ChRS Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 @Liviu Ianush datele astea le cautam si eu ca sa i le dau domnului Hpavictor, dar se pare ca mi-ati luat-o inainte, Bravo Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 @Liviu Ianush datele astea le cautam si eu ca sa i le dau domnului Hpavictor, dar se pare ca mi-ati luat-o inainte, Bravo :sstDespre tweeter inca nu stiu mare lucru ca raspuns. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2010 Va multumesc pentru eforturi , dar as fi fericit daca ati gasi si scana prospectul original care insotea boxele la vanzare , poate mai erau si alte detalii , gen frecventa de separare , schema filtrului cu valorile componentelor , maruntisuri.....poate era atasat de schema magnetofonului Kashtan ? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Nu, schema magului era separată. Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Daca moderatorii sunt de acord,duminica voi posta scanarea unei incinte aparute in revista "Radio"-1977,care folosea difuzoarele 10GD30 SI 3GD31;prezinta interes in special filtrul de separare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 Consider ca este benefic pentru colegii de forum sa cunoasca si exemple pedagogice mai vechi , caci vremurile trec , si se pierd o gramada de informatii si solutii tehnice de buna calitate !! Link spre comentariu
ChRS Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 @escu chiar sunt curios sa vad ce modificari sau imbunatatiri au fost aduse Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Incinta acustica a fost utilizata impreuna cu un amplificator de audiofrecventa care avea printre altele rezistenta de iesire negativa ( influenta acesteia este prezentata in figura 6 ). In figura 5 este interesant de urmarit comportarea incintei in conditiile unui factor de amortizare mic/ridicat al amplificatorului de audio-frecventa. Filtrul folosit este de ordinul 1 prevazut cu un circuit Z=constant, un filtru de rejectie - c2l3 pentru atenuarea semnalului audio aplicat difuzorului de inalte in zona frecventei de rezonanta. Interesant este si circuitul R1R2L2 care asigura imbunatatirea caracteristicii de frecventa a difuzorului de inalte in domeniul 10-20Khz.In completare este prezentat si un tabel de echivalenta-date tehnice ale difuzoarelor, preluat din revista Radio nr 11/1988.Compararea acestei incinte cu incinta 35AS-1 a aratat in conditiile auditiei in limitele axei +/-30 grade a evidentiat superioritatea incintei de mai sus. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2010 Rezultatul din figura 13 a paginilor scanate este foarte bun , cred ca se incadreaza in +-4 dB ( dupa aproximarea mea ) ceea ce reprezinta un rezultat absolut onorabil , si se justifica constructia unor asemenea filtre , pentru testare comparativa .....sper ca userul SHAMBALA sa ne spuna daca are posibilitatea de a realiza un asemenea filtru , cu valori mai putin uzuale cu ar fi 20microfarazi , 5 microfarazi , caci la bobine nu cred ca sunt probleme...... Link spre comentariu
zarra68 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Escu,proiectul acesta este pentru Tento,dar cu bass-reflex?Inseamna ca merg puse pe bass-reflex? Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Proiectul din "Radio" e o varianta optimizata de autori (1978-79) in scopul de a scoate "totul" din difuzoarele date.Proiectul e bas-reflex si e bine sa fie respectate dimensiunile incintei,lungimea tubului,etc;transformarea unei incinte "Tento" poate sa nu dea rezultatele scontate.Se poate folosi filtrul care da rezultate bune,comparativ o incinta cu filtrul original ,una cu cel modificat.Foarte instructiv e textul articolului ;observati si bibliografia. Link spre comentariu
zarra68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Da sunt alte dimensiuni,mai mari,iar difuzoarele sunt descentrate.Are cineva o schema veche de filtrele din Tento? Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 CBI are MARE dreptate - ar trebui facuta o ranforsare suplimentara, eventual aplicate placi bituminoase, si, evident, etansare perfecta cum a spus un coleg pe pagina precedenta, apoi trecut la masuratori. Fara masuratori - in acest caz - simularea are prea putina valoare, datele de catalog fiind aproximative (la rusi imprastierea tehnologica era foarte mare la aceea vreme), iar vechimea a modificat semnificativ parametrii. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Am ascutat astfel de boxe de multe ori la vremea lor, si de cateva ori mai recent. Nu suna cine stie ce, chiar modest indraznesc sa spun - si asta comparativ cu difuzoare din gama medie de pret.Credeti ca merita efortul si timpul pt asa ceva ?NICIOADATA nu vor fi capabile sa ofere macar 1/2 din placerea auditiva pe care o ofera 2 mici bookshelfuri cu Usher sau chiar Tonsil-uri. Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Proiectul a fost premiat de revista "Radio" ,in conditiile folosirii unor difuzoare uzuale si in conditiile optimizarii incintei si filtrului pentru ele-ar fi interesanta citirea articolului..Caracteristica de frecventa si raspunsul la semnal dreptunghiular spun si ele ceva.Condensatorii sunt cu hartie uleiata ;acum cativa ani se gaseau peste tot ,nu-i cumpara nimeni si dupa ce au aparut in forumuri aprecieri pozitive brusc au disparut...si au devenit condensatori "audiofili". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum