Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

@mosfet,Montarea in spate a difuzorului, incarcat suplimentar cu conul rezultat din grosimea materialului modifica atat SPL-ul cat si diagrama de radiatie, ceea ce nu e admisibil. Mai bine e montat pe fata, chiar daca nu e flush mount.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator robokid

@mosfet,Montarea in spate a difuzorului, incarcat suplimentar cu conul rezultat din grosimea materialului modifica atat SPL-ul cat si diagrama de radiatie, ceea ce nu e admisibil. Mai bine e montat pe fata, chiar daca nu e flush mount.

De ce? (din ce cauza)?
Link spre comentariu
Vizitator robokid

Intre timp...Difuzoare: - in cele mari: Nokia "???" reconditionate (6,5") + Bell Titanium dome (1")- in cele mici: Irel (4") + MacAudio FFL (1")Filtre: .....aaaa.... cate un 4,7uF nepolarizat (deocamdata) :smt053 Cele mari acordate la 35Hz (teoretic...); cele mici redau acceptabil pana pe la 80Hz.Ce nu imi place la cele mari: un varf destul de deranjant pe la 75Hz (fs la Nokii era parca 68 sau 65 ...pe acolo).Ce imi place cel mai mult la ele: cand vin musafirii si intreaba: "unde-i sub-ul???" :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator robokid

Initial urechiometric, ulterior dupa ceva fâtâiala prin camera am facut si un freq. resp. cu "Speaker Workshop".LE: Am mai gasit doar parametrii T/S (cu Speaker WS) pentru unul dintre difuzoare: fs=59.4Hz; Qts=0.627; Qms=3.507; Vas=20.84L. Stiu sigur ca am masurat si un far-field, dar... :smt017

Link spre comentariu
Vizitator robokid

Pentru turtit varful ma gandeam la un filtru notch, dar deocamdata am rezolvat-o din eq.LE: Acest post suplimentar a aparut din cauza vitezei. Sorry, o sa fiu mai atent!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am terminat de montat difuzoarele.... Boxele suna PERFECT este un sunet pe care nu l-am auzit decit in cluburile sau discotecile cu unde aveau scule super profesioniste,se aud toate sunetele perfect toate genurile de muzica se aud EXCEPTIONAL Pentru iubitorii de tehno sau sau hard rock se simte kikul ala in piept la un volum foarte redus ampliful meu este de 100w si butonul de volum este sub nivelul 1 nu vreau sa imi imaginez cum se aude la volumul maxim....Astazi am observat inca o chestie importanta!!! A nu se pune muzica inregistrata sub 128 kbs boxele VTP parca vor sa iti spuna CE NAIBA FACI??? Cei cu jegul asta??? Iese in fata sunetul de proasta calitate chiar il face de si mai proasta calitate pot sa zic... In schimb daca pui ceva la 320 kbs parca iti sunt deschise usile concertelor sau cum mai zicea cineva citez " simti mirosul sacizului de pe arcusul viorilor " asa ca cei ce nu au muzica inregistrata la cel putin 128 desi e putin si aici nu au nevoie de VTP

Link spre comentariu

Am uitat sa mentionez eu am si boxe UNITRA 90w ca am vazut ca cineva a deschis un topic pe tema asta boxele UNITRA sunt deeeparteeeede sunetul VTP -urilor, cei ce sunt entuziasmati de boxele unitra nu au ascultat VPTurile domnului Mateescu (va spune un fan al boxelor UNITRA)

Link spre comentariu

Tot mai sunteti curiosi ce si cum,dupa atatea discutii pe aceasta tema :rolleyes: .A reprodus si el,ca si mine si multi altii ce a facut VTP,lucrurile sunt deja discutate .Uitandu-va la gaura aia larga de la tw,ce credeti ca ar fi putut folosi?Si cu pct ce se pupa cel mai bine?Si dupa emotiile si cugetarile lui,se vede cum stie sa aprecieze o incinta.Singurul lucru ce mi se pare putin suspect este prinderea filtrelor cu cele 4 holtzuri.Daca masura bobinele sunt sigur ca nu mai punea suruburile langa bobina,sau pune unul pe centru si de inox sau aluminiu.Sa nu para ca sunt rautacios,dar cred ca si voua vi s-a luat sa tot vedeti mereu aceleasi discutii,voi sunteti si mai 'batrani' pe forum,si cred ca si dlui Mateescu.Nimeni nu a adus nimic nou,din pacate.'Seara buna.

Link spre comentariu

@CBI eu nu am vazut pana acum in viata mea nici PCT300 nici perechea lui.Si din cate stiu eu, sunt mai multe proiecte pt vtp. Deci, vroiam sa stiu ce combinatie, multumit ?Daca tie ti se pare rasuflat, atunci te rog sa te abti la a mai posta!Si referitor la apreciatul incintelor, fac pariu pe absolut orice vrei si in orice cantitate ca asa erai si tu la inceput; asa ca te rog sa te abti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări