Vizitator eve_2035 Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Salut. Folosesc Mplab 8.43 si un microcontroller PIC16F877A. Lucrez la proiectul de licenta- Paralel Self Parking Car. Cred ca Mplab-ul face figuri: scriu codul ©, il compilez, il scriu in microcontroller, vad "efectul" pe masina, apoi modific ceva in cod, recompilez si rescriu microcontroller-ul..si acelasi efect. Din cand in cand se gandeste sa faca ce ii spun eu.A intampinat cineva astfel de probleme? Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 A intampinat cineva astfel de probleme?Personal, niciodata si am peste 10 ani de concubinaj cu Mplab. De cate ori mi s-a parut ca Mplab face fite, pana la urma descopeream ca greseam eu ceva. Eu lucrez in special in asamblare si am constatat ca o mare capcana este selectia bancurilor. Cand lucrez in C si ceva nu merge cum trebuie, ma uit sa vad ce cod asm a generat compilatorul. In C , optimizarile mai joaca feste.Cirip Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 eu nu prea ma pricep dar nu poti spune ce este acela "efectul" ?poate intelegem daca poblema este mediul de dezvoltare, hardware-ul sau operatorul. Link spre comentariu
puiu Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 1. Eu lucrez in ASM si nu am probleme cu MPLAB, dar vezi ca a aparut versiunea 8.50 care se spune ca este mai buna. Link spre comentariu
kit Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 am patit ceva asemanator in mod debug, cand programul ruleaza si ii dau o compilare fara sa-i dau pauza la rulare. primesc astfel un mesaj de avertizare, dar de regula il ignor (din graba). de fapt nu se genereaza un nou hex, ramane tot ala vechi, care se inscrie in pic. drept care, dupa ceva injuraturi, imi dau seama ca versiunea noua nu a fost inscrisa in pic, dau pauza, recompilez, rescriu codul dupa care ma mai injur inca o data.mentionez ca lucrez pe o clona icd2.daca lucrez insa in mod release n-am nici o problema.bafta! Link spre comentariu
Vizitator eve_2035 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 @stefan_roSa iti dau un exemplu: setez RC1 pe 1 (comanda un motor), compilez, scriu hex-ul in uc, si motorul incepe sa functioneze.Apoi pun linia in care setam RC1 pe 1 in comentariu, compilez, scriu hex-ul din nou si motorul functioneaza din nou.In functia de initializare setez portul pe 0 de fiecare data.@puiuAm incercat si pe 8.53- aceeasi chestie Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 1. compara fisierul hex rezultat in urma compilarii cu cel din MCU (notepad++ te va ajuta)2. sterge vechiul hex din MCU si verifica daca flash-ul este "curat".3. salveaza proiectul inainte de rescrierea ontrolerului4. sterge linia pusa ca si comment Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Poate e compilatorul "defect". Te-ai uitat pe site la producatorul compilatorului daca nu cumva problema ta e cunoscuta si vreun remediu deja postat? Cu ce programezi fizic? Poate programatorul nu scrie bine codul.Porturile sunt corect configurate - intrare/iesire, partea analogica dezactivata (daca-i cazul)?Eventual pune codul pe site, poate vede cineva vreo greseala.Sunt o gramade de alte eventuale motive (mai probabile decat mplab) pentru problema ta. Link spre comentariu
Vizitator eve_2035 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Am rezolvat in cele din urma problema..era ceva legat de utilizator. Multumesc mult pentru opinii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum