Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Credeti ca ar merge bine un hp 10w in vtp?Daca aveti dimensiunile pt cutie cu dif de 10" va rog sa mi le dati si mieMultumesc mult!!!

Da, se poate folosi cu rezultate bune. Daca vrei amanunte contacteaza-ma telefonic. (0744 -846.249 )Daca esti din Bucuresti poti veni sa auzi cun suna in VTP.
Link spre comentariu

Of ce ma oftic ca nu-s din Bucuresti ca tare mult as fi vrut sa va vad si eu creatiile Dvs cum suna,ca eu tot mai am indoieli ca parca ar mai merge ceva pici pe colea modificat :smt003 Alea din linkul lui sharkbite parca-s mltl hibride :rolleyes: vtp cu basreflex,sau mai direct un fel de basreflex mai mare :weedman: ,am incercat si eu ,nu cu tub ci cu fanta,si ...in fine

Link spre comentariu

Asta seara am terminat nistea teste cu reteaua pentru incinta de 6 1/2":- woofer: PA100FN- tweeter Vifa : B25 ......- filtru: Butterworth ord.II Ft = 2,7 kHz, corectat- incinta MDF, fata dubla;- difuzoarele asezate pe zero delay plane ( decalate pentru fazare ) prin montarea wooferului pe un inel suplimentar- impedanta - 4 ohmiRezultate teste: - sunet echilibrat, fara coloraturi specifice, medie clara, bas clar, corect, adanc si bine definit; inalta foarte transparenta;- wooferul nu are sunet de "plastic" daca este taiat corespunzator, sub 2,2 kHz.- surpriza: imaginea stereo ( soundstage) extrem de bine si puternic definita chiar in conditii improprii ( distanta intre incinte sub 2 m si pana la ascultator sub 3 m, amplificator cu iesire pe hibrizi, cabluri obisnuite si f. lungi, de 1,5 mm2)- solutie excelenta pentru camere tip bloc pana la 25 mp.

Link spre comentariu

@CBI,

Ca sa-mi pot forma o opinie ar trebui sa-mi trimiti desenul incintei facute si schema filtrului! ([email protected])

Ce spui e surprinzator, mai ales ca la TOATE difuzoarele profesionale media trebuie "inmuiata". Ceva nue in regula.

E clar ca fara instrumente de masura adecvate si fara experienta nu e simplu sa pui la punct o incinta. Ca sa nivelezi caracteristica de frecventa trebuie sa ai o referinta, cdel mai simplu fiind o incinta de fabrica de calitate cel putin medie pentru a compara nivelul frecventelor reproduse de incinta ta.

Asta si din motivul relativ simplu de inteles ca fara practica salilor de concert, in special pe muzica clasica , e greu de spus CAND si CUM trebuie sa sune muzica bine reprodusa.

Un filtru aproximativ la fel NU e la fel, oricum vreau sa vad schema.

Friverul nu suna metalic daca e taiat suficient de sus, iar wooferul acopera f.bine si media.

In general, testele trebuie facute cu echipament minimal: CD-player, amplificator de fabrica de calitate relativ buna si incintele construite si de referinta. Conectarea pe rand a fiecarei perechi, va spune unde sunt probleme. Experienta trebuie sa-ti indice aceasta, fara a te lasa indus in eroare de timbrul diferit, propriu, al fiecarei incinte ( nu exista 2 difuzoare care sa sune la fel!) Cd-ul pentru test trebuie sa fie unul de calitate, cu muzica diversa, nu o copie tampita facuta pe calculator. Trebuie mentionat ca CD-urile originale sunt foarte diferite ca nivel tehnic! De aceea e preferabil un disc de test. Daca nu gasesti, o copie 1:1 (in timp real) poate fi utilizata. De asemenea e bun un disc de test cu frecvente .

Din cauza dimensiunilor mari, incinta ar cam trebui refacuta cu MDF, preferabil de 22 - 25 mm.

Modul e utilizare al materialului fono e destul de greu de inteles. In plus, ceva nu e in regula pentru ca nu trebuie pus mult material! Minetul este mai bun si decat Accoustastaff-ul american, dar nu-l utilizezi cum trebuie!

Lana e materialul perfect, dar e atacat de molii in timp si ar fi pacat sa-ti manance si membranele de hartie!

In general testele se fac cu calm, nu haotic, nu cu echipament improvizat!

Link spre comentariu

@ CBI,Ceva e sigur aiurea!, sau, nu stii cum trebuie sa sune o incinta, chiar daca celelalte facute spui ca suna bine! BINE comparativ cu ce? Nu uita ca si acum 30 de ani si acum sunt foarte multi care asculta muzica cu controlul de ton la maximum! Obisnuinta unui sunet care pare corect in urma unei utilizari de durata poate fi complet aiurea! de aceea e greu sa ma bazez pe ce spui ca ai experimentat. Vreau sa examinez o schema a incintei, cu toate modificarile cotate. In ceea ce priveste filtrul, am convingerea ca va trebui refacut dupa datele pe care ti le voi da. Modificarile facute anapoda conduc la modificari esentiale in functionarea incintei. esti prima persoana care spui ca ai putine medii! ceea ce e chiar caraghios la un dif. pro care din cauza rigiditatii suspensiei are Fs mare si bas putin chiar si la 18 - 21".

Link spre comentariu

@ CBI,Nu stiu daca ai primit indicatiile mele referitoare la ce corectii trebuie sa faci si mai ales daca ai inteles ca nu orice idiotenie de modificare are si D-zeu, ptr.ca cele postate mai sus arata ca nu ai inteles mare lucru. Desigur, ceva se aude si daca pui filtrul wooferului pe tweeter si invers, poate chiar sa-ti si placa, dar ................Lucrurile au o legitate in intregul lor, bunul plac nu e o legitate!

Link spre comentariu

Da le-am primit si v-am dat pm.Daca asa trebuie sa se auda normal si bine insemna ca am eu probleme si trebuie sa ma reorientez,sa scap de ele,pt ca nu pot asculta la asa ceva,pt mine este sunet de lada cu difuzoare ,ca gustul mi l-am schimbat destul de des in ultima vreme si deocamdata o sa ramana asa o perioada.Oricum,nu cred ca este cazul,macr eu nu ma vait ca duc lispa de extreme sau ca nu-mi place cum suna,ci ceva mi se intampla la Ft,grav pt urechea mea incat sa o zgarie.Asta e.Si daca se crede ca am luat-o pe aratura pot sa aduc martori cu semnatura :smt001 care sa confirme cuvant cu cuvant ce am spus,la bune vorbind.Poate dvs aveti alte metode si dispuneti de utilaje si vi le reglati corespunzator,sau ascultati anumite genuri de muzica care se potrivesc bine,sau aveti cabluri si condesatori de firma,camera audiofila :smt003

Link spre comentariu

Da le-am primit si v-am dat pm.Daca asa trebuie sa se auda normal si bine insemna ca am eu probleme si trebuie sa ma reorientez,sa scap de ele,pt ca nu pot asculta la asa ceva,pt mine este sunet de lada cu difuzoare ,ca gustul mi l-am schimbat destul de des in ultima vreme si deocamdata o sa ramana asa o perioada.Oricum,nu cred ca este cazul,macr eu nu ma vait ca duc lispa de extreme sau ca nu-mi place cum suna,ci ceva mi se intampla la Ft,grav pt urechea mea incat sa o zgarie.Asta e.Si daca se crede ca am luat-o pe aratura pot sa aduc martori cu semnatura :smt001 care sa confirme cuvant cu cuvant ce am spus,la bune vorbind.Poate dvs aveti alte metode si dispuneti de utilaje si vi le reglati corespunzator,sau ascultati anumite genuri de muzica care se potrivesc bine,sau aveti cabluri si condesatori de firma,camera audiofila :smt003

Imi pare rau pentru tine si experientele tale. Din pacate m-am cam lamurit ca e greu sa fac educatie. Nu e nici o problema daca nu e! De unde nu e, nici D-zeu nu cere.Un simplu disc cu frecventele din domeniul audio te lamureau ca ori ai probleme de obisnuinta ( remediabil) sau de auz ( ceea ce e mai grav!)
Link spre comentariu

Of,mama ei de graba,am gasit alta pb.Doamne ce idiotenie de drivere kx-urile astea.Am 2 placi de sunet in calc,un audigy2zs si un x-fi.Aveam bagate ambele perechi de boxe in audigy cu acele drivere modificate de la kx project,cele mari pe front,iar cele cu 8" pe rear,si dadeam din fader cand pe unele cand pe altele.Mai am niste cotete 5.1 pe acasa legate la x-fi,si le-am dat in goarna din egalizor o forma de zambet, ca de.Windowsul asta idiot se pare ca nu stie ca-s 2 placi diferite si imi modifica si sunetul pe frontul audigyului,cu toate ca aceste nu are acel egalizor(dar mergea ca si cum ar fi ) :smt005 ,mama ei de treaba.Azi dimineata am bagat niste casti sa ma joc un joc putin si nu prea se intelegea vocile.Cand...,de n-am injurat :toimonster: .Ma oftic ca am mai insistat si pe aici pe forum cu astfel de prostii.Am bagat driverele vechi de la audigy,am dezactivat-o pe cealata si m-am uitat atent pe la toate setarile,iclusiv playerul software.Cand am dat din nou drumul ,de la prima melodie m-am umplut de medii :smt003 ,pacanea tw saracul :smt003 Deci ,trageti concluzia :weedman: ,o sa incerc din nou valorile de 2,5mh+16,8uf si 3,3uf+0,45mh si l-padul aferent ca presupun ca erau bune de la inceput.Asta e,m-am facut de ras,astept fetze vesele ca nu ma supar :smt003 ,mai bine mai astepatam si rez. alta data,poate nu mai dadeam de idiotenia asta,de,graba strica treaba.Imi cer scuze Dlui Mateescu care nici nu pot sa-mi inchipui ce gandea si ce parere isi facuse despre mine :smt003 (stiu,era f. dubios cum de celelate imi placeau,acum imi dau si eu seama),oricum mi-a placut faza cu 'ceva se aude si daca pui filtrul wooferului pe tweeter si invers' ,a fost exact sub centura :smt003

Link spre comentariu

Din pacate nu,pt ca driverele kx nu merg pe 5.1 bine,chiar duc lipsa de functiile hardware de pozitionare si eax ...stii tu,pe cand pe muzica au niste setari super misto,corectii mai reale si niste optiuni ca sa umblii la hardware(pe la dac-uri,proc) si mai fac bypass la unele sau adaug diferite efecte (plugin-uri,cum sunt cele VST pro de facut mixaje,efecte),iar driverul original e departe de a fi bun pt asa ceva,chair si la muzica,au egalizorul acela pe langa,nu-i prea bun.Pe cealata parte aceste drivere nu merg pe x-fi,sunt unele beta,dar aceleasi pb cu implementarea fctiilor hrdware in jocuri(pe multicanal).Am avut si un maudio revo 5.1,care tot asa bun doar pe muzica,dar cu suport pt drivere din parti,nu mai dezvolta asa ceva pt ele de cativa ani,si cum am avut ocazia sa le iau mai pe de-a moaca, mai ales audigiu zs ...Dar se pare ca unele lucruri nu stau chiar asa roz si va trebui sa mai caut alte optiuni,sau sa umblu atent cu setarile si sa incerc sa-mi rezolv singur bug-urile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări