Andrei87 Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 salut.vreau sa fac o pereche de boxe pt auditie in aer liber[afara].bugetul meu este de 350 de lei pt difuzoare,hornuri etc.ce vreau eu este sa se auda destul de bn si de tare si pe o distantza mai mare.ca si amplificare ma gandesc sa folosesc kiturile de amplificare ale lui sorteh[diy 140].bugetul aplificatorului este separat de cel al boxelor.ms anticipat si astept raspunsuri Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 E mic de tot bugetul pentru ce vrei tu. De 350 de lei abia cumperi un woofer + driver + filtru doar pentru o boxa (ma gandesc la Selenium 15PW4 + COMP-34 + Filtru decent). Si nici amplificatorul la care te-ai gandit tu nu prea merge pentru asa o aplicatie. Mai potrivit ar fi DIY400. Oricum, depinde de ce intelegi tu prin 'auditie' Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 salut.eu am acum 2 sateliti cu 2 difuri si un tweter la 100w.ele se aud destul de bn in cam,dar dak le dau afara,la o distatza de abia 20m abia se aud.amplificare folosesc tda 7294.petru astea as putea sa iau diy 200,dar mai mult nu am cum k depasesc bugetul.tre sa iau si un traf,[toroidal].ma gandeam k poate gasesc sa cumper difurile cu 400 ron sa zicem toate,materialul il am.ms anticipat Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Orienteaza-te sa vinzi orice lucru de care te poti lipsi , reevalueaza-ti noul buget , si vei avea doua optiuni majore : sa construiesti incinte cu propria mana , sa achizitionezi difuzoare Full Range ( Eminence Beta 12 LT ) si eventual tweetere ( Eminence APT80 ) , practic nu mai ai nevoie de hornuri , filtrul este un simplu condesator ne-electrolitic ( nepolarizat , cu folie ) de 1 microfarad la tensiunea de 160 V , si gata boxele ! Vei obtine un sunet absolut decent , mult peste ce vei putea obtine cu alt gen de difuzoare , evident la nivelul de buget dorit , daca nu poti strange bani pentru tweetere , nicio problema , difuzorul recomandat are un con suplimentar care reda acceptabil frecventele inalte , dar cu tweeter sunt redate foarte detaliat , stralucitor....varianta a doua este fara niciun efort din partea ta , trebuie sa te orientezi catre boxe second hand ! Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 salut.hpavictor,si cam cat ma costa toata treaba asta?eu la amplificare as vrea sa raman la fet 200 pe buc.ms anticipat Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 salut.eu am gasit 2 difuzoare care dupa mn zic k sunt oki.este vb de;p-audio hp-10t si de la blue tech,,ew 1205.ms anticipat Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 salut.hpavictor,si cam cat ma costa toata treaba asta?eu la amplificare as vrea sa raman la fet 200 pe buc.ms anticipatCauta si tu , singurel ( se poate considera reclama , si este strict interzis de regulile forumului ) , cu Google , adresa de net a distribuitorului de difuzoare Eminence din Romania , si vezi chiar ca au si pe stoc , si preturile , si ti le livreaza acasa , prin curier !Cat despre difuzoarele enumerate de tine , nu am lucrat niciodata cu ele , nu le cunosc , dar 10 " in aer liber, cred ca glumesti ! Iar o boxa cu EW1205 are nevoie de un filtru serios , care costa , plus horn si driver de 1 " deci foarte multi bani si rezultatul poate fi nestisfacator , implica multe variabile.... Eu ti-am propus o solutie profesionala , fara costuri mari , iar tu pleci urechea catre pocnitori ( solutii de uz general pentru nepretentiosi , or fi bune , dar pentru muzica am retineri ) , ai grija sa nu arunci banii pe gunoaie ( rebobinate sau rasbobinate etc ) ! Oricine poate sa vanda , dar cine o sa ti le mai cumpere , daca nici tie nu iti sunt de folos , pe criza asta ? Gandeste-te foarte bine ! Link spre comentariu
baga Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Eu as merge pe ew1505 (de 15'), comp34 si horn hp607 .Nu cred ca au adversar la banii aia (cam 200lei in total).Un filtru nu e greu de facut, e plin netul de indicatii si calculatoare online.Asta mai costa 20-30lei maxim.Combinatia asta scoate si bas si inalte cat de cat , nu ca pocnitoarea eminence beta 12lt, care nu are bas si fara tweeter suna ca un radio vechi si e la aproape acelasi pret cu totalul la ce-am enumerat mai sus , Link spre comentariu
baga Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Tu chiar crezi ca e mai bun pentru aplicatia lui un dif de 12 ca si un dif de 15+driver?Ai ascultat vreodata un beta12lt?Scoate bas?Scote inalte?Doar urla si el un pic.Eu nu as folosi beta12lt nici sa-l primesc pe gratis.Poate in sistem pe 3 cai , ca medie.Ce crezi ca daca e de firma e mai bun?Si eminence tot in china e facut ca EW.Este mai scump pentru ca stau americanii obezi la birou pe banii unora ca tine care numai "firme" vad, in loc sa se uite la caracteristici tehnice. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Solutia cu 15 este mai buna doar in cazul cand ar fi facuta perfect , dar si mai scumpa , si aici este nevoie de horn , driver , filtru , iese mare , foarte grea , trebuie atacata cu putere mare ( minim 2x600 W in 4ohmi ) ca sa se miste ceva , ceva , caci difuzorul de 15 este foarte puturos si este nevoie de un driver potent ( minim 40 W ) , protectie pe filtru pentru el , altfel il faci praf inca de la probe etc....niciodata nu poti ajunge la un nivel de performanta onorabil , practic sunt exagerat de multe motive ca sa nu mearga ceva bine....15+1 este o boxa ciudata , sunt putine firme care se pot lauda ca produc incinte acustice bune cu solutia asta .....nu cred ca iti trebuie probleme , difuzorul asta BETA 12LT , intradevar este un veteran , dar are un sunet foarte placut , recunoscut de muzicieni , ca de aia il produc cei de la Eminence , ca este foarte bun , daca era naspa il scoteau de multi ani din fabricatie . Este solutia ideala pentru puteri mici , randament si banda de frecvente redate mult peste orice concurenta , unde mai pui ca tine la tavaleala , poti sa-l forjezi ca nu te lasa , ca la celelalte ai motiv sa iti vorbesti singur ( da-l dreq in PLM , ca e o chinezarie ordinara , la banii astia ce mai vrei , cat vrei sa te tina , o viata etc ) asta chiar isi merita toti banii . Tu decizi..... cauta pe net proiecte cu el , asemanator cu cerintele tale , si vei ramane mirat de ce calitati acustice are , si nu baga in seama toti carcotasii care nu au in cap decat EW , HP , SAL sau alte pocnitori ! Unii sunt frustrati din motive financiare , si nu au avut niciodata sansa sa asculte sau sa foloseasca difuzoare adevarate , de firma , si vorbesc doar despre experienta lor limitata in improvizatii si ofera sfaturi altora , crezand ca toti sunt ca ei....doar unii au avut rezultate , nu toti ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
baga Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Nu e puturos, are tot 97db/w ca si eminence, ca sa scoti tot ce poate iti trebuie un amplificator de 300-400w pe 8ohmi, dar merge si cu unul de 100w , se va auzi putin mai incet.E drept ca e mai complicata solutia data de mine, dar nu e mai scumpa. Domnul HpaVictor are dreptate , beta 12lt este un difuzor apreciat de muzicieni, adica merge bine pe voce sau unele instrumente muzicale, dar pe muzica din zilele noastre nu poate asigura multumitor reproducerea frecventelor joase.Scuze daca am exagerat,nu vreau sa fiu carcotas sau sa ma cert, am incercat sa spun ca beta 12lt nu e potrivit pentru aplicatia lui si e mai potrivit ce am recomandat eu.Oricum, faza cu firma e discutabila.Faceti cum vreti si succes in construirea boxelor. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 salut.am vazut comenturile lasate si va multumesc.dar eu tot nu mam lamurit,poate sunt batut in cap.pana la urma bugetul pt boxe este de 500 lei,amplificare folosesc diy 140,sau diy200 cel mai sigur.ms anticipat Link spre comentariu
LUCI Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 ew ala e un dif nasol.Poate era o idee LW care e mai ok.Poate sa incerce un hp-15W,o sa faca scandal si ala si e peste EW.Oricum cu bugetu pe care il are nu cred ca scoate 2 boxe. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Daca nu intelegi , alege solutia cu second hand ! Amplificatorul trebuie sa fie cat mai mare , difuzoarele de calitate costa mult , filtrele , hornurile , cutiile , toate sunt oricum in afara bugetului impus de tine ! Nu poti fura oul de sub closca , si sa te astepti sa scoata pui , orice rezultat este direct proportional cu investitia ! Mai gandeste-te ! Cu difuzoare de calitate indoielnica exista posibilitatea sa se auda mai rau decat boxele pe care la ai acum , si gata , ai aruncat banii pe geam..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum