Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

poate fi receptorul digi cauza intreruperilor de semnal?

Postări Recomandate

Revin cu noutati, din pacate vesti proaste. Am schimbat toti condensatorii electrolitici din sursa, de dupa transformator adica cei de pe tensiunile de iesire. Am schimbat si cativa de pe placa decodorului, la fel face, falfaie imaginea (cu sau fara semnal) si imi sacadeaza suparator, sensibilitatea fiind afectata, uneori apare si "Bad signal", al doilea tuner merge perfect cu acelasi semnal. Tensiunea de 24 este in jur de 23 iar cea de 8 este 7.5..7.6, in rest, celelate tensiuni sunt oarecum ok: 5v=5,15...5.2v, 3,3v=3,28..3.29v. Aveti ceva sfaturi sa-mi dati, in afara de mers la DIGI ? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

3

• catalinu

3

Vizitator comfel

Revin cu noutati, din pacate vesti proaste. Am schimbat toti condensatorii electrolitici din sursa, de dupa transformator adica cei de pe tensiunile de iesire. Am schimbat si cativa de pe placa decodorului, la fel face, falfaie imaginea (cu sau fara semnal) si imi sacadeaza suparator, sensibilitatea fiind afectata, uneori apare si "Bad signal", al doilea tuner merge perfect cu acelasi semnal. Tensiunea de 24 este in jur de 23 iar cea de 8 este 7.5..7.6, in rest, celelate tensiuni sunt oarecum ok: 5v=5,15...5.2v, 3,3v=3,28..3.29v. Aveti ceva sfaturi sa-mi dati, in afara de mers la DIGI ? Multumesc.

Un sfat...mergi cu el la DIGI ,il rezolva in 10min
Link spre comentariu

Da, m-au "rezolvat" in 2 ore deoarece erau muuulti oameni acolo... Eu cel putin in 3 ani de zile n-am avut probleme cu al meu receptor, dar erau unii cu receptoare de cablu de... 2...3 saptamani. Altii ziceau ca din 6 in 6 luni se pelerineaza la RDS&RCS... M-au rezolvat cu alt receptor (tot vechi) care a mers 10 minute, apoi... poc ! Ecran alb cu un 0 mare pe afisaj. A doua zi, am luat altul care se pare ca merge...P.S. Parerea mea de electronist spunea ca ceva pe partea de selector s-a dus... Ca dupa o furtuna a inceput sa faca urat. Avea saracu 3 LNB-uri pe el, a avut de unde sa si-o fure...

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Pe timp de furtuna trebuie decuplat cablul ce duce la LNB deoarece se incarca electrostatic si distrunge selectorul pentru a preintampina acest fenomen se pune ligheanu la masa si tresa cablului Inapoi cu el la RDS........ :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări