Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

sunt niste jbl_uri vechi care nu mai au nici o inscriptie pe ele, au o membrana din cauciuc moale (nu burete) ce este foarte elastic, cursa membranei e destul de mare(cam 8-9 mm),iar conul membranei e dintr-un plastic special cu un fel de romburi pe el ca si cum ar fi lipit pe ea o plasa de navod cu ochiurile mici.Ascultate in aer liber scot un bas scurt si clar nu unul din ala cum e in masina adica lung..Alte date despre ele nu am, as pune poze cu ele da nu pot..

Link spre comentariu

sunt niste jbl_uri vechi care nu mai au nici o inscriptie pe ele, au o membrana din cauciuc moale (nu burete) ce este foarte elastic, cursa membranei e destul de mare(cam 8-9 mm),iar conul membranei e dintr-un plastic special cu un fel de romburi pe el ca si cum ar fi lipit pe ea o plasa de navod cu ochiurile mici.Ascultate in aer liber scot un bas scurt si clar nu unul din ala cum e in masina adica lung..Alte date despre ele nu am, as pune poze cu ele da nu pot..

Parerea mea este sa nu te chinui cu ele. La un diametru f. mic nu te ajuta mult nici BR nici VTP nici alt tip de incinta ca sa obtii ceva serios. Dupa cum spui, par difuzoare ptr. incinte inchise miniatura!
Link spre comentariu

Atunci o sa le fac cate o incinta de 6-7 litri inchisa sa vad ce iese.Totusi eu vreau sa construiesc o incinta vtp pentru ca lazi obisnuite am mai construit dar VTP inca nu.Detin un difuzor la care producatorul recomanda atat incinta inchisa cat si cea bas-reflex.La cea inchisa recomanda un volum de 18.8 litri iar la cea BR o incinta cu volumul de 32 litri.In momentul de fata il folosesc in incinta inchisa la sfatul celor de pe acest forum si merge de rupe. Parametri acestui difuzor sunt: type subwoofer diameter 254mm impedance 2X4 ohm sensitivity 87.6 dB Fs 30 Hz vas 28.7 Lts Xmax 19 mm Ots 0.44 Power handling RMS 300W power handling MAX 750W cone material AluminiumAlti parametri nu am desi am invartit manualul de la el pe toate partile.Ce credeti acest traducator ar merge pentru un subwoofer VTP?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am sa incerc, intr-un alt topic, sa trag niste concluzii referitoare la incinta VTP si la traductoarele cu care am lucrat in cursul ultimilor ani. Recomandarile vor fi bine venite pentru cei care cauta solutii pentru incinte de calitate foarte buna, pentru auditie si mai putin pentru sonorizari sau chefuri cu manele. Nu fac recomandari decat la ceea ce am lucrat personal, fara extrapolari la alte traductoare sau firme.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

mergi la rompal la depozit si iti iei pal melaminat.(treci taietura turcului, cobori dealul, treci de calea ferata, o iei in dreapta si intri intr-o curte, sunt mai multe depozite pe acolo, depozitul e chiar in spate)Pe mine m-a costat 1.2mil cu tot cu taiere si cantuire (au fost cam 300mii impreuna), pal de 18mm melaminat, nuanta de pin, pt 2 vtp-uri de 8".Vand si jumatate de coala.Au si mdf si alte povesti, nunate cate vrei.Poate ai noroc si gasesti o coala cu defecte la pret redus si pui defectele in interior.

Link spre comentariu

Nu foarte la subiect: ce parere aveti de solutia asta pt montat difurile?Daca le-as pune in fata, am 2 probleme:1. sa rotunjesc interiorul gaurii difuzorului, pt ca magnetul e aproape la fel de mare ca si membrana, iar diful e mic, adica nu mai are loc diful sa "respire"2. sa ingrop flansa difuzorului in fata, sau macar sa fac un sant pt muchia intoarsa - de 1-2 mmDaca pun diful in spate, ar trebui doar sa rotunjesc gaura in exterior, ca in poza.

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Pai pune intai in programul de simulare diful pe interior sa vezi diferentele de dimensiuni ale incintei. Merge sa il bagi prin spate si sa iei cu o freza 5mm din pal sau vez cum faci rotunjirea ca in poza ca iese frumos asa. Apoi bait si lac....la folie nu cred ca iese ceva de bun simt avand in vedere cavitatea si unghiurile ei. Poate doar folie auto termoretractabila, cum este pe taxiuri (vinil)dar nu cred ca exista si imitatie de lemn, doar negru ar merge. Dai cu foehnul si intra si in gaura ca si varnisul termoretractabil. Voi ziceti ca iese bine din autocolant......dar palul melaminat e bun pt boxe? Pt VTP-uri ma refer(rigiditate etc).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări