Vizitator Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Va rog sa precizati daca transformatorul de iesire are o constructie aparte sau poate fi folosit transformatorul comecializat pe forum pentru montajele UL. As putea inlocui ECC88 cu 6n23p ? Pentru EF 80, ce lampa ruseasca recomandati ca inlocuitor ? Va multumesc pentru prezentarea de detaliata a muncii depuse. __Nu stiu la care versiune de transformator va referiti (ar trebui ceva detalii). __Inlocuirea 6n6p cu ECC88 merge fara a fi alterat nivelul de atac finale si nu necesita nici o modificare in configuratia data (asa cum am mai spus),defazorul este capabil sa furnizeze 50Vef pe fiecare ramura in parte faza-antifaza , mergind mai departe in principiu ar trebui sa mearga si 6n23p in defazor nu am testat inca(am testat 6n1p care nu mai furnizeaza decit circa 28Vef pe fiecare ramura faza-antifaza),desigur nu este necesara aceasta tensiune pt atac grile finale(50Vef-ramura) dar cu cit defazorul e capabil sa furnizeze tensiuni mai mari cu atit distorsiunile vor fi mai mici la tensiuni de atac mai mici. __In loc de primul tub se poate folosi orice pentoda cu panta fixa (cu ecran interior sau exterior,acest ecran interior sau exterior diminuaza mult/ capacitatile parazite care apar intre anozi tuburilor participante in montaj si primul tub din intrare) ,in situatia cind veti folosi alt tub decit EF80 este posibil si probabil sa trebuiasca modificata rezistenta din catod a primului etaj care acum are valoare de 3k9,aceasta modificare trebuie facuta astfel incit sa obtineti aceleasi potentiale in primele doua etaje asa cum este marcat acum pe schema fara a umbla la alte valori rezistive din primele doua etaje(pentoda din intrare si dubla trioda din defazor).Practic pentru potentialele marcate acum PSF-comun(in repaos/in gol/fara semnal) se obtine in regim dinamic/cu semnal excursia de tensiune maxima si simetrica din defazor cu distorsiuni minime . Asa cum se mai poate observa in anozi dublei triode defazoare apar rezistente inegale(una din rezistentele de 33k mai are in paralel 470k astfel devenind usor mai mica) in acest fel se echilibreaza ca nivel tensiunile la iesire din defazor,acele valori usor dezechilibrate din anozi asa cum sint acum (cu rezitenta de 470k pe post de sunt) sint valabile pentru o dubla trioda cu sectiunile aproximativ la fel(poate avea mici dezechilibre intre sectiuni sau pot fi aproape identice sau chiar identice),un dezechilibru mic se va autocompenseaza,un dezechilibru mare intre sectiunile dublei triode nu se mai poate autocompensa,practic tubul din defazor este bine sa fie cit de cit cu sectiuni pereche. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Va rog sa precizati daca transformatorul de iesire are o constructie aparte sau poate fi folosit transformatorul comecializat pe forum pentru montajele UL.As putea inlocui ECC88 cu 6n23p ?Pentru EF 80, ce lampa ruseasca recomandati ca inlocuitor ?Va multumesc pentru prezentarea de detaliata a muncii depuse.se pot folosi 6J32PEF86EF804EF8066267 Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Dupa cum am mai spus undeva pe forum, eu am fost foarte placut surprins de functionarea pentodei EF86 in intrare. Dupa ce am studiat citeva magnetofoane care aveau primul etaj dupa cap cu EF86, am experimentat citeva pentode si triode ca amplificatoare de semnal mic si EF86 a iesit "cistigatoare". (am facut teste pentru zgomot, brum indus de filament, perturbatii mecanice externe, perturbatii magnetice externe) Varianta ruseasca n-am testat-o.Si daca tot am spus cine a cistigat, am sa spun si cine a fost pe ultimul loc: 6N9S. Are cel mai mare brum indus de filament si nu gasesti decit cu greu 2 la fel. Trebuie sa selectezi din multe pentru a gasi 2 care sa se comporte identic... ma rog, apropiat. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Dupa cum am mai spus undeva pe forum, eu am fost foarte placut surprins de functionarea pentodei EF86 in intrare. Dupa ce am studiat citeva magnetofoane care aveau primul etaj dupa cap cu EF86, am experimentat citeva pentode si triode ca amplificatoare de semnal mic si EF86 a iesit "cistigatoare". (am facut teste pentru zgomot, brum indus de filament, perturbatii mecanice externe, perturbatii magnetice externe) Varianta ruseasca n-am testat-o.Si daca tot am spus cine a cistigat, am sa spun si cine a fost pe ultimul loc: 6N9S. Are cel mai mare brum indus de filament si nu gasesti decit cu greu 2 la fel. Trebuie sa selectezi din multe pentru a gasi 2 care sa se comporte identic... ma rog, apropiat.Cu 6N9S si eu am avut dezamagiri crunte !Confirm ... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Multumesc celor care au facut precizari despre posibile echivalente ale lampilor ce pot fi folosite.Am solicitat si imi este de un real folos, pentru ca EF 80 sau EF 86, sunt raritati pentru mine, nu am decat EF 860, care pare putin altfel.Referitor la transformatorul de iesire, intrebarea se referea la cel facut de djdog si dat la chit, pentru PP cu 6p3s; eu l-am perceput ca fiind gandit si realizat pentru schema lui Rutcho. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Merge perfect EF860(chiar are si aceasi configuratie-dispunere electrozi raportat la pini-daca nu obtineti tensiunile precizate in schema ajustati valoarea rezistentei de 3k9 din catod) ,transformatoarele de iesire nu permit CFB dar se pot folosi cu succes atit ca rezitentele de 10 ohmi din catozi finale vor fi conectate direct la masa ,cuplati g2finale la prize trafo iesire prin intermediul unor rezistente de 680 ohmi chiar 1k/2w si mariti din semireglabil negativarea la circa -35V(poate chiar mai mult datorita tensiuni mari care va aparea pe g2_astfel incit sa masurati pe rezistentele de 10 ohmi din catozi finale/ circa 350mV-in raport cu masa si in gol fara semnal ,asta va insemna aprox 35mA curent comun anod-g2 adica 31-32mA curent anodic/Ia_0 si 3-4mA curent g2_0 pt fiecare finala).Veti obtine circa 25-30w in aceste conditii(cu transformatoarele mentionate si noua configuratie finala).Este bine in aceasta situatie sa aveti Ub mai mic de 400V as opta pt 360V in sarcina si ca finale 6P3S-E care suporta mai usor tensiune mare g2 in ciuda faptului ca are Pdg2 mai mica decit 6P3S, sau daca dispuneti puteti folosi ca finale EL34 astfel nu se mai pune problema tensiuni g2 si puteti merge cu Ub chiar la 440V in sarcina,desigur in cazul EL34-finale va creste si puterea la circa 35W sinus in sarcina nelimitat,practic veti avea in cazul EL34 finale un EICO model HF-35 . Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Multumesc pentru precizarile amanuntite.El 34 am vazut doar in poze, voi merge pe 6p3s sau 6p3s-e, mai ales ca transformatorul de alimentare, nu da mai mult de 360 V in sarcina. Puterea estimata, chiar la 20W pe canal, e absolut multumitoare pentru auditii in casa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Astazi l_am pus sa "cinte" ,In ciuda simplitati acest amplificator asa cum este prezentat in schema postata are un atac formidabil un sunet foarte deschis si energic la pasaje cu continut bogat in joase intra in oscilatie parul de pe miini,basul îţi face "sonografie" (penetreaza si traverseaza tot corpul-poate fi perceputa energia basului si de organele interne-senzatia de dinamica ridicata devenind foarte prezenta),frecventele inalte/acute dau un "relief" deosebit/precis/ferm sunetului ,bine la mine e SPL_ul relativ mare 95db/1w/1m ,cu alte cuvinte merita incercat avind in vedere costurile modeste(un pic de problema pe la trafurile de iesire/CFB poate).Intimplator(realizez acum) sa nimerit foarte bine titlul subiectului (Push-Pull/3D) si din punct de vedere acustic. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Am inceput lucrul la aceasta schema. Link spre comentariu
luke Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Am inceput lucrul la aceasta schema. Inteleg ca ai toate datele necesare realizarii amplificatorului ,daca e asa te rog sa postezi schemele cablaj/electrica originale pentru ca multe sau pierdut si lasa posturi vechi dar bune in umbra . Ma tenteaza si pe mine acest amplificator ,am niste 6P3S-E care abia asteapta puse la treaba si cine stie poate mai sunt alti useri interesati de un amplificator proiectat de unul din greii forumului . Felicitari pentru realizarea de pana acum . Numai bine. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Te ajut cu placere la recuperarea datelor, multumind inca o data pentru ajutor domnului Vali fara ajutorul caruia, nu as fi reusit. Dimensiunea fizica concreta a cablajelor este 106 / 112 mm. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Aprilie 20, 2017 Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Nu au trecut, inca, 5 ani, deci am reusit sa fac inca o pereche. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum