Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sugestie amplificator

sickdude

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sickdude

8

• Jimmy

3

• remus68

3

• cristian_draghiescu

1

Am impresia ca se poate utiliza numai TDA2050. La TDA2052 apar probleme din cauza conexiunilor la comanda mute/standby. Schema de utilizare a lui TDA2050 cu alimentare asimetrica o gasesti in datasheetul integratului.

Link spre comentariu

31 V alternativ inseamna aproximativ 42 V pe condensatorul de filtrare.

Deci trebuie sa folosesti condensator la 63 V.

Poti inseria cei doi condensatori de 10000 μF pe care ii ai si obtii un echivalent de 5000 μF/70 V, dar atentie !

Sa aiba amandoi aceeasi capacitate, altfel tensiunile se distribuie inegal pe bornele lor !

Puntea redresoare este corect desenata.

Link spre comentariu

Adica pe iesire are inseriat un condensator de 1000-2200uF, care blocheaza componenta continua sa ajunga la difuzor. E necesar la amplificatoarele cu alimentare asimetrica, deoarece offset-ul e jumatate din tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu

In schema are deja un condensator de 1000uf, sa mai pun unu?

In functie de condul ala este determinata frecventa de -3dB la bas. Daca folosesti boxe de 4 ohmi eu as pune 2200u. http://www.muzique.com/schem/filter.htm Pe de alta parte, daca fortezi un amplif de putere mica sa redea mult bas nu mai ramane mare lucru pt restul deci e si chestie de preferinte.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări