Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP rezalizate plus poze

Postări Recomandate

multumesc bogdan69!poate totusi aflu si parerea VTP...

Indicatiile lui Bogdan sunt corecte.Poti amplasa tweeterul stg - dreapta ( cel mai corect) sau pe axa de simetrie.Wooferul nu trebuie montat pe gauri lungi pentru reglaje ptr. ca nu se poate regla nimic. E una din exagerarile tipice celor care nu stiu LEGEA BINELUI:"Dusmanul binelui e mai binele!!!".
Link spre comentariu

nu mai posteaza nimeni pe aici?????.....discutia e interesanta.....si eu vreau sa construiesc un VTP, dar mai studiez. Oricum cand citesti atata te crezi la un moment dat in ,,ceata''. :rolleyes: 2 difuri ,,made china'' nu sunt prea scumpe ...asa ca...rog discutii...

nu merita abordarea cu difuzoare chinezesti! sunt .............. departe de ce ar trebui sa fie!8PW3 si PCT 300 reprezinta solutia cea mai ieftina ca pret ( circa 5 mil. )daca te hotarasti si nu ai desenele imi dai mp si ti le trimit intr-un fel oarecare! la fel discutam si despre difuzoare!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator gabir

cu mare intirziere...am terminat proiectul VTP...si cred ca pentru mine este o reusita!concluziile pe scurt ar fi:-sint peste technics-urile mele(SBT-100)!categoric!!!- instrumentele se aud detaliat...nu sint amestecate-bass-ul este altfel...mediile sint foarte bine detaliate ...iar inaltele...in sfirsit se aud fara tztztz|(urechea mea nu a ascultat foarte multe boxe cu pretentii...(tanoy si quadral bookshelf-uri)...asa ca este greu sa ma pronunt fara o ascultare in paralel!am si citeva minusuri...care chiar daca nu au depins de mine ...exista|!filtrele...bobinele ...au fost bobinate de un individ unele au sirma de 1mm(L1)iar celelalte 1.2mm(L2)...asta am observat cam tirziu...cert este ca exista un dezechilibru de impedanta de 0.3ohmi...o boxa are 7ohmi iar cealalta 6.7ohmi!in rest pe partea de tunning am ridicat materialul fonoabsorbant pina in spatele difuzorului de bass>cam atit...o sa incerc sa pun si poze!acum ca mi-am testat abilitatile as dori sa trec mai departe...(acelasi sindrom ca al lui Bogdan)...cred ca mi-as dori sa abordez un proiect cu un difuzor coaxial(pomenea VTP de Tanoy)...dar am nevoie de informatii...cu bunavointa celor care au aceasta experienta(VTP)...poate reusesc sa mai fac un pas inainte referitor la calitatea auditiei...multumesc!!!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

dupa luni de zile revin cu o problema. Baiatul meu de doi ani a scos ochii difuzoarelor de inalte. A bagat degetul in ele si le-a turtit. Dupa multa munca am reusit sa le aduc la forma initiala( cu ajutorul unui aspirator). Acum functioneaza dar se aud mai incet ca inainte. Ce credeti ca s-a intamplat, si ce ma sfatuiti sa fac pentru remediere?

Link spre comentariu

Alte dif-uri intermediare ca si pret pt versiunea "mica" a incintei VTP puteti recomanda (dif-uri de 6.5")? Pana in 5 mil de preferinta.

Inca o intrebare, Monacor SPH170 se poate utiliza in incinta asta? Ma refer la faptul ca e putin mai mare de 6.5", 6.75" mai precis. In rest, ca si specificatii se incadreaza si l-am mai gasit in incinte tip Voight.

Un distribuitor Monacor cu preturi cat mai mici ati putea recomanda? La ultima verificare, pt acelasi dif, la 2 distribuitori diferiti era o diferenta de pret de vreo 25 de euro!

Edit:

Am gasit asta:

http://baendchen.de/hifi/index.htm?/hifi/ct202.htm

Incinta foloseste SPH170 si are cam aceleasi dimensiuni ca si incinta VTP mica, deci s-ar putea sa mearga...??

Mai am o intrebare referitor la portul pozitionat in spate: cum trebuie amplasata incinta vizavi de un perete/colt....in camera?

Link spre comentariu

SPH-170 are Fs 38, fata de 30 cat are 165KEP. Nu prea se incadreaza ca "apropiat".

Speram sa scap mai ieftin, SPH-170 e 35 de euro cu tot cu TVA, 165KEP e aproape 60.

PCT-300 am inteles ca ar fi cea mai buna alternativa pt tweeter. Unde l-as putea gasi si cam la ce pret? Am cautat pe net, dar nu gasesc modelul asta in nici un magazin de la noi (on-line).

As mai avea o intrebare: pt filtru, am inteles ca e la 2.2kHz; la o frecventa mai inalta, 4-5 kHz, suna mai bine, mai rau...am deja niste filtre f bine lucrate la 4-5 kHz si nu stiu daca sa le folosesc pe astea.

Multumesc

Edit:

Ar merge Monacor SP-200X in proiectul asta:

http://melhuish.org/audio/DIYTQ4.html

E o Voight Pipe clasica, conform proiectului Lowther, iar dif-ul pare f potrivit.

http://www.monacor.ro/catalogue-product ... SubKtg=513

Edit2:

Ma lamureste si pe mine cineva: unele incinte tip Voight Pipe, au capatul de sus, cel putin egal cu suprafata dif-ului, alte proiecte, au suprafata respectiva 0, in unghi deci. Despre proiectul original al lui Voight, stiu ca avea ca si regula: capul inchis egal in suprafata cu suprafata dif-ului. Pana la urma care sunt diferentele?

Edit3:

Pt incintele astea, cele cu 165KEP, a facut cineva vreo masuratoare?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am urmarit cu interes topicurile despre incintele VTP pe mai multe forumuri si in toate se facea trimitere la site-ul netxpert.ro sau la revista Tehnium pt. detalii. Intrucat nu am acces la revista imi ramane varianta cu site-ul. Dar acesta se pare ca nu functioneaza. Desi mi-am facut cont de utilizator pe acest site, nu pot sa vizualizez nici un proiect despre VTP. Vreau sa stiu ce se intampla cu acest site.Ma intereseaza planurile pentru diferitele configuratii propuse de VTP pentru acest tip de incinta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări