Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Arata bine. Astept si celelalte poze.Ce mai vreau sa te intreb: in ce camera le folosesti ? ( dimensiuni ) intreb pt ca am auzit ca au nevoie de o camera destul de mare pt a cobor bine in ferecventa. Si inca ceva: nu folosesti tweeter ?

Link spre comentariu

Arata bine, arata rau, astea sunt. Camera mica de bloc.Tweeter nu folosesc, dupa cum am spus nu am simtit nevoia unuia, oi fi eu mai surd, cine stie.....desi cand mi-am facut audiograma mi-a spus asistenta ca am auzul foarte fin.

Link spre comentariu

Arata bine, dar rezultatul final va da aspectul.Am auzit ca exist diferente destul de mare in ceea ce priveste basul scos de o astfel de incitna ( dar cu difuzor diferit, ceva de la sal, nu stiiu exact codul ) in aer liber ( curte ) si intr-o camera de bloc, unde nu coboara la fel de bine precum in aer liber.

Link spre comentariu

Electron,Arata bine incintele, cred c-ar merge sa aplici colant peste PAL-ul acela.M-am uitat peste post-urile anterioare si totusi n-am gasit de unde ai cumparat SP-200X si la ce pret. Mi se pare o alegere perfecta pt. acest proiect, dar nu numai.

Link spre comentariu

Mi-a raspuns mie la aceeasi intrebare.

Difuzoarele le-am luat din Bacau, dar daca esti din Bucuresti le gasesti la reprezentanta Monacor. Pretul a fost de 2.800.000 perechea.

editat de snake; ti-am pus eu quote-le cum trebuie. daca mesajul nu apartine lui electron, fie iti modifici tu numele, fie imi dai un mesaj personal si rezolv
Link spre comentariu
Vizitator kire

in bucuresti unde se gasesc difuzoarele? am sunat la partenerii lor de pe site si intr-un loc nu aveau pe stoc si dura ceva vreme, in alta parte nu mai aduc deloc monacor.........si eu as vrea sa fac boxe cu ele. Dar am o nelamurire. Electron tu ai facut dupa proiectul lui VTP. Pe forumul din ultimul link pus de tine, baietii de acolo au facut dupa alt plan cu acelasi difuzor. Eu l-as incerca pe al alora ca e mai simplu. Ce ziceti?

Link spre comentariu

Este chiar foarte bine...sa incerci....dar intii nu uita sa-ti comanzi difurile.Link-ul de la Electron este cu siguranta testat si nu vad de ce nu l-ai putea face......este bine sa diversificam.....

Link spre comentariu

Incintele au fost calculate de catre dl. A. Mateescu (cu programul Rutter cred). Am primit de la dansul doua variante:-acordul la Fs (50 Hz) care incarca mai bine difuzorul si e buna daca nu se doreste o frecventa de raspuns mai joasa dar mai putin controlata; - acordul sub Fs (40 Hz) inseamna o amortizare mai slaba a difuzorului cu scaderea puterii suportate si un bas mai putin controlat dar mai jos, mai bubuit.Personal am ales ultima varianta din considerentele prezentate. Oricum incintele TQWT nu incarca foarte mult difuzorul, cum o fac cele BR, si pericolul de a distorsiona sunetul si in final de a distruge difuzorul e imens, printr-o excursie mult prea mare a conului. Chiar si la Fc=50 membrana se deplaseaza cu mult peste Xmax care este 1.5 mm.Nu am sa mai recomand in viata mea PAL-ul celor care vor sa-si construiasca incinte, am avut prea multe batai de cap cu el ca sa-l mai folosesc si sa-l mai recomand si altora. Cu siguranta MDF-ul e o solutie mult mai buna. Nu am incercat placajul (plywood), dar am observat ca se foloseste destul de mult in strainatate. In plus ofera si un avantaj estetic: poate fi colorat si lacuit cu aerograful, oferind un aspect de lemn natural, mult mai frumos decat melamina sau folia autocolanta aplicata peste PAL. Ca o parere personala, daca se poate folositi grosimi ale materialelor mai mari de 18 mm, deoarece incinta vibreaza si asta nu e bine. Daca ati observat, pe forumul francez sunt poze cu incinte executate din MDF de 25 mm, ceea ce nu e rau deloc, dar nici ieftin nu e.

Pe forumul din ultimul link pus de tine, baietii de acolo au facut dupa alt plan cu acelasi difuzor. Eu l-as incerca pe al alora ca e mai simplu. Ce ziceti?

Principala diferenta intre incinta executata de mine si cea a francezului este dimensiunea deschiderii de jos a incintei care la mine e de 230 mm!! iar a francezului e de 50 mm!! Incinta mea se apropie mai mult de horn decat cealalta, care se apropie de BR prin limitarea suprafetei portului. Varianta din urma are ca scop mascarea rezonantelor superioare, dar reduce avantajul de a lucra mai aproape de un horn, cu un SPL ridicat.
Link spre comentariu

Un material pe care-l recomand este OSB-ul. Singurul dezavantaj in comparatie cu celelalte este ca e mai greu de decorat suprafata lui. In rest numai avantaje fata de celelalte. Chiar si asupra plywood-ului la care personal nu-mi place usurinta cu care se distrug muchiile prin exfolierea stratului exterior, cel putin la placajul accesibil pe la noi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări