Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UUS Gloria3

Postări Recomandate

Am prins intr-o Glorie ca nu mergea AFI, ce avea de fapt? facea un condensator ceramic scurt intre cele 3 diode DC2 si masa. Cand l-am gasit, imediat l-am inlocuit. Pe viitor (eventual in vara asta) vreau sa inlocuiesc toate rezistoarele si condensatoarele din AFI. La rezistori nu cred ca este vreo problema, dar am o intrebare pentru condesatori. Daca inlocuiesc condensatorii de styroflex cu unii ceramici si cei de poliester cu tot poliester, are ceva? Sau cu ce mi-ati recomanda sa-i inlocuiesc?

La magazinul de piese au ceva asemanator: Posted Image

Link spre comentariu

Am omis sa precizez, condensatorii stiroflex fabricati de "IPEE Electroarges" (cilindrii argintii transparenti)sunt excelenti, lasati-i in pace, cat despre inlocuirea lor cu ceramici, e o gluma!

Rezistoarele nu trebuiesc inlocuite, sunt ok, doar in etajul final daca are fasait, inseamna ca e vreunul "zgomotos' dar numai cei la 1W-2W, cei la 0,25W nu prezinta probleme.

Cei incercuiti cu rosu sunt categoric de preferat:

Posted Image

Link spre comentariu

Deci de cei de poliester si styroflex nu ma ating de ei, numa cei ceramici ii inlocuiesc cu poliester, am inteles. Cei electrolitici i-am masurat mai de mult si am vazut ca erai terminati inlocuindu-i pe loc.Eu am gasit intr-un transformator de FI (FI-MF III) un rezistor care in loc sa aiba 100 de ohmi, avea 174 de ohmi. Pe el era notat 100ohmi, dar cine stie cum a ajuns la valoarea aia. Ma gandesc ca poate mai exista si alti rezistori cu valori netolerate.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Variante 1)Se monteaza la oscilator,in paralel pe circuitul acordat un condesator de 21pF ,iar pe ARF un condesator de15pF.2)Daca se modifica spirele la bobina, se pun doua spire in plus pe ambele bobine .Daca se aude rau se modifica(mareste) condesatorul de reactie pina la 10 pF.Pentru marirea sensibilitatii in circuitul de intrare se dubleaza valoarea condesatorului

Link spre comentariu

Tragerea in banda este descrisa in revista Tehnium nr.7 din anul 2000 si se face prin schimbarea unor condensatori si prin modificarea bobinelor L102 si L104.Personal am realizat tragerea in banda doar partial .La L102 am scos doua spire si la L104 o spira ,modificare ce acopera partial gama de frecventa.Pentru a acoperi toata banda trebuie schimbati si condensatorii din tabel(in special condensatorii pader).

post-49814-139829376684_thumb.jpg

post-49814-1398293767_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru a-i imbunatati calitatea semnalului pe UUS la RR Gloria, eu am legat antena radioului printr-un condensator direct la emitorul lui T1. Am "tras" radioul pe standardul CCIR fara tutorialul din revista Tehnium (eram tanar si nu aveam calculator, am facut totul babeste), iar pentru modificarea circuitul de intrare nu aveam datele necesare la momentul respectiv. Stiam doar ca acel C.I. este acordat pe frecventa medie a standardului OIRT (in jur de 68 MHz), iar ca urmare, pt. ca sa nu ma chinui sa modific si Circuitul de Intrare, am legat antena direct in emitorul tranzistorului.In ceea ce priveste intervalul de frecvente receptionate, se aplica regula precizata de adi1967.C101, C102 si C103 sunt condesatoarele ce au rolul de a seta frecventa medie a C.I., care pot fi inlocuite daca folosesti circuitul original. Daca faci scurtatura mentionata anterior, acele condensatoare nu mai ajuta cu nimic.Este o mentiune proprie, pe care o poti trata asa cum doresti. Mult succes.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cele care au fost produse fara a avea grija sa se raporteze economie in productie,si asta se intampla de regula la primele serii.De lucrat, au fost lucrate bine toate,problema e cu ce s-a lucrat..."lucratura" e aceeasi daca montezi o piesa de calitate,sau o piesa defecta din start,difera doar rezultatul...restul e can can.

Link spre comentariu
Vizitator Cataliniv

eu din discutiile de pe net am aflat ca au fost unele aparate produse si la eletronica, si ma intrebam care au fost mai bune, in ce perioada a iesit un aparat cu adevarat bun si nu ma refer numai la calitatea pieselor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări