raizenkohakus Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 mi s-a defectat invertorul la un laptop HP NX9010, imagine am, dar lumina nu, nu exista tensiune in mufa care ar trebui sa alimenteze lampa, asa ca, am vreo sansa sa ii fac o alimentare externa lampii? e nevoie de starter ca la neoanele clasice? Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Nu stiu cat o sa iti fie de folos, dar macar incerc. Pentru schemele de mai jos nu ai nevoie de starter. Doar ce scrie acolo. Si inca ceva, miezul bobinelor trebuie sa fie din ferita. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2010 pff destul de dificil de facut, nu am materiale... daca conectez lampa la 12V, ce se poate intampla?.. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 pff destul de dificil de facut, nu am materiale... daca conectez lampa la 12V, ce se poate intampla?..Nu lumineaza. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Pai daca si asta ti se pare dificil....atunci nu stiu ce sa mai zic! Ai toate datele, ai si vedere asupra montajului, ce mai vrei! Pai daca o conectezi la 12 v nu merge ca lampile CCFL functioneaza la o tensiune mare, in jur de 1000-1500 V sau poate mai mult! Piesele nu sant multe de loc, se gasesc pe toate drumurile, nu stiu ce vrei mai simplu de atat! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2010 pff destul de dificil de facut, nu am materiale... daca conectez lampa la 12V, ce se poate intampla?.. Nu lumineaza. ahh :( Pai daca si asta ti se pare dificil....atunci nu stiu ce sa mai zic! Ai toate datele, ai si vedere asupra montajului, ce mai vrei! Pai daca o conectezi la 12 v nu merge ca lampile CCFL functioneaza la o tensiune mare, in jur de 1000-1500 V sau poate mai mult! Piesele nu sant multe de loc, se gasesc pe toate drumurile, nu stiu ce vrei mai simplu de atat! dificil mi se pare sa fac rost de materiale constructia si schema este usor de realizat. o sa incerc sa ma uit de materiale sa vad ce am, si o sa ma uit si de un invertor, poate gasesc pe la 20-30ron ca am vazut unele care costa si 100-150... Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Si ce ti se pare ma rog asa dificil de procurat? Un tranzistor care poate fi 2N3055, cateva rezistente, un condensator si o bara de ferita pe care o iei dintr-un radio stricat si niste cu-em dintr-un traf?! Stai cumva in Africa Centrala si ne-ai mintit cand ai scris ca stai in Pitesti?! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2010 Si ce ti se pare ma rog asa dificil de procurat? Un tranzistor care poate fi 2N3055, cateva rezistente, un condensator si o bara de ferita pe care o iei dintr-un radio stricat si niste cu-em dintr-un traf?! Stai cumva in Africa Centrala si ne-ai mintit cand ai scris ca stai in Pitesti?!nu am aparate radio defecte, condensatoare am suficiente, la fel si rezistoare, ferita...probabil un difuzor. tranzistorul ar fi cel mai greu de procurat ca nu am vechituri pe mana (televizoare). nu avem magazin de circuite electronice in pitesti, dar probabil as putea sa intreb la un service. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Pai atunci....nu stiu ce sa mai zic. In Focsani, care e un orasel micut, este, de fapt sant mai multe magazine de astea! Daca acolo in Pitesti nu aveti asa ceva.....Chiar daca ti-as trimite eu, sau un alt user nu numai tranzistoru,ci toate piesele, ar costa mai mult transportul decat piesele in sine. Da totusi imi vine greu sa cred ca nu aveti magazine de profil acolo. Mai bine intrebi la "bodega" daca stie cineva vreun magazin de piese electonice in Pitesti sau daca e dispus cineva de acolo sa-ti dea piesele. Iar daca ai sa reusesti sa faci schema, ai grija, ca tensiunea de iesire e destul de mare si daca te electrocutezi s-ar putea sa-ti piara subit cheful de construit montaje electronice! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2010 asa ceva ar fi bun http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=4871 ? sa luminez asa ceva pe tehnoelectric nu aveau mai nimic pe stoc... Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Pai cred ca da. Cu certitudine nu am de unde sa stiu ca nu m-am jucat pana acuma cu chestii de astea. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 am dat comanda, mi-a mai trebuit si o carcasa pt un pistol de lipit romanesc, inca ceva, nu vreau sa mai deschid un thread, asa ca intreb aici, gasesc pe mivarom un marker/creion de cablaj conductor? vreau sa modez BSEL un procesor cam asa si nu stiu ce metoda s-ar potrivi . fludor nu prea merge:D Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Da' cu creion normal cu mina ce are? Eu am si cositorit pe procesoare, dar intr'adevar e "sport extrem" uneori. Pe LGA chiar cred ca nu as face asa ceva, ca sarmulitele alea din socket se indoaie si daca sufli... Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Da' cu creion normal cu mina ce are? Eu am si cositorit pe procesoare, dar intr'adevar e "sport extrem" uneori. Pe LGA chiar cred ca nu as face asa ceva, ca sarmulitele alea din socket se indoaie si daca sufli...nu merge cu creion, am incercat :(ce se intampla daca alimentez un invertor care cere 12V, de la 9V sau de la 18-19V? pe 12V merge bine da ma gandeam sa il mai improvizez putin, sa il leg la alimentatorul laptopului care scoate 18V si 5A (90W) sau la un transformator oarecare de 9V :-? daca il alimentez de la 9V, presupun ca merge bine ca el initial suporta si 2 neoane, eu tin numai unul, daca il pun de la 18V, probabil pocneste Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Da' cu creion normal cu mina ce are? Eu am si cositorit pe procesoare, dar intr'adevar e "sport extrem" uneori. Pe LGA chiar cred ca nu as face asa ceva, ca sarmulitele alea din socket se indoaie si daca sufli...nu merge cu creion, am incercat :(ce se intampla daca alimentez un invertor care cere 12V, de la 9V sau de la 18-19V? pe 12V merge bine da ma gandeam sa il mai improvizez putin, sa il leg la alimentatorul laptopului care scoate 18V si 5A (90W) sau la un transformator oarecare de 9V :-? daca il alimentez de la 9V, presupun ca merge bine ca el initial suporta si 2 neoane, eu tin numai unul, daca il pun de la 18V, probabil pocneste hah, speram sa ilumineze mai slab toata suprafata display'ului, din contra, lumineaza cam 10% din display la 100% apoi scade rapid spre 0-1% la 6V, am cumparat o chinezarie de 12V 500mA isi face treaba, sper numai sa nu pocneasca in 2-3 ore. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum