Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

poate fi receptorul digi cauza intreruperilor de semnal?

Postări Recomandate

Vizitator cames

Buna la toti care va pricepeti la asa ceva. Intrebarea mea este legata de problemele de receptie. De cateva zile imi dispare imaginea iar informatia de pe ecran e fie canalul nu functioneaza. Calitatea imaginii este de 98% iar nivelul este ceva peste 70%. Antena este bine orientata iar LNB la fel. Chestia e ca dupa ce inchid receptorul cateva ore semnalul revine, la inceput pentru mai mult timp iar acum pentru cateva minute. Am mai citit ca ar putea fi vorba de niste condensatori. Dar eu nici macar nu stiu cum arata ca sa ma uit in el. Locuiesc undeva in Spania, mai exact in Mallorca si e destul de greu sa trimit aparatul in tara pentru verificari. Mai ales ca nici macar nu sunt sigura ca el este cauza, doar banuiesc. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

3

• catalinu

3

condensatorii din sursa trebuie schimbati(nu toti bineinteles,ci doar cei umflati) cu un letcon de 5 euro de la orice magazin de chinezi,in 10 minute ai rezolvat problema....asa ca desfa-l si cauta niste piese ca niste butoiase pe placa cea mica care e in receptor si daca vezi ca partea lor superioara nu e plata ii schimbi cu altii de aceeasi valoare(care o citesti pe ei)

Link spre comentariu
Vizitator comfel

posteaza corect daca vrei sa fii ajutat ....de ce nu ai specificat modelul receptorului .......???

acest fenomen nu a inceput sa apara cam de pe 15 iunie....????

ai inlocuit cartela ....................??

ai facut o Actualizare Software...??

lasa condensatorii in pace , de ce toti va legati de condensatori...... :da

http://www.lyngsat.com/packages/digi.html

Link spre comentariu
Vizitator cames

Pai n-am mentionat numele receptorul pentru ca pe el scria doar Hyundai dar umbland acum cu telecomanda am descoperit informatia de sistem care e HSS-5160NA. Cartela am schimbat-o de prin ianuarie. Am facut acum o actualizare software si la sfarsit mi-a aparut nici un serviciu descarcat. Cand l-am deschis insa unele canale functionau desi nu stiu pentru cata vreme. Chiar nu am nici o idee ce poate fi.

Link spre comentariu

lasa condensatorii in pace , de ce toti va legati de condensatori...... :da condensatorii sunt.....fluctuatiile de semnal indica o functionare incorecta a tunerului.....asta in cazul in care nu are un copac in fata antenei(ceea ce ma indoiesc).....e clar o nefiltrare corespunzatoare pe ramura de 12 volti.....nu are nimic deaface cu cardul sau actualizari.....ma rog....faci ce crezi,bafta

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Pai n-am mentionat numele receptorul pentru ca pe el scria doar Hyundai dar umbland acum cu telecomanda am descoperit informatia de sistem care e HSS-5160NA. Cartela am schimbat-o de prin ianuarie. Am facut acum o actualizare software si la sfarsit mi-a aparut nici un serviciu descarcat. Cand l-am deschis insa unele canale functionau desi nu stiu pentru cata vreme. Chiar nu am nici o idee ce poate fi.

iti dau eu o ideie ..taie toti copacii din fata antenei si o sa vezi ca tot asa o sa se comporte receptorul ...daca doresti cu adevarat sa il rezolvi imi dai un MP si iti spun ce ai de facut ......iar acum ptr ceilalti care isi tot dau cu presupusul ; atata timp cat ai stabila calitatea si nivelul ;; ce treaba au copacii citeste si aici cand ai timp ....viewtopic.php?f=31&t=59733
Link spre comentariu
Vizitator cames

pai ar fi cam greu sa gasesc vreun copac de taiat ca pe o raza de 400 km in fata nu e nici unul doar mare... pana in peninsula.De schimbat cartela am schimbat-o, ultimul software e 1.03. Am sa incerc sa ma uit un pic in receptor daca problema persista. Am sa va tin la curent. Multumesc la toti!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

am specificat ca ma indoiesc,ca ar avea copaci in fata antenei....daca ai rezolvarea la problema omului de ce nu o pui aici?numai in pm?....in threadul in care mi-ai zis sa ma uit am postat si eu si cred ca am avut dreptate pe acolo....nu stiu daca ai observat ca nu mi-am dat cu parerea ci am incercat sa-i dau o solutie omului pe baza informatiilor care le-a lasat aici si a micii mele experiente care o am in depanarea diverselor tipuri de receptoare de satelit...in fine amice,am sa te las sa te desfasori poate asa prinzi un loc de moderator

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut. Aceeasi problema o am si eu cu un Hyundai HSS 3169, avand 2 receptoare (un HSS 3169 de 3 ani si un HSS 1160 de 2 ani) le-am pus pe rand la acelasi LNB, si 3169 sacadeaza ca si cum as avea semnal prost. Am schimbat ceva condensatori (am schimbat tot ce am gasit prin casa - cei de 1000uF din sursa) si acelasi efect. Mai precizez ca in momentul cand sacadeaza (uneori da Bad signal) falfaie putin imaginea (chiar si pe negru se observa o falfaiala). In afara de condensatori, mai trebuie schimbat ceva ?

Link spre comentariu
Vizitator cames

Am rezolvat-o in sfarsit. Se pare ca din cauza cresterilor de temperatura amplificatorul pe care il aveam undeva la jumatatea lungimei cablurilor dadea rateuri din ce in ce mai mari si mai dese. Asa ca am ingropat amplificatorul in pamant la o distanta de 5-10 cm si momentan merge perfect. Nu am apucat sa desfac receptorul fiindca am observat ca in ultimile zile semanlul scadea din cand in cand de la 98% la 10%. Am vrut sa ma asigur mai intai ca celelalte chestii sunt in regula. Multumesc la toti pentru sfaturi!

Link spre comentariu
Vizitator comfel

felicitari ai rezolvat si fara sa schimbi condensatori ...parerea mea... ingroapa amplif la 2m iar cand se strica ii pui numai crucea ..cati metri cablu ai pana la antena ....??? :aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator cames

credeam ca vorbesti serios cu ingropatul la 2 m...cel putin primele secunde :limb: Oricum amplificatorul nu e in contact direct cu pamantul asa ca sper sa nu se strice prea repede. Pai am cam 100 de m de cablu (coboara de pe un bloc de 9 etaje pana la nivelul 2 apoi urca pe niste terase cu gradini pana la etajul 6...complicat). Surprinzator pana anul asta mi-a functionat perfect fara amplificator. Prin ianuarie exact dupa ce am schimbat cartele de la digi -coincidenta sau nu-a trebuit sa-i pun un amlificator undeva la jumatatea distantei fiindca incepuse sa faca probleme.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

credeam ca vorbesti serios cu ingropatul la 2 m...cel putin primele secunde :limb: Oricum amplificatorul nu e in contact direct cu pamantul asa ca sper sa nu se strice prea repede. Pai am cam 100 de m de cablu (coboara de pe un bloc de 9 etaje pana la nivelul 2 apoi urca pe niste terase cu gradini pana la etajul 6...complicat). Surprinzator pana anul asta mi-a functionat perfect fara amplificator. Prin ianuarie exact dupa ce am schimbat cartele de la digi -coincidenta sau nu-a trebuit sa-i pun un amlificator undeva la jumatatea distantei fiindca incepuse sa faca probleme.

nu ai treaba cu amplif inlocuieste cablul.. el este cauza belelilor .. la asemenea distanta este imposibil sa nu se deterioreze undeva verif si antena daca nu a capatat joc la sistemul de prindere ...........................vizualizeaza mp-ul
Link spre comentariu
Vizitator cames

momentan merge perfect de cand am ferit amplificatorul de razele soarelui...daca o sa mai faca probleme o sa inlocuiesc si cablul. Multumesc de sfat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări