Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe de birou-pareri

sickdude

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

3

• sickdude

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca e sa ne luam dupa datele (sumare) date pe acolo, as zice un filtru de ordin 2 la 4kHz. Daca nu ai gasit calculatoare pt filtre uite aici: http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ si aici pt bobine: http://coolcircuit.com/tools/multi_laye ... index.html

Daca punctul de -3dB (care semnifica dublarea impedantei) e la 6k pt wooferul ala, atunci impedanta la 4k ar fi cam de 12 ohmi... Pe baza impedantei asteia calculezi tu filtrul trece jos la woofer. Acum, daca ai cateva ore disponibile, eu as sta sa le masor parametrii. Le poti masura cu placa de sunet si cu ampliful, chiar si un onboard e ok daca stai sa'l calibrezi.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca difuzoarele merg pentru amplificatorul care urmeaza sa-l fac(desi credeam ca le dau prea putini w),iar la partea cu filtru m-ai pierdut...mentionez ca nu am mai facut pana acuma filtre , deci nu stiu cum se calculeaza.

Link spre comentariu

Anul trecut nici eu nu mai facusem filtre... Dar m'am descurcat. Intai sa te vezi cu difuzoarele si dupa aia mai discutam. Eu zic daca tot faci o treaba fa'o ca lumea, chiar daca pe difuri ieftine. Deci iti recomand sa masori parametrii difurilor, si te ajut eu cu proiectarea incintei. La sensibilitatea de 90dB/W o sa faca destula galagie si cu 20W.

Link spre comentariu

Pai ne auzim atunci in cazul asta. Inca o chestie - eu prima incinta bas-reflex calculata dupa parametrii Thiele/Small am facut'o la un amarat de difuzor oval de TV Nokia. Cu 10W in el se auzea basul in camera cealalta... :da Atunci m'am lamurit si eu ca intr'adevar merita sa'ti bati capul un pic sa'i masori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări