fgbogdan Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Primul meu PP - la care am vrut sa folosesc El84 - sau PL84 - si pana la urma (dupa ce am aflat ca PL84 nu e fratele lui El84 - am gasit 6p14N ... si a iesit un canal european si unul rus. Jumate Yarland si jumate Mullard am vrut sa fie tot Yarland dar schema nu era buna - mergea numai intr-o lampa - asa ca am luat defazorul de la altii. M-a atras yarland - deoarece e simpla - si pe forumuri se zice ca nu are brum (si asa si este). Poze din constructie. M-am jucat un pic cu osciloscpul si cu Sound generator (din pacate peste 15KHz PC-ul sau cablurile fac probleme ... ) Nu am calibrat nimic ... ca sonda e rupta si am folosit un cablu de retea BNC. Mi-ar fi prins bine un generator de functii ... dar .. oricum nu ma prea pricep (inca). deci ... 10 Hz (nu pare ok) 50 Hz 100 Hz 500 Hz 1K Hz 5K Hz 10K Hz 15K Hz ... si de aici o ia razna 20K Hz 22.5K Hz (asta e limita din program) si Dire Straits http://www.fagadar.ro/Yarland/Dire%20straits.jpg wk placut. B Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 ...M-am jucat un pic cu osciloscpul si cu Sound generator ...Sound generator ala provine din pc ?, ca prea e "bolnav" sinusul la 50Hz. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 ce schema ai folosit?eu nu am anteles....Yarland sau Mullard? Link spre comentariu
mila Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Juma -juma ,din pacate ca multi altii suntem inteligenti dar nu putem sa ne exprimam. Si nu e o gluma si nici misto la adresa initiatorului topicului!!! Link spre comentariu
fgbogdan Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Sound generator - e din PC - "Sound Frequency Generator" - (Google-it)Din Yarland am luat finaliiDin Mullard am luat defazorul Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Sound generator - e din PC - "Sound Frequency Generator" - (Google-it)Din Yarland am luat finaliiDin Mullard am luat defazorulCum ai luat defazorul din Mullard acolo(schema Mullard) find conceput pt cuplaj galvanic cu pentoda din fata-asadar are o rezistenta de valoare relativ mare in catozi comuni defazor ,ce ai facut cu grila de intrare in defazor(a dublei triode) ?!...Cam asa ar trebui sa arate defazorul daca lipseste pentoda din fata : download/file.php?id=37868&mode=view -ma refer la circuitul de grile si catod defazor. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Cel mai probabil de vina este "generatorul" de semnal - placile de sunet au un comportament imprevizibil la semnale peste 20 kHz, am incercat sa generez semnale dreptunghiulare direct pe osciloscop cu un cablu RCA-BNC dintr-o placa M-Audio 24/96 si peste 10 Khz apar distorsiuni vizibile. Sinusul mergea corect pana la 24 kHz cat permitea programul.Intai asigura-te ca direct pe osciloscop ai semnal curat si nedistorsionat, abia apoi putem vorbi de amplificator... Link spre comentariu
fgbogdan Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 Pentru mine defazor e circuitul realizat cu dubla trioda. imi cer scuze daca am indus pe cineva in eroare. Asta e hibridul : Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Pentru mine defazor e circuitul realizat cu dubla trioda. imi cer scuze daca am indus pe cineva in eroare. Asta e hibridul : Sar parea ca dumneata esti in eroare !(naşpa !/nasol !), trebuie sa modifici acel defazor din schema prezentata asa "cum se cade" , cum se afla acum ! "vai steaua lui !"...,ma si mir...,daca o sal modificati asa cum trebuie alte rezultate o sa obtineti ,acum/...e ca la gara sau mult mai rau ,chiar imposibil sal definim ca defazor de AF cu tub electronic. De ce nu urmariti dumneavoastra o schema consacrata ? ,daca alte posibilitati de intelegere in acest moment... Nu merge treaba chiar asa "cut-paste"... Link spre comentariu
fgbogdan Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 am folosit si eu ce am gasit ... intradevar pentru cei cu experienta pare o prostie.M-a atras simplitatea schemei si dupa ce am vazut ca merge - cu adaptarea mea - i-am dat inainte.totusi ... ce e gresit in schema de Yarland pana la urma ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 ...totusi ... ce e gresit in schema de Yarland pana la urma ?Nu e nimic gresit in schema de Yarland ,atit ca e un defazor mai "primitiv" sa zic._O fractiune din semnalul obtinut in anodul primei triode (din intrare) este intodus in cea de a doua trioda pe grila,-in anodul acestei a doua triode , fractiunea regasinduse amplificata dar la 180 ca faza , asadar apare pe cei doi anozi ai dublei triode semnal defazat si amplificat ,semireglabilul ala de 50k stabileste fractiunea de semnal introdusa astfel incit in anozi dublei triode sa avem semnal cu amplitudini egale , faza regasinduse la 180 intre cei doi anozi ai dublei triode(defazor) ,asta_i tot. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Incepatorii ar trebui sa realizeze scheme asa cum sunt , modificarile in necunostinta de cauza nu duc la nimic bun . Chiar daca functioneaza sa zicem dupa oscilograme , schema modificata e gresita . Lampile nu se polarizeaza cum trebuie .Schema de Yarland e functionala , nu a mers din cauza vreunei greseli de montaj . Link spre comentariu
fgbogdan Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 o sa refac Yarland (desi am facut-o de 3 ori si nu mergea decat intr-un canal). Apoi am gasit si o alta versiune de yarland - si am zis ca sigur schema nu e bine culeasa. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Varianta ultima de schema e mai buna , are reactie negativa negativa locala defazorul . Vezi ca la tipul asta de defazor , mai ales la schema initiala , e critic reglajul din potentiometrul de 50K ca sa ai amplitudinea semnalelor de atac ale finalelor la fel . Daca nu ai reglat , e foarte posibil sa mearga numai intr-o finala , daca cursorul e spre masa a doua trioda da semnal foarte mic , iar daca e spre grila cursorul , da mult mai mult semnal decat prima trioda . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Uite cum trebuie sa faci sa fie ok :Fa schema asta , e sigura , merge perfect din prima si nu e mult de modificat fata de ce ai tu ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum