Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto

Vizitator Florinake91

Postări Recomandate

Vizitator Florinake91

Am si eo o intrebare. Am un amplificator auto Pyle. Pe el scrie 1000 Watti, dar e de 300 W reali (RMS). Deci cum spusai e pentru masina, dar eu nu l-am pus in masina ci il am in casa conectat la un transformator de 12V si de vreo 2-3 Amperi parca. Problema e urmatoarea: Cand dau maxim la volum la amplificator se opreste. De ce? e din cauza ca transformatorul meu ofera doar vreo 2-3 amperi in loc de 50 amperi cat are bateria de masina (asta daca cumva ajung 50 amperi la amplificator la masina ca nu stiu nici asta sigur.). Deci asta as vrea sa stiu: De ce se opreste cand dau volum tare. E pe 4 canale de cate 75 W si am 4 boxe de 75W. Ar trebui sa mearga fff bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• paul14

1

• +_Florin_+

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

La 300W ai un consum de 25A, iar traful tau e cam de 10 ori mai mic. Daca vrei ceva mai multa putere in casa foloseste o sursa de pc care are vreo 8-10A la 12v.Pe masina face la fel, se opreste daca dai la maxim?

Link spre comentariu
Vizitator Florinake91

Mersi...pai pe masina nu am prea incercat...doar am adus o baterie de masina in casa...am conectat bornele si eo l-am luat la mana a2a amplificatoru...nu m-am uitat la siguranta si probabil a fost mai micutza decat trebuia ca s-a prajit...a iesit fum din ea

Link spre comentariu
Vizitator Florinake91

App...un transformator de 12V + cati Amperi maxim? pot sa pun si un transformator ce produce de ex 30,40 Amperi? sau max 20A ? sau mai putin/mai mult?

Link spre comentariu

Atenţie că trafo scoate tensiune alternativă, doar dacă nu se face din nou confuzie cu un alimentator, care scoate tensiune continuă.

Iar tens alternativă de 12V, redresată şi filtrată (x1,4 adică), va ajunge în gol la aproape +17V, doar în sarcină începe să scadă. Deci atenţie la alegerea trafo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări