Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor cu un 7294 va rog!

Vizitator catastelea

Postări Recomandate

am cautat acum pe net si am dat peste o schema de dublor.

practic pot face +12/-12 cu doua diode si doi condesatori...

oare o merge?

Merge, am folosit eu pe 7294 cand aveam traf cu o singura iesire alternativa. Insa cum a zis remus68 merge doar pe alternativ deci doar de la priza. In plus puterea unui astfel de dublor este mica si stabilitatea redusa, dublarea tensiunii vine cu injumatatirea curentului si cresterea riplului, asa ca ai mai multe sanse sa se auda slab si sa ai brum pe fundal. Ia'ti un transformator ca lumea daca vrei sa'l folosesti in casa.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• baga

1

• cipa_maria

1

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Mai există şi varianta care se folosea odinioară de către lăutari mai ales, în care se folosea transformator obişnuit comandat de către un oscilator cu finali 2N3055 (sau altceva, Darlington spre exemplu). În cazul ăsta ar trebui rebobinat traful astfel încât să scoată 2 x 24 V c.a. în loc de 220 c.a. şi lucrurile ar fi mai simple aşa, mai ales pentru începători. Ideea este că, pe cât este de simplu, pe atât este de robust. Singurul lucru mai masiv de care e nevoie, este un traf bobinat pentru 2 x 11 V c.a. în primar şi 2 x 24 V c.a. în secundar, traf pe care ţi-l poate face orice atelier de bobinaj din unul mai vechi, spre deosebire de trafurile pe ferită pentru care îţi trebuie ceva mai multă experienţă. Dacă există interes, punem şi schemă!P.S.: Oricare ar fi varianta aleasă, va fi destul de greu de pus în practică de către iniţiatorul acestui topic şi fără intenţia de a fi răutăcios, vă spun că am râs copios citind primele rânduri... Oare cum o fi funcţionat săracul TDA cu GND-ul legat la carcasă? Şi GND-ul pentru difuzor tot acolo era legat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări