mvali Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Salutare, Am tot citit despre surse, acumulatori, redresoare si as vrea sa stiu daca o sursa de laborator 0-15V 0-2A in genul celei de mai jos va face fatza incarcarii de acumulator auto (folosit la UPS 45Ah) si altor acumulatori de lanterne: 6V, 4V, 3,6V la aceste lanterne tot timpul ceda sistemul de incarcare si trebuia sa cumpar alta.. UPS-ul scoate 700ma - 13,5V si incarca dar dureaza mult timp.. Stiu tensiunile, vreau sa fac incarcare la 14,4V cand pot supraveghea curentul de incarcare si 13,5V cand sunt plecat ca sa previn procesul de sulfatare. Ideea este daca va rezista aparatul sa furnizeze tensiunea in mod continuu..(8ore+) si daca limitarile de curent/tensiune vor tine in special pentru incarcarea bateriilor de 4 si 6V Multumiri http://www.metrafo.ro/index.php?page=sh ... t&Itemid=4 Sursa de alimentare 230 V / 50 Hz Iesire tensiune stabilizat 0-15 V (+/- 1 %) Iesire curent stabilizat 0-2 A (+/- 2 %) Ondulatie si zgomot de tensiune CV < 1 mV (mS), CC < 3mA (mS) Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Pentru incarcarea acelui acumulator aveti nevoie de traf de 12V, punte de minim 4A, cond.2200uF/35V+ bec auto de 12V/21W in serie cu acumulatorul pus la incarcat. Cat despre sursa aceea de laborator, are un traf "mic si fierbinte", nu va face fata, plus ca solutia reprezinta un carambol absurd, sa nu mai vb de pret...pentru o chinezarie. Acumulatorii aceia mici din lanterne, ii puteti incarca dupa schema folosite chiar in ele, nu-i rea deloc, sau asa: http://www.tehnic.go.ro/incarcator.htm Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 O "sursa de laborator" ar trebui sa poata debita 15V/2A un timp nedefinit...De asemeni, ar trebui sa poata functiona si in regimul de curent limitat uzual la incarcarea acumulatorilor alcalini. In aceasta lumina, pretul, care mi se parea relativ mare, se poate justifica (adaugand si utilizarea ca....sursa de laborator!).Pentru bateria aia cu plumb insa, de la 0,7 la 2 amperi e doar o triplare a curentului de incarcare (pentru scurtarea timpului de reincarcare, puteti creste curentul spre C/10, adica 4,5 amperi)(un deziderat in exploatarea acumulatorilor e si o durata cat mai scurta de reincarcare, uneori cu sacrificiul scurtarii duratei de viata - numarul de cicluri). Eu vad insa necesitatea de a intercala si un temporizator si/sau un element de control al incarcarii prin masurarea tensiunii; in ideea ca nu stati sa supravegheati acumulatorii, care sunt descarcati in proportie variabila si adesea sunt sensibili la supra-incarcare (de aceea acumulatorii in stand-by se incarca la o tensiune mai mica decat cei cu functionare ciclica). Cat priveste sugestia d-lui Spitfire: nu e necesar condensator, traful va avea 15-16 volti rms, iar rezistenta de limitare va fi cel putin un bec de far - unul din filamentele unui bec de Dacia, de 50-55W; becul de semnalizare propus v-ar limita curentul de incarcare sub 2 amperi; ramane necesitatea cel putin a unui temporizator)Concluzia o trageti Dvs. Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum