Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 9v

thewax

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thewax

13

• cristian_draghiescu

9

• Th3_uN1Qu3

6

• miron1947

1

Asta nu ai de unde sa stii pana nu incerci. :limb: Integratele in format DIP le lipesti usor si cu pistolul de lipit, dar totusi un letcon de 15-25W e mai indicat pt ca e mai usor si nu iti oboseste mana. Eu cu un letcon rusesc de 25W cu varful prelucrat lucrez linistit si pe SMD'uri.

Link spre comentariu

Depinde ce chef ai. Cea mai simpla metoda ramane sa iei o pereche de boxe ieftine de calculator, scoti placuta de acolo si o conectezi la ce vrei tu.

Link spre comentariu
Vizitator marius93d

Da.Dar sa-ti iei pe USbMasori cu multimetru (dai pe 20v CC) si vezi care este + si care este - si cat intra in circuit (cam 5.5v) inseriezi 3 baterii de 1.5v si gata Ampu.

Link spre comentariu

Tu de fapt ce vrei ? Sa inveti sa faci montaje, sau ai nevoie de o pereche de boxechinezesti de 10 lei ? La ce vrei sa folosesti acest amplificator ?

Link spre comentariu

Uite doua scheme simple de tot si destul de detaliate :

http://www.niqro.3x.ro/TDA2822M/TDA2822M.htm

http://www.redcircuits.com/Page119.htm

Daca insisti sa alimentezi dintr-o baterie de 9 V, din cauza capacitatii reduse a acesteia, autonomia va fi foarte mica pentru puteri ce depasesc 30-40 mW/canal, deci va fi nerentabil sa utilizezi baterie, iesi mai bine cu un acumulator.

Vezi ca TDA2822M admite alimentare si la tensiuni mai mici, poti inseria 2 baterii

R20 (3 V) sau o baterie 3R12 (4,5 V) pentru o durata mult mai mare. Pe 4 ohm vei avea putere suficienta pentru ce vrei tu.(uita-te neaparat in dataschhet-ul din link).

Schema a doua este optimizata pentru sarcini de 32 ohm (casti sau difuzoare de aceeasi impedanta)

Link spre comentariu
Vizitator marius93d

thewax sti sa faci cablaje?Daca da sa-mi dai o schema pe care vrei sa o faci si iti fac eu cablajul,dar mai bine cumperi o pereche de boxe si le modifici..dar faci cum vrei ....integratul este cam 4 lei,plus condensatoare,rezistente sa zici ca faci 6 lei + placa textolit 10 lei + clorura ferica 15 lei + marker 17,5 lei.. deci mai bine iti cumperi boxele...si esti sigur ca functioneaza cum trebuie si difuzoarele sunt 4Ohmi si 2 W. Poti sa lasi doar o boxa adica doar aceea cu circuitul. nu sunt mari boxele care ti le-am aratat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări