Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

care este rolul si cum functioneaza PIC-ul din schema asta??

Vizitator criss20081

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan_k

3

• Liviu M

1

• Stefan

1

• kit

1

Top autori în acest subiect

Ei ei, daca zici ca e proiect de licenta, atunci ai mult de lucru pentru a pricepe ce e acolo ...Asa in mare, schema pare a fi un mp3 player. Are tot ce e nevoie: - VD1002 pentru mp3-decoderul propriu zis - interfata pt carduri MMC/SD - display grafic - joystick pentru "operare"Miscarile joystick-ului sunt citite de PIC; PIC-ul afiseaza interfata utilizator pe LCD-ul grafic.Tot PIC-ul citeste datele (piesele) de pe cardul MMC si le transmite catre decodorul VS1002.Toata treaba e facuta de softul din PIC; fara acest soft, nu se intampla nimic.Bafta.

Link spre comentariu

dar asa in mare nu puteti sa mi spuneti despre rolul sau sau cum functioneaza?

asa in mare tocmai ti-am spus.acum ai trei variante: - fie pui mana pe carte si iti bati capul sa pricepi ce e acolo. in momentul cand ai intrebari punctuale, poti sa intrebi, sunt sigur ca vei primi raspuns daca vei veni cu lectiile invatate - fie urmezi sugestia lui stefan_ro si rezolvi problema asa cum o rezolva multi (aici lumea se ajuta unii pe altii, dar nu va face nimeni munca altuia pe gratis) - optional, a treia varianta e sa nu alegi nici una din variantele de mai sus, caz in care vei ramane cu proiectul nefacut, etc.
Link spre comentariu

asta-i chiar proiectul de care vreau sa ma apuc acum.dar ca sa ma apuc sa inteleg ce-i acolo in soft, nici vorba; e prea complex. oricum codul sursa nu-i disponibil ci numai hex-ul si bootloader-ul.

Link spre comentariu

Faptul ca nu are disponibil codul sursa consider ca nu il face pretabil pt un proiect de diploma, mai ales copiat de pe net. Dar fiecare stie ce pretentii se cer de la proiectul respectiv.

Complex e, dar chiar de neinteles nu are ce sa fie. Totul e sa il "spargi" in bucatile functionale; nu e musai ca ele sa fie intelese in detaliu.

Asa din avion, ce e clar:

- o librarie pt SD+FAT. stiu ca sunt librarii de genul acesta, pe de o parte e implementata scrierea/citirea blocurilor (parca 512bytes, daca imi aduc aminte bine) de pe cardul SD; bucata asta nu e foarte complexa, dar depinde si de microcontrollerul folosit (ram-ul disponibil). Peste acest nivel e implementat sistemul FAT, mai mult sau mai putin "complet". Pt proiectul de fata cred ca e suficient la nivel de citire (nu cred ca are functie de inregistrare). Exista destule implementari gratuite pt treaba asta.

Punct de plecare (cu implementari pt avr, pic, etc): http://elm-chan.org/fsw/ff/00index_e.html

- o librarie pt display-ul grafic; acesta depinde de tipul displayul folosit. Pt Nokia cred ca exista iar suficiente librarii gratuite. La o adica nu vad nici un motiv pentru care nu s-ar folosi chiar un display simplu gen 16x2 caractere.

- mai departe lucrurile tind catre uzual: o interfata avand ca input cateva butoane (joystickul); citirea datelor din fisier prin intermediul librariei mai sus pomenite; livrarea datelor catre decodorul extern.

Practic, pentru 70% din proiect ar trebui sa gasesti surse sau exemple suficiente; iar restul reprezinta doar legarea logica a respectivelor module.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări