Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 9v

thewax

Postări Recomandate

marius93d, cumparatul unor boxe ieftine il scuteste de munca, dar ideea nu este

viabila daca vrea sa alimenteze din baterie de 9 V !

Calculeaza cam ce curent consuma pentru boxele alea de 1-2 W si raporteaza consumul

la capacitatea de 120...200 mAh a unei baterii de 9 V, sa vezi cate zeci de minute o sa-l tina bateria ! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thewax

13

• cristian_draghiescu

9

• Th3_uN1Qu3

6

• miron1947

1

Ma ideea este ca eu sunt incepator si pasionat de asa ceva .Dar sa revenim la subiect , eu vreau sa imi confectionez asa ceva nu sa cumpar . Unele piese le pot recupera de pe alte placiMarius wax_junior id meu de Ym te rog sa adaugiPs id este vechi@cristian_draghiescu daca as pune o baterie de 4,5 v sau doi acumulatori de 1,5 as scoate aceiasi putere ca bateria de 9 v?Cred ca,daca pun o baterie de 4,5 v s-ar auzi mai incet ca bateria de 9 v

Link spre comentariu

Nu, nu ai scoate la 3 sau 4,5 V aceeasi putere ca la 9 V, lucrul asta ar trebui sa-l intuiesti chiar daca esti incepator.

Ti-am scris bolduit sa citesti datascheet-ul, daca ma intrebi cele de mai sus inseamna ca nu ai facut-o.

Esti inca prea novice ca sa intelegi legatura dintre putere, tensiune, curent consumat de un montaj, capacitatea bateriei si durata de functionare a ei.

Cred ca trebuie sa mai aprofundezi toate aceste notiuni inainte de a te avanta sa construiesti un montaj, oricat de simplu ar fi el.

Link spre comentariu

In acel tabel ai puterea la iesire (pe fiecare canal) in functie de impedanta folosita si detensiunea de alimentare.Acelasi lucru il ai si in datasheet-ul lui TEA2025,deci iti poti raspunde singur la intrebare !Tu chiar nu intelegi problema ? Poti sa obtii la 9 V si 2x2 W si 2x0,05 W,numai ca acei 2x2 W iti termina amarata aia de baterie in 2 minute !

Link spre comentariu

Bateriile normale de 9V (6F22) au capacitate mult prea mică să alimentezi un amplif cu ele; mai mult de 1 oră nu cred că o să țină... și asta dacă asculți la căști.:nebun:

Zici că vrei să folosești amplificatorul împreună cu un telefon și niște boxe portabile; deci trebuie ceva cu randament cât mai mare, dimensini reduse și număr minim de componente (deci și simplu de făcut montaju') - amplificator clasa D! :101

Ceri la Texas Instuments 2 buc. TPA2011D1 (gratis, fără nici un fel de costuri) și cumperi niște acumulatori la 4,8V (sau faci rost de pe undeva) - eu zic că cu un minim de efort poți face o jucări foarte șmecheră.:da

FEATURES

• Powerful Mono Class-D Speaker Amplifier

– 3.24 W (4 Ω, 5 V, 10% THDN)

– 2.57 W (4 Ω, 5 V, 1% THDN)

– 1.80 W (8 Ω, 5 V, 10% THDN)

– 1.46 W (8 Ω, 5 V, 1% THDN)

• 95% efficiency

• 86-dB PSRR

• Integrated Image Reject Filter for DAC Noise Reduction

• Integrated Feedback Resistor of 300kΩ

• Low Output Noise of 20 μV

• Low Quiescent Current of 1.5 mA

• Auto-Recovering Short-Circuit Protection

• Thermal-Overload Protection

• Filter-Free Mono Class-D Amp

• 9-Ball 1,21 mm × 1,16 mm 0,4mm Pitch WCSP

APPLICATIONS

• Wireless or Cellular Handsets and PDAs

• Portable Navigation Devices

• General Portable Audio Devices

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări