Kosmin Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Sunt varianta noua de el509 (loa fel cum au si cei de la JJ) cu socluri octale, aduce a 6550 dar nu e chiar atat de "borcanata". Link spre comentariu
zal Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Şi anodul iese pe la soclu? Parcă lampa suporta 7-8kV în impuls. Also be aware that the audiophiles have become very interested in the EL-509 II (or EL-509/2) version ... which removes the plate cap and uses a standard 8-pin octal base. That is, the Svetlana El509 IIs are simply the Svetlana EL509 internals packaged in a 6550 bottle. If the EL509 IIs are not capable of delivering the peak currents necessary for the T8, then the standard Svetlana EL509s would have the same problem.Am găsit şi poza: http://www.ciel-electronique.com/catalogue/Larges/EL509II.jpgE clar, le-au măgărit şi pe astea. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Sa intelegem ca alea nu sunt EL509 ? Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Sunt el509 sau mai exact un fel de 6p45s mai mic, doar ca nimeni nu le mai foloseste la 7-8kv, ci le baga in audio, la tensiuni mai mici si anodul s-a mutat pe soclu, care soclu din magnoval (mai greu de gasit) a devenit si el octal cu timpul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Sunt el509 sau mai exact un fel de 6p45s mai mic, doar ca nimeni nu le mai foloseste la 7-8kv, ci le baga in audio, la tensiuni mai mici si anodul s-a mutat pe soclu, care soclu din magnoval (mai greu de gasit) a devenit si el octal cu timpul.Le-au refacut pt.audio..........si au 3 variante toate cu soclu octal si anod jos.......inclusiv varianta borcanata eu am luat (60 buc) cea normala pt. ca ..... costa ceva mai putin... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Si pozele de adio...fata de schema initiala am adus multe modificari in special driverele.........dar si configuratia legaturilor pe traful de iesire practic schema finala e cu totul alta de asemeni am optat pt tuburi marca JJ...(reglajele au fost mai precise si am o f buna stabilitate dar si un sunet mai rotund si detaliat). Obiectiv atins ......sold out Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 felicitari !! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Biasul pe fiecare lampa finala in parte......deci 8 trimere + alte 4 care sevesc pt echilibrare driver si punctul de functionare al acestuiahopa!! de ce procedati asa cu biasul??lamuritii si pe altii!!in special pe cei care cumpara numai tuburi "imperecheate" Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 8+2 +1 mai exact ........si cu toate ca aveam reglaj pe fiecare tub am cumparat 2 quartte-turi de EL509 de la JJ si dupa cum bine stiti e nevoie de reglaj f precis pt ca apar in timp(rodaj) mici decalaje.........acum ma incadrez in +/- 2% zic eu optim pt HI-FI la ampuri de chitara merge si +/-10% Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 8+2 +1 mai exact ........si cu toate ca aveam reglaj pe fiecare tub am cumparat 2 quartte-turi de EL509 de la JJ si dupa cum bine stiti e nevoie de reglaj f precis pt ca apar in timp(rodaj) mici decalaje.........acum ma incadrez in +/- 2% zic eu optim pt HI-FI la ampuri de chitara merge si +/-10%a? pai nu sunt perechi ? toate firmele se lauda ca sunt perechi sau quartet!?si nu ramin asa toata durata de functionare?unii asa credeu stiu perfect despre ce este vorba ,mai vroiam o confirmare a unui practician care sta toata ziua cu letconul in prizaoricum pentru unii aceste explicatii sunt gen "bate saua sa priceapa iapa"pentru ei sunt mai importante studiile de pe net sau marketingul firmelor care comercializeaza tuburide miine vind si eu tuburi marca VIO.TUBE.AMP. le fac perechi /quarter/sextet/octet ( la ce stocuri de lampi am ,pot alege )o sa vind cu 100 euro perechea de EL34 tesla/nos ,cine vrea fita sa plateasca fita ,daca nu mai sunt pereche dupa o luna ,nu este treaba mea,initial au fostsa caute singuri explicatii de ce nu mai sunt perechi,dupa o luna Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 E normal, nici piţipoancele de Dorobanţi nu mai au picioarele împerecheate după o lună de muncă. Link spre comentariu
ggg Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Felicitari Gabriele!!! Si la cat mai multe astfel de realizari Link spre comentariu
ggg Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 hopa!! de ce procedati asa cu biasul??lamuritii si pe altii!!in special pe cei care cumpara numai tuburi "imperecheate"Iti spun eu ca nu e cazul. Eu cred ca este mai simplu si mai ieftin sa socotesti rezistivitatea circuitului de alimentare a filamentelor ca sa obtii exact aceeasi tensiune pt toate tuburile .Daca-ti mai aduci aminte, TAD-urile care le-ai masurat prima data, aveau toate 92 mA.Fara nicio exceptie.Am adus in discutie doi factori importanti de care depinde uzura liniara a tuburilor : tensiunea de filament si consumul in echilibru al tuburilor.Fiecare face cum doreste si cum crede iar beneficiarii acestor montaje vor putea aprecia (sau nu) ideile si proiectele transpuse in practica de fiecare.Eu mi-am expus parerile din punct de vedere al celui care nu doreste sa compromita sub nicio forma, sunetul.Nu stiu cat de utila este carcoteala asta dar daca-ti face placere,...ce mai pot sa zic! Succes!!! Link spre comentariu
hpavictor Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Scuzati , dar nu inteleg ! Cum se calculeaza sau masoara rezistivitatea filamentelor , si de ce nu tinem cont de transductanta filamentelor , macar stiu ca asta se masoara in siemensi , si s-a pus praful pe simensmetru de cand nu l-am mai folosit....scuze ca m-am bagat si eu ! Link spre comentariu
ggg Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 si de ce nu tinem cont de transductanta filamentelorEu ma refer la tensiunea de alimentare a filamentelor , in sensul ca trebuie sa fie aceeasi de la prima finala(considerata prima in circuitul etajului final) pana la ultima.De exemplu, daca am la prima finala 6.8V iar la ultima 5V, cred ca deja este o mica problema.Nu am dorit sa aduc in discutie caracteristicile de transconductanta(conductanta mutuala) a tubului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum