusesc sa nimeresc combinatia de material fono absorbant.

Sunt pe aproape, dar inca mai exista niste coloratii care se simt pe unele melodii.

p[oze:

fonoabs:

http://i12.tinypic.com/62oekpe.jpg

prese:

http://i12.tinypic.com/63ky5w3.jpg

Boxa am pus-o pe scaun ca sa aud mai bine ce iese prin deschizatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări