Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

bogdan69

Postări Recomandate

Vizitator arazvan2002

mai multe detalii o sa dau dupa ce ma intorc din week-end la Bucuresti de acasa fiindca nu am avut prea mult timp duminica sa le ascult.o sa pun si poze dupa finisare.eu sunt foarte multumit de rezultatul obtinut.am avut niste boxe mai normale, pe 3 cai si mai mici ca putere.datorita deschizaturii din partea de jos se aude si in gen bass-reflex...nu stiu ce sa zic mai mult deocamdata.intrebati autorul topicului,poate se pricepe mai bine ca mine la calitatea sunetului ca sa zic asa.

Link spre comentariu
Vizitator celblack

Si eu vreau sa-mi fac o pereche de incinte VTP. Voi folosi difuzoarele de la Monacor care sunt comandate deja. @arazvan2002: iti multumesc pentru pozele din revista, le-ai pus inainte sa le cer! :smt003

Link spre comentariu
Vizitator arazvan2002

cu placere.m-am gandit ca au nevoie mai multi de ele.cred k ar fi bine pentru tine la constructia incintelor sa consulti pe domnul Mateescu (VTP) fiindca de la set la set de difuzoare se schimba dimensiunile incintelor,cel putin eu asa am constatat.cat costa setul de difuzoare si ce difuzoare folosesti?

Link spre comentariu

Mai bine spune ce nu-ti place la acest tip de incinta.Dar fii sincer.Ce ii lipseste?Ce are prea mult?Ce-i prea putin?etc...

Performantele sunt direct legate de:- calitatea driverelor (hotaratoare!);- experienta in punerea la punct a constructorului ( incluzand solutia filtrului, punerea sa la punct, amplasarea materialului absorbant, etc. considerand ca incinta a fost construita corect).Pentru cazul in care, in mod expres se doresc incinte de mici dimensiuni, solutia cu woofer de 6 1/2" poate fi executata cu setul Monacor ( scump).Mai ieftin este setul 8PW3 + pct 300 si are avantajul unui woofer mai mare si mai rezolut.Toate variantele pe care le-am publicat sunt incercate, testate, dar nu au +/-, ele suna diferit timbral ( nici doua incinte de fabrica nu suna identic, chiar daca sunt acelasi tip - diferentele sunt mici, nesesizabile la ureche, dar exista!)arazvan2002 a ascultat la mine 2 tipuri de 8" cu echipare diferita!
Link spre comentariu
Vizitator celblack

Difuzoarele sunt cele recomandate de domnul Mateescu: SPH-165KEP si DT-300 de la Monacor. Costa aproximativ 540-550 toate 4(nu stiu exact ca inca nu le-am platit). In Cluj.Initial am vrut sa folosesc 8pw3 si pct300, dar nu am gasit 8pw3 pe stoc la distribuitori (mai aduc doar peste cateva luni).

Link spre comentariu

@arazvan2002,atentie la deflectorul de jos! asa cum apare in poze, este din polistiren expandat, ceea ce nu e rau, dar ...pare facut din topor, avand suprafata neregulata. in plus nu este racordat corect la peretele spate si fundul incintei, reprezentand un factor de creeere a turbioanelor locale: incinta nu mai lucreaza corect, crescand presiunea in gura!daca ai inchis incinta si nu mai poti interveni usor, remediul este taierea unei placi de latimea incintei, lungimea calculata ca sa nu obstructioneze sectiunea. se tesesc marginile la 45 gr. ca sa se lipeasca de pereti si se lipeste cu aracet gros pe locul deflectorului.daca nu ai inchis incinta, poti utiliza o fasie de plastic de 2-3 mm grosime, pusa peste deflector, fixata pe pereti (spate si fund) cu holtzsuruburi mici.in spatele ei se umple cu spuma.ATENTIE! Valabil la orice constructie si ptr. toti constructorii!!! Retineti ca un secret al incintelor dechise este legat de neobstructionarea caii aerului!de asemeni, evitati crearea de distorsiuni in curgerea aerului! NU CREAZA NUMAI ZGOMOT!

Link spre comentariu
Vizitator arazvan2002

deci ar fi o solutie buna sa pun doar o bucata de PAL taiata la 45 grade la capete si pusa in locul polistirenului?pot face lucrul asta.m-am gandit la aceasta solutie.polistirenul n-am avut dintr-o bucata ca sa-l pot taia in semiluna.multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

deci ar fi o solutie buna sa pun doar o bucata de PAL taiata la 45 grade la capete si pusa in locul polistirenului?pot face lucrul asta.m-am gandit la aceasta solutie.polistirenul n-am avut dintr-o bucata ca sa-l pot taia in semiluna.multumesc pentru sfat.

Da, poti! O placa de 100 mm ar fi buna!
Link spre comentariu

Difuzoarele sunt cele recomandate de domnul Mateescu: SPH-165KEP si DT-300 de la Monacor. Costa aproximativ 540-550 toate 4(nu stiu exact ca inca nu le-am platit). In Cluj.Initial am vrut sa folosesc 8pw3 si pct300, dar nu am gasit 8pw3 pe stoc la distribuitori (mai aduc doar peste cateva luni).

daca intrebai, 8PW3 capatai! Inlusiv pct 300!
Link spre comentariu
Vizitator celblack

Multumesc VTP! Poate in viitor voi avea nevoie de 8pw3. N-o sa ezit sa intreb! :smt003 Tocmai am aflat ca tweeterul DT-300 nu se poate aduce, care ar fi cel mai recomandat: PCT 300 sau DT-28N?

Link spre comentariu

Multumesc VTP! Poate in viitor voi avea nevoie de 8pw3. N-o sa ezit sa intreb! :smt003 Tocmai am aflat ca tweeterul DT-300 nu se poate aduce, care ar fi cel mai recomandat: PCT 300 sau DT-28N?

dt28n, ptr.ca este si mai mic in dimensiuni si este tot pct 300 dar cu neodim.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări