Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mp3 portabil alim. din masina

costy

Postări Recomandate

Am un Mp3 pe care vreau sa il alimentez din masina de la bricheta.Player-ul are nevoie de 4,5V la 400mA.Ma gandeam la un montaj cu un 7805 dar asta are curentul de iesire de 1A din cate am inteles.Ce se intampla daca la curentul la 1A, se arde? sau isi ia el 400mA si restul raman neutilizati?Sorry daca vb prostii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

12

• adi_0106

4

• Depanatoru

4

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Isi ia el cat ii trebuie. "1A" e curentul maxim pe care il poate da stabilizatorul. Sper sa nu crape mp3-ul de la jumatea aia de volt in plus. De asemenea, o sa se incinga binisor 7805-ul, chiar si cu radiator. Fara, il arzi. In situatia ta, ideal ar fi un stabilizator in comutatie.CiripEDIT: Erata la postul de mai jos. LM317, nu 3717 :) . Problema cu incalzitul ramane indiferent ce stabilizator liniar folosesti.

Link spre comentariu

cauta scheme cu LM3717 - care poate da usor ce tensiune doresti aveam o schema pe undeva dar nu o mai gasesc :( din 12 V scotea 9, 7.5, 6, 5, 3 - in functie de restul componentelor

Link spre comentariu

Nu poti pune orice valori si nici nu poti pune o singura rezistenta. R1 are valoare fixa si determinata de faptul ca integratul trebuie sa aiba un cansum minim de cativa miliamperi la iesire altfel nu e stabil. Imin= 1.2V/R1 = 5mA in cazul de fataPdisipata= (14 - 4.5)V x 0.4A= 3.8W asa ca o sa ai nevoie de un mic radiatorCel mai bine pui un semireglabil pentru R2 ca in schema si reglezi foarte comod tensiunea de iesire.Poti folosi linistit un 7805 , cei 0.5 volti in plus nu cred sa-i dauneze Mp3 playerului. Sa nu uiti sa pui condensatoare pentru decuplare direct pe pinii integratului minim 0.1uF pe intrare si minim 1uF pe iesire.

Link spre comentariu

eu cred ca mai simplu e sa faci rost de un alimentator auto de telefon mobil si ai rezolvat problema(eu asa am alimentat cca 10 cd playere)

Link spre comentariu

Asa ca fapt divers;la un magazin de electronice de langa mine,un dif ydd 200lpp e ~35RON fata de 20Ron la KON :death:

asta se cheama taxa de smecher ... la noi in iasi un dif deala care la KON e 200.000 - la bazar e 400.000 :blink: ........ si sunt idioti care cumpara asa .... ei nu stiu de magazinul KON din oras :crazy:
Link spre comentariu

Stiu;inainte sa aflu de Kon ma batea gandul sa iau si eu de la mag ala,acum am observat ca umfla preturile cam la toate.Odata am intrebat de un integrat BA1404 parca,si nu-l avea,cand dau sa ies din magazin(el se uita prin calculator) imi zice:hai ca ai noroc costa decat 90ron :shock: (se uita printr-o oferta cred).... am ramas tampit.Acum dupa 2 ani am aflat ca integratul respectiv era sub 10 RON.Oricum de la nenea ala nu prea cumpar decat piese minore:leduri,rezistoare....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări