Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Vizitator UncleFucker

As dori sa stiu daca acest tip de incinta (VTP) se poate adapta intr-o oarecare masura pentru subwoofer, sau woofer. Pentru ca miam construit boxe si la momentul cand le-am facut nu aveam destula documentatie(imi scapa un numar din tehnium) despre incintele VTP si tare mi-as face una ca sa "vad" si eu cum suna. Si as fi vrut sa o folosesc pe post de subwoofer sau woofer .Multumesc

Link spre comentariu

felicitari si asteptam cu interes pozele.eu nu cred ca a fost cineva care sa puna la indoiala competenta lui vtp.doar ca are un "stil" enervant si obositor; insa omul are si carte si experienta multa in spate.in afara de 'ureche' ai incercat sa faci ceva masuratori la boxe ?sa ne spui si pe ce scule le asculti, si cam cum e camera si cat depind de pozitia in camera.

Inca le am la servici pentru ca trebuie sa mai cosmetizez putin. Nu le-am lucrat acasa din motive de "nevasta" :d . Le ascult pe un Technics SA-AX7 care nu prea are "snaga", chiar daca pe el scrie 5xtz W sau 2xy W. Am legat 4 boxe pe el pentru comparatie si la 30% din putere intra deja in distorsiuni (are iesiri de boxe AsiB,A+B si biwire) l-am ascultat A apoi B si la urma A+B(aici distorsiona rau).Nu stiu daca nu cumva distorsioneaza din cauza ca doua boxe sunt pe 8 Ohm si celelalte sunt pe 6 Ohm, daca stie cineva daca este asa sa-mi spuna si mie. Daca las un singur rand de boxe face fata dar transpira rau de tot. Am sa-l destitui si apoi voi da concurs pentru ocuparea postului. :d Intradevar pe filme in Dolby merge beton, si am mai auzit si altele . Pentru stereo este dezastru
Link spre comentariu

As dori sa stiu daca acest tip de incinta (VTP) se poate adapta intr-o oarecare masura pentru subwoofer, sau woofer. Pentru ca miam construit boxe si la momentul cand le-am facut nu aveam destula documentatie(imi scapa un numar din tehnium) despre incintele VTP si tare mi-as face una ca sa "vad" si eu cum suna. Si as fi vrut sa o folosesc pe post de subwoofer sau woofer .Multumesc

Incinta a fost proiectata in 1928, pentru banda larga, deci si pentru joasa, dar nu ptr. subwoofer pentru ca necesita traductor bine amortizat din constructie ( sub 50Hz ) deci numai un traductor profesional. In plus, la frecvente f. joase iti trebuie un traductor pro de diametru peste 10" deci incinta iese foarte mare. E adevarat ca sunetul este perfect definit ca la subwooferele de scena si mare putere. Sunt dezvoltate traductoare pentru subw. care necesita volume mici si au SPL mare chiar si la 10".Din propria experienta stiu ca un amator nu poate avea rezultate bune cu:- traductoare de pe Maica Domnului;- incinte facute duap ureche sau simulatoare de 2 bani sau sharefree;- folosind o amaraciune de difuzor in care pompeaza sute de wati distorsionati si cracanati.Multi ar ramane fericiti fara multa bataie de cap daca ar utiliza un traductor pro din serie ieftina, dar care poate fata cerintelor.In plus, incercati ceva interesant: ascultati un disc de test cu frecvente de la 20 - 200 Hz ca sa vedeti de unde puteti auzi basul, mai ales ca este localizat de pe la 40Hz in sus nu in jos. Verificati intai!
Link spre comentariu

felicitari si asteptam cu interes pozele.eu nu cred ca a fost cineva care sa puna la indoiala competenta lui vtp.doar ca are un "stil" enervant si obositor; insa omul are si carte si experienta multa in spate.in afara de 'ureche' ai incercat sa faci ceva masuratori la boxe ?sa ne spui si pe ce scule le asculti, si cam cum e camera si cat depind de pozitia in camera.

Inca le am la servici pentru ca trebuie sa mai cosmetizez putin. Nu le-am lucrat acasa din motive de "nevasta" :d . Le ascult pe un Technics SA-AX7 care nu prea are "snaga", chiar daca pe el scrie 5xtz W sau 2xy W. Am legat 4 boxe pe el pentru comparatie si la 30% din putere intra deja in distorsiuni (are iesiri de boxe AsiB,A+B si biwire) l-am ascultat A apoi B si la urma A+B(aici distorsiona rau).Nu stiu daca nu cumva distorsioneaza din cauza ca doua boxe sunt pe 8 Ohm si celelalte sunt pe 6 Ohm, daca stie cineva daca este asa sa-mi spuna si mie. Daca las un singur rand de boxe face fata dar transpira rau de tot. Am sa-l destitui si apoi voi da concurs pentru ocuparea postului. :d Intradevar pe filme in Dolby merge beton, si am mai auzit si altele . Pentru stereo este dezastru
AX7 face ce poate! Oricum nu-ti pune mintea nici cu chinezariile. La ei, 100W inseamna in cel mai bun caz max.25W. Incinta ii corecteaza tampeniile dar nu poate sa faca mai mult si nu-l amortizeaza tare pentru ca este o combinatie intre TL si horn, nu BR. Oricum, putini stiu ca difuzoarele no-name chinezesti nu sunt bune de BR deloc avand un Qts care trece uneori si de 1.
Link spre comentariu

Servus,eu nu reusesc sa inteleg pe unde vine pus materialul fonoabsorbant. Din cauza incalzirii globale am o plapuma sarita din schema si numai buna de indopat boxe, dar ma cuget ca asa de una singura nu sta lana in boxa... Sa croiesc niste saculeti la dimensiunile din documentatie si sa-i lipesc prin puncte de silicon ? Si pe unde exact in boxa ?Multumesc.

Link spre comentariu

Servus,eu nu reusesc sa inteleg pe unde vine pus materialul fonoabsorbant. Din cauza incalzirii globale am o plapuma sarita din schema si numai buna de indopat boxe, dar ma cuget ca asa de una singura nu sta lana in boxa... Sa croiesc niste saculeti la dimensiunile din documentatie si sa-i lipesc prin puncte de silicon ? Si pe unde exact in boxa ?Multumesc.

despre ce incinta vorbesti? VTP?VTP
Link spre comentariu

daca folosesti un program de simulat boxe .... acolo iti arataminimal - peretele din spatele difuzorului si cel de susmedium - toti peretiifull - gros pe toti peretii - pana aproape de difuzoareparca asa erau ..... nu imi mai amintesc exact

programele alea simuleaza prost TOT! incepand cu parametrii incintei rezulati din calcul pana la asezarea materialului fonoabsorbant.Ptr. VTP nu e bun nici un program. Experimentat pe circa 10 perechi VTP pana acum!!!VTP
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări