+_Florin_+ Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Variante 1)Se monteaza la oscilator,in paralel pe circuitul acordat un condesator de 21pF ,iar pe ARF un condesator de15pF.2)Daca se modifica spirele la bobina, se pun doua spire in plus pe ambele bobine .Daca se aude rau se modifica(mareste) condesatorul de reactie pina la 10 pF.Pentru marirea sensibilitatii in circuitul de intrare se dubleaza valoarea condesatorului Cred ca glumiti daca recomandati adaugarea de capacitati in circuitele acordate ale oscilatorului si intrarea ARF (sau marirea nr de spire ale bobinelor) la un aparat care receptioneaza banda 63 ... 73 MHz. Nu cred ca ar avea o utilitate aducerea receptorului FM in banda 40 ... 50 MHz sau ceva de genul Metoda descrisa se aplica inainte de ' 89, cand se dorea modificarea unui receptor occidental (88 ... 108 MHz) in vederea receptionarii normei OIRT (63 ... 73 MHz), deci se urmarea scaderea in frecventa a benzii de receptie. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 eu din discutiile de pe net am aflat ca au fost unele aparate produse si la eletronica, si ma intrebam care au fost mai bune, in ce perioada a iesit un aparat cu adevarat bun si nu ma refer numai la calitatea pieselorFiecare aparat poate fi "bun" raportat la posibilitatile tehnice ale timpului de proiectare/productie."Gloria" a fost un proiect bun pe zona de larg consum; problema lui a fost ca proiectul era deja invechit in perioada de sfarsit a anilor '70-anii '80. In perioada '82-'84, cand eram la Tehnoton se punea problema de catre unii (inginerul sef) ca pe alte meridiane se utilizeaza integrate si filtre ceramice (volum si greutate mai mici, mai putine lipituri, mai putina manopera, in special pentru alinierea frecventei intermediare, dar si pentru asamblare, care se executa manual; executia bobinelor era alta activitate consumatoare de materiale si manopera scumpa. Si dupa ce s-au aplicat si la acest aparat "ieconomiili" tzaranesti ale lui ceausescu...In concluzie, un restaurator pasionat ii poate reface aspectul (am un mare respect pentru colegul care a restaurat acel Neptun!!), ba chiar si functionalitatea, prin inlocuirea acelor componente de slaba calitate (plachetele ceramice) sau degradate (electrolitici), precum si ce alte remedieri mai necesita (comutatoarele de game erau construite cu materiale necorespunzatoare). Cu multa munca si rabdare se pot face multe...Succes! Link spre comentariu
Perju Octavian Postat Decembrie 9, 2018 Partajează Postat Decembrie 9, 2018 La 19.06.2010 la 13:41, mila a spus: Blocul UUS din acest aparat mi-a scos peri albi am reusit sa-l trag partial in banda vest in sensul ca posturile din partea inferioara a benzii sa zicem 88-98Mhz se prind de la jumatatea scalei in sus!Orice incercare de a le muta mai in jos pe scala >>>> blocarea oscilatorului , a-ti mai intalnit acest fenomen ,cum a-ti rezolvat?PS. am scos cate o spira de pe bobinele de acord ale blocului UUS La 19.06.2010 la 13:41, mila a spus: Blocul UUS din acest aparat mi-a scos peri albi am reusit sa-l trag partial in banda vest in sensul ca posturile din partea inferioara a benzii sa zicem 88-98Mhz se prind de la jumatatea scalei in sus!Orice incercare de a le muta mai in jos pe scala >>>> blocarea oscilatorului , a-ti mai intalnit acest fenomen ,cum a-ti rezolvat?PS. am scos cate o spira de pe bobinele de acord ale blocului UUS Chiar daca atrecut mult timp de la acesta postare ,am intilnit si eu acest fenomen.Dupa multe incercari am rezolvat problema scazand valoarea condensatoarelor pading in loc de 68 pf la 45 pf.Destul de simplu.Dar am intalnit si o rezolvare curioasa : un modul UUS modificat pt.banda vest pe Gloria 3 functiona partial in banda ,dar montandu-l pe un Gloria 4 funciona perfect in toata banda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum