Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Salut! Am o sursa pt. PC si vreau sa aflu ce putere scoate! Pe ea scrie... 3.3V=22A, 5V=16A, 12V=15A.... etc... Dar nu stiu care si cum sunt firele .. am masurat cu aparatul si am gasit mai multe tensiuni ... Stiu ca firul negru este polul negativ (-) dar eu am gasit mai multe combinatii :| - galben + negru = 12V - galben + rosu = 7V - galben + albastru = 23V (nu ma intrebati ca nu stiu de unde tensiunea asta) dupa... - rosu + albastru = 16V - rosu + negru = 5V ... deci de unde tensiunile asta? cum aflu si ce putere iese? Cu ampermetru pot vedea cat consuma un aparat... dar vreau sa vad cat imi da sursa maxim ... Astept raspuns! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Culorile la sursele ATX sint standardizate. Fiecarei culori ii corespunde o tensiune. galben+rosu=7V pentru ca de fapt ai masurat diferenta dintre tensiunea de 12V si tensiunea de 5V, adica 12V-5V=7V. Galben+albastru, la fel, 12V-(-12V)=24V rosu+albastru=5V-(-12V)=17V etc. Deci masuratorile tale is corecte. puterea: Pai P=U*I, si aduni pentru fiecare iesire: 3,3*22+5*16+12*15 etc, deci probabil are 400W. Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 sursa e de 480W , asta stiu, dar vroiam sa stiu cati amperi scoate pe acele tensiuni!zici ca sunt corecte .. bun, dar cum aflu ce putere scoate pe 24V? cati amperi?vrei sa zici ca ar scoate 24V 15A ? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Scrie pe ea cati amperi scoate, pentru tensiunile de baza (cele masurata intre un fir colorat si firul comun negru); chiar tu ai scris care sunt aceste amperaje.Daca aduni doua din aceste tensiuni, atunci amperajul e dat de amperajul cel mai MIC dintre cele doua tensiuni (tensiunile se aduna, dar curentul (amperii) e limitat de puterea celei mai mici surse de curent electric).Relativ la tensiunile care mai apar intre firele colorate (de ex 12V cu -12V => 24V), amperajul este infim, si asta deoarece tensiunile negative (secundare) din sursa nu sunt "de putere" (ci doar pentru buna functionare a placii de baza).Practic ce e folosibil acolo sunt cele de +3.3, +5 si +12V. Cea de -12V cam poti sa o uiti. Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Ok, am inteles, mersi mult :DEDIT:am mai vazut pe sursa ca scrie+12V1 = 15A+12V2 = 16ACe vrea sa insemne? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Pana pe la generatia Pentium3, sursa de tensiune pentru procesor era preluata din sursa de 5V. Pentium 4 fiind mai 'energofag', foloseste un buck converter din +12V, pe care-i ia din cablul ala cu 4 pini care vine pe MB pe langa CPU. De-asta are 2 surse distincte de 12V, 12V1 pentru CPU, si 12V2 pentru restul. Avand masa comuna, poti cel mult sa le pui in paralel. Mai multe informatii gasesti la: http://www.silentpcreview.com/article28-page3.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum