Vizitator dpaul_gtr Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Salutari la toata lumea!Am o rugaminte: imi poate spune cineva cam cum ar trebui sa procedez ca sa fac un radio cu lampi (un Pionier S503A) sa-mi amplifice chitara? La inceput m-am gandit ca ar trebui sa leg chitara dupa condensatorul ala variabil sau tuner sau cum ii zice, dar cand l-am desfacut m-am speriat de cate chestii sunt pe acolo, mai ales ca nu prea am habar de electronice (la scoala ne invata ca u=r/i si cam atat ). Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Esti sigur ca la scoala va invata ca u=r/i ? In principiu trebuie sa aplici semnalul audio pe potentiometrul de volum (pe extremitati), nu pe condensatorul variabil Scoate lampile de radiofrecventa si lasa numai amplificatoarea audio. Aici ai schema aparatului : Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Vinde aparatul de radio aici viewforum.php?f=59 si cu banii obtinuti iti cumperi piesele sa-ti faci un amplificator. Link spre comentariu
Vizitator dpaul_gtr Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Esti sigur ca la scoala va invata ca u=r/i ? In principiu trebuie sa aplici semnalul audio pe potentiometrul de volum (pe extremitati), nu pe condensatorul variabil Scoate lampile de radiofrecventa si lasa numai amplificatoarea audio. Aici ai schema aparatului : Hmm...poate era r=u/i Multumesc pentru sfat! M-am uitat la potentiometru si are 3 fire; de care ar trebui sa leg mufa cablului de la chitara (da, nici macar atata nu stiu ) ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Hmmm... tare ma tem ca nu realizezi ca intr-un radio cu lampi ai tensiuni periculoase, de ordinul a 250 V sau chiar mai mult... In plus, modelul tau este alimentat prin autotransformator, ceea ce inseamna ca nu ai separare galvanica fata de retea... Pericol mare de electrocutare pentru un novice ca tine ! Din aceste motive, asculta de sfatul lui remus68, mai bine il vinzi... Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Daca vrei neaparat sa utilizezi radioul ca amplificator ai doua variante:- il alimentaezi de la un transformator de retea cu secundar de 110Vca sau 220Vca astfel incit sa nu ai legatura galvanica intre retea si sasiul aparatului.- pe intrare folosesti un transformator separator prin care aplici semnalul catre potentiometrul de volum, ca in atasament. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Nu ne-a spus nici ce tip de doza foloseste la chitara, electromagnetica sau ceramica...Doar ultima s-ar preta la un amplificator cu tuburi, fara alte etaje adaptoare de impedanta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum