Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

Vizitator arazvan2002

in realitate se vad oarecum imbinarile pe spate la autocolant k l-am pus din bucati,nu s-a mai ajuns si niste punte ici colo...de la chit cred...n-am avut masina de frecat,un bulangiu n-a vrut sa mi-o dea...per total...dak te uiti de la 1m zici ca sunt de la magazin

Link spre comentariu

in realitate se vad oarecum imbinarile pe spate la autocolant k l-am pus din bucati,nu s-a mai ajuns si niste punte ici colo...de la chit cred...n-am avut masina de frecat,un bulangiu n-a vrut sa mi-o dea...per total...dak te uiti de la 1m zici ca sunt de la magazin

Daca ramai la aceasta solutie, poti sa revii la finisaj cand ai bani de alt autocolant.important este cum suna! esti multumit?
Link spre comentariu
Vizitator arazvan2002

eu sunt foarte multumit.nu sunt nici audiofil si nici n-am plecat la "drum" cu cine stie ce pretentii.nu stiu cum sa descriu cum se aud fiindca nu am suficienta pricepere in domeniu.probabil ca destul de asemanator cu ceea ce ati realizat dumneavoastra(pentru VTP).in privinta autocolantului...vor ramane asa cum sunt acum...la prima pereche a fost mai greu...la a doua am deja experienta :yawinkle: .eu va multumesc pentru ajutorul acordat.

Link spre comentariu

In general un spl de 6db se obtine cu un horn foarte bine realizat si deasemenea conteaza lungimea lui.....materialul fonoabsorbant ......un Voigt este un "inceput" de horn....de aici si spl-ul mai mic.

UN INCEPUT DE HORN???????????????????????????????????????????????WHO TOLD YOU THIS????????????????????????????????????????????????
Link spre comentariu

Exemplu concret: un dif de 3-4" intr-o incinta vtp de vreo 1.7-1.8m. Dif-ul are 88dB, pt incinta insa autorul spune ca are 80dB. Chiar daca s-ar pierde din eficienta dif-ului, mai ales ca e atat de lung hornul pt un dif asa de mic (si are si Fs vreo 110), chiar sa se piarda 8dB???

Link spre comentariu

Exemplu concret: un dif de 3-4" intr-o incinta vtp de vreo 1.7-1.8m. Dif-ul are 88dB, pt incinta insa autorul spune ca are 80dB. Chiar daca s-ar pierde din eficienta dif-ului, mai ales ca e atat de lung hornul pt un dif asa de mic (si are si Fs vreo 110), chiar sa se piarda 8dB???

Pierderea este pe medie si nu depaseste in total 3 dB la toate tipurile de incinta. Castigul este in linearizarea mai mult sau mai putin eficienta a caracteristicii.
Link spre comentariu

Din cauza materialului fonoabsorbant se pot pierde multi decibeli daca incinta e plina. Iar materialul in exces are 2 proprietati: scade frecventa reprodusa de incinta si scade si nivelul de presiune sonora al incintei.

E lipsit de sens sa amortizezi un horn mai mult decat e nevoie; nu mai lucreaza ca horn!Materialul absorbant nu are cum sa scada frecventa minima reprodusa.Scaderea de presiune masiva nu apare la o amortizare corecta!Orice lucru facut prost are un final nedorit!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări