gabiz_ro Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Am amplasat undeva un calculator si semnalul de la wireless e cam slab din pacate.Asadar vreau o antena externa,am experimentat ceva biquad de pe net dar cablu nu am avut decat ceva recuperat dintr-un laptop.O mica imbunatarire totusi este fata de antena ce a venit la placa wireless.Din ce am cautat m-am oprit la urmatoarele cabluri:-RG58 pare cel mai uzual.-RG174 mai subtire dar si pierderi mai mari decat RG58-RG213 mai gros,pierderi mai mici decat RG58 ,dar nu prea gasesc connectori pentru el.Distanta ar fi cam de 5-6 metri necesara.Cine-mi poate recomanda ce sa aleg?Si pe mp un magazin online de unde pot cumpara ? (majoritatea vad ca au role de 100m doar)Am uitat sa precizez ca wireless e in 2.4Ghz Link spre comentariu
daisarqx Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 rg213u citeste asta: http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Recomand H1000 sau Belden 7810R http://www.mondoplast.ro/Cablu-Coaxial- ... -pg_ft-254 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Banuiesc ca ai facut biquad-ul acela din placa de cablaj ca reflector si sirma de cupru. Antenele acelea merg foarte bine daca sunt corect realizate, conteaza mai ales distanta si paralelismul dintre elementul activ (biquad) si reflector (cablajul). Insa in privinta cablului, TREBUIE SA FIE CAT MAI SCURT CU PUTINTA, nici intr-un caz nu vei putea pune cablu mai lung de 1m, deoarece pierderile devin mai mari decat castigul antenei. Uita-te pe net la antenele profesionale... multe dintre ele au un rooter incorporat in cutia de plastic a antenei, iar cele care nu il au (antenele California de exemplu) vin cu maxim 1m de cablu. Eu personal am folosit cablu recuperat de la antene wireless de birou, exista placi de retea care vin cu antena detasabila cu talpa magnetica (Canyon WF145 parca). Am tinut cablul cat de scurt am putut si mi-au mers bine. Sau, pentru 20 de dolari transport inclus poti lua de pe Ebay de la chinezi un Yagi cu castig de 16dB. Bine, nu are chiar 16 dBm dar oricum 9 tot are. Am folosit mult astfel de antene polarizate vertical pentru legaturi pana la 1 Km la 11 Mbps. Succes! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2010 @daisarqxstiam de aia,uni nu prea o laudau asa ca am mai cautat si am ajuns la biquad.@Yo4YouMerci de informatii,vad ca au si cablu gata facut dar cu alti conectori.@dyogenesAcela l-am facut,am incercat si biquad si double biquad,cu double e parca o mica imbunatatire.Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Link spre comentariu
LostCell Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Foloseşte un acces point,e mult mai comod si pierderile sunt f mici,ap-ul il conectezi direct prin pigtail la antena. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum