Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Pentru ca am intrat rar pe forum in ultimul timp, vad ca s-au ridicat unele probleme:- am recomandat un Fs de pana la 40 Hz pentru ca sub aceasta valoare, un woofer cu motor slab va avea un bas dezagreabil, nedefinit si bubuit!Recent am facut teste cu PA800K (PAudio) + PCT 300 si desi are Fs=29Hz, datorita unui motor tare si a suspensiei bune, rezultatele sunt mai mult decat excelente!Singura problema care trebuie corect rezolvata este legata de alegerea frecventei de taiere corecte si de o departare corecta a frecventelor de inflexiune pentru linearizarea caracteristicii de frecventa. Pentru PCT 300, varianta cu horn, este necesar si un L-pad pentru egalizarea SPL-urilor.- filtrul recomandat este un Butterworth departat de ord. II.- pentru imagine stereo coerenta se recomanda o aliniere temporala a celor doua traductoare.Precizari suplimentare in Tehnium.

Link spre comentariu

Ce difuzor este acesta PA800K?Domnul Vasile il are de vanzare?Ce pret are?

E un f. simpatic woofer de productie PAudio, de 8", cu membrana de fibra de carbon. Restul detaliilor comerciale de la importator (DjDNA ) sau de la Vasile!
Link spre comentariu

Va multumesc D-le Mateescu.Ziceti ca o sa apara ceva vpt in rev de luna aceasta ? Ca nu ati mai publicat de anul trecut despre vtp-uri :smt003 si decat pe Dvs va stiu ca va ocupati cu asa ceva(vtp) .In fine nu conteaza,nu pot avea pretentii Dvs stit mai bine ce se intampla.Eu astept de ceva timp niste vtp-uri si cu HW204 si cu BM8cxa si acuma ca a aprut pa800 am zis sa vada si urechea mea ce se poate scoate la 1,5 milRevenind la intrebarea mea credeti ca ar trebui sa fac incinta aceea normalizata ? Eu le-am probat in asa ceva ,cam greu recunosc pt ca au fi gaura 188 fata de 183 la cele stas .Stiu despre rezonanta si m-am gandit ca ar trebui sa mai lungesc incinta pe la vreo 1200,s-o acord macar pe 40hz,si nush dc ar fi nevoie.Am vazut ca in proiectul cu bg8k ati pus tw deasupra woferului.La cele facute(8pw3) in care am probat era tw sub wofer si cu palaria aia mare(pe care am si scos-o sa vad cum suna si am pus-o repede la loc :smt003 ) venea destul de jos,iat eu prefer tw la niv fetei cand stau pe pat,scaun.Ce vreau sa va intreb ar merge incinta modificata in asa fel incat sa obtin ce dores sau ii fac o camaruta separat deasupra incintei si e mai simplu asa?Daca stiti si puteti sa-mi spuneti Dvs o frecv de taiere asa aproxim sau valori iar cu dimensiunile incintei la fel v-asa ramane recunoscator.Nu ma grabesc dar nu stiu ce o sa apara in tehnium,deja au fost destule cu 8'' si trebuie sa fac ceva pana la urmaStima si respect

Link spre comentariu

Aoleu acu citi mai atent alinierea temporala a dif pe panou .Sunt terminat.M-ati necajit de tot :smt003 .Asta-mi mai lispesea :yawinkle: In legatura cu l-padul am obsevat si eu cu toate ca ar avea amandoua spl 92,poate e si din cauza ca nu au basul lungit,sau hornul mai ii da putin spl la tw si sare de 92,oricum eu fara horn nu le folosescDeci ajutati UN OM NECAJIT :smt005

Link spre comentariu

@ CBI,- in fiecare nr. al revistei am publicat ceva despre VTP!;- ce apare in revista ( ca ordine) nu hotarasc eu, dar apare!;- am facut testele in incinta "normalizata" fara probleme. Faptul ca e acordata mai sus nu e un impediment mai ales atunci cand Fs woofer este prea jos si se risca un bas putin controlat si o deplasare a membranei peste Xmax;- tweeterul se poate amplasa deasupra, in incinta separata cu conditia ca acesta sa nu se departeze prea mult unul de celalalt;- alinierea temporala se poate realiza usor pe verticala daca centrele pieselor polare ale wooferului si tweeterului se afla pe aceiasi verticala. Se masoara de la suprafata de asezare la mijlocul piesei polare si se obtine diferenta dintre suprafetele de asezare ale celor doua difuzoare. Asta inseamna in 99% din cazuri o "impingere" inafara a wooferului cu diferenta rezultata. In acest fel, calculul filtrului este "clasic" iar defazajele minime.- la P800 + PCT 300: tweeter - 0,56 mH + 4,7 micro iar la woofer 1,1 mH + > 10 micro ( prin tatonari).- pentru CIARE a aparut ceva ( bookshelf) si parca si VTP. Difuzoarele CIARE sunt de exceptie, dar costa! Luati legatura cu dl.Vatafu ( e din Pitesti).- un woofer montat in incinta "pierde" 2-3 dB! Avantajul? Creste linearitatea caracteristicii de raspuns!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator MSH

Buna dimineata ! Am terminat in sfarsit incintele VTP echipate cu difuzoare PA800K . Ce sa zic ...chiar nu ma asteptam sa se auda atat de frumos :supz: Multumiri Domnului Mateescu pt ajutor !

Link spre comentariu

De ce ai asezat tweterul ala asa departe de woofer si l-ai scos mai inafara ?Banuiesc ce ar putea fi dar sunt sigur ca era invers(cand aliniezi centrele pieselor polare tw trebuie impins in spate,sau ,ma rog,wofwrul scos inafara)Ce dimensiuni au incintele? sunt special facute pt pa800? si cu ce sunt finisate ca nu pare a fi pal melaminat,cumva furnir sau autocolant?Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator MSH

Excelent VIfa :prayer: L-am scoa in afara pt ca taiasem deja palul cand am aflat ca trebuia sa astept vreo 2-3 luni pt inalte PCT300 , asa ca avand diametrul mai mic ..chiar nu am avut ce face ! Oricum ..perceptia e aceeasi ! Inca nu sunt finisate , mai trebuie vreo 3-5 straturi de lac + masca pt dif ...ala e furnir de tei :yawinkle: Incintele sunt pt difuzoare de 10 inch ..nu sunt "special proiectate" ..Numa' bine !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări