Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator Willem...

vasy_gsm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasy_gsm

8

• ALEKS

4

• pavcostel

4

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

Eu am realizat o varianta mai veche (v3.3 single sided daca nu ma insel :jytuiyu ) si pana acum nu pot sa ma plang de el, desii nu pot sa zic ca l-am folosit intens sau cu toate chip-urile suportate.PS: singura problema pe care am avut-o cu el (care mi-a dat ceva batai de cap pana m-am prins) a fost ca il alimentam cu un traf mic si prost (nu debita nici cum curentul inscriptionat pe carcasa) si imi dadea diferite erori atat la scriere cat si la citire :nas:

Link spre comentariu

Nu gasesc schema electrica de la versiunea 3.3. De asemenea nu am gasit nici un cablaj de unde deduc faptul ca trebuie sa-l proiectez singur... bun n-ar fi asta o problema atata timp cat ma decid asupra unei scheme. Ma intereseaza sa programez ROM-uri (de la 27c16 pana la 27c210) in special si cateva PIC-uri care nu merg programate cu RCD.Eu m-am decis asupra versiunii 4.0 fiindca imi pare relativ accesibila schema, dar daca este una si mai simpla, nu-i bai.ALEKS

Link spre comentariu

Nici eu nu gasesc pe site cablajul de la programatorul meu... O sa caut prin PC-ul de acasa, poate o mai am salvata (am realizat montajul acum cativa ani). Eu am citit cu al meu 27C512 si 27C256, am scris PIC16F84A si incurand o sa mai scriu si alte picuri (numai sa imi ajunga odata comanda de la adel.... :ciuda: )

Link spre comentariu

Am sapat mai bine pe site la Willem si am gasit schema electrica desenata in EAGLE precum si placa de circuit imprimat. Din pacate e cam proasta versiunea 4.1 ce se gaseste in acele 2 fisiere. Dar partea buna e ca ma descurc foarte bine in EAGLE si schema electrica merge modificata de la 4.1 la 4.0, inclusiv cablajul de la dublu strat la simplu strat (va fi ceva de munca totusi).

Deci voi merge totusi pe varianta 4.0 fiindca am deja mare parte facut prin bunavointa celor de la Willem (http://www.willem.org/ZIP/board%204.1.zip).

ALEKS

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Citire M28C64 cu Willem PCB3?Nu reusesc sa citesc o astfel de memorie, desi am facut adaptor PLCC32 la ZIF32 (pe cei 26 de pini activi conform PDF de la M28C64). Nu am alt programator disponibil in acest moment.A reusit cineva sa citeasca memorii de tipul asta in aceste conditii? Daca da dati-mi si mie pozitia jumperilor si eventualele detalii ca nu vrea si pace. Nu am alta memorie goala sa verific totul. Oricum, la blankceck imi arata ca memoria are date scrise pe ea, dar la citire, indiferent de versiunea de soft obtin doar 00 peste tot sau in cel mai rau caz balarii.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări