Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Nu stiam ca omul cerea informatii pt un horn, de fapt am fost neatent. Credeam ca cere informatii pt bass-reflex si closed. De aici si confuziile mele. Imi cer scuze.

No problem! S-a retinut. Acum sunt mai clare lucrurile.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator celblack

Am niste intrebari: cum ati facut mosoarele bobinelor? Ce ati improvizat? Ati taiat o coada de lopata :smt003 ? Eu deocamdata nu am gasit nimic cu diametrul de 4 cm. Ma gandesc sa iau un tub mai subtire si sa infasor hartie pe el pana ajunge la 4 cm.

Link spre comentariu
Vizitator arazvan2002

nu gasesti mosoare.si eu am avut aceeasi problema.vezi k exista teava de PVC de 40mm diametru din aia pentru la baie la instalatia de canalizare.taie bucati lungi de 20mm si e la fix...si faci niste capace la capete prinse cu surub..si dak nu-ti trebuie teava lasi tevile acolo k sa nu strici bobinele

Link spre comentariu

Am niste intrebari: cum ati facut mosoarele bobinelor? Ce ati improvizat? Ati taiat o coada de lopata :smt003 ? Eu deocamdata nu am gasit nimic cu diametrul de 4 cm. Ma gandesc sa iau un tub mai subtire si sa infasor hartie pe el pana ajunge la 4 cm.

mosoare pt banda de teflongasesti cu tot cu banda la preturi intre 0.5 si 1.5 lei la magazinele de materiale de constructii si ferometal
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Il rog pe dl. ing. Aurelian Mateescu sa ma lamureasca in legatura cu incinta VTP ale carei planuri au aparut pe http://www.netexpert.ro. Este vorba despre incinta pentru difuzor cu diametrul de 20 cm. In primul rand as vrea sa stiu in ce fel afecteaza calitatea sunetului cele trei spatii goale care se formeaza intre peretii incintei si placile interne in doua situatii: 1) daca raman goale; 2) daca sunt umplute (de ex. cu nisip sau spuma poliuretanica). In al doilea rand, difuzorul FR SP200X (specificatiile sunt in atasament) de la Monacor este potrivit pentru acest tip de incinta? Reprezinta aceasta alegere o alternativa la cele trei solutii pentru reproducerea intregii benzi de frecventa prezentate in articol?

Multumesc.

Technical Facts for SP200X

Impedance (Z) 8Ω

Resonant frequency (fs) 50Hz

Max. frequency range f3-15,000Hz

Music power 70WMAX

Power rating (P) 35WRMS

SPL (1W/1m) 92dB

Suspension compl. (Cms) 0.77mm/N

Moving mass (Mms) 11.5g

Mech. Q factor (Qms) 1.96

Electr. Q factor (Qes) 0.7

Total Q factor (Qts) 0.52

Equivalent volume (Vas) 48 l

DC resistance (Re) 7.2Ω

Force factor (BxL) 6.1Tm

Voice coil induct. (Le) 0.3mH

Voice coil diameter 25.5mm

Voice coil former aluminium

Linear excursion (XMAX) ą1.6mm

Eff. cone area (Sd) 210cm2

Magnet weight 17.7oz.

Weight 1.3kg

Link spre comentariu

Difuzoarele le-am luat din Bacau, dar daca esti din Bucuresti le gasesti la reprezentanta Monacor. Pretul a fost de 2.800.000 perechea.Stai linistit cu spatiile alea, important e sa nu-ti rezonoze incinta, adica sa fie rigida. Am auzit si aud in continuare prostii de genul "fa boxele din PAL subtire ca e boxa de bas si trebuie sa aiba rezonanta". Din pacate oamenii astia sunt irecuperabili, oricat i-ai invata, ei sustin sus si tare ca ce stiu ei e cel mai bine........mai ales daca au la activ si vreo pereche de boxe facute de mantuiala cu difuzoare de duzina si care cica "au bas frate!!!"Propun sa-i lasam in ignoranta lor, daca chiar nu vor sa asculte, iar noi sa ne vedem de ale noastre proiecte.

Link spre comentariu

Primele teste nu sunt tocmai satisfacatoare. Fara fonoabsorbant suna sub orice critica. Suna a caverna... Cu o anumita cantitate de fonoabsorbant asezat intr-un anumit mod lucrurile incep sa se imbunatateasca in mod audibil. In mod sigur e loc de mai bine. Difuzorul suna pronuntat pe medii, e si normal, e nou si fara burn-in. Cam intr-o luna de utilizare ar trebui sa intre in normal.Deocamdata mai cer si eu niste sfaturi de la cei care au mai realizat TQWT, mai ales in ceea ce priveste amplasarea fonoabsorbantului, care, dupa cum am observat este extrem de importanta in raspunsul sonor al oricarei incinte.PS-Foarte mare atentie la etansare si rigidizare! Mie a reusit sa-mi sufle aer prin imbinarile neetansate. Le voi etansa cu silicon.-La volum mare SP-200X are deplasari mari ale membranei, desi in datele lui e specificat ca Xmax=1 mm. -Incinta a fost calculata pe frecventa de rezonanta a difuzorului, adica 50 Hz.

Link spre comentariu

... Deocamdata mai cer si eu niste sfaturi ... mai ales in ceea ce priveste amplasarea fonoabsorbantului...

Ca idee, fonoabsorbantul -- daca te referi la un materialul textil cu volum, gen vatelina, si nu la un strat relativ subtire de folie bituminoasa-- se aplica in zonele in care aerul are viteza mare (ventre de rezonanta). El nu are efect pus in zonele de presiune mare (noduri la rezonanta) cum ar fi la colturi. Astfel materialul trebuie pus mai la mijlocul portiunilor lungi in care apar rezonantele, la capetele deschise (orificii) si mai putin la capetele inchise, unde l-ai pune cam degeaba.Eu experimentez cu hornuri, caz oarecum asemanator cu al tau, si parerea mea este ca cel mai eficient este sa aplici folie bituminoasa sau sa dai cu smack fonoizolant ca acela folosit la izolarea fonica a autoturismelor pe mijlocul panourilor mari care nu sint prea rigide.Bafta, tine-ne la curent!
Link spre comentariu

Am reusit sa termin incinta.Impresii:-bas are, dar parca ar mai trebui, totusi sa nu uitam ca e acordata la 50 Hz. E, oricum, doar o opinie subiectiva.-mediile suna bine, de exemplu ascultam norah jones si parca era langa mine. La fel, o opinie subiectiva.-inaltele sunt suficiente pt urechea mea, poate pt a altuia nu sunt si va trebui un tweeter plasat la peste 10-12 Khz, PCT300 (P.Audio), DT300 (Monacor) si D28N (Monacor) sunt cele mai potrivite, fiind la acelasi SPL cu FR. Mai sunt si altele.Una peste alta e o incinta buna dupa umila mea parere, care se poate upgrada. Nu am avut ca referinta nici o incinta comerciala nici macar ieftina. Ar fi fost totusi utila in aprecierea raspunsului sonor.Testele cu fonoabsorbant vor continua sa vad care e solutia cea mai buna pentru mine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări