Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma poate ajuta cineva?

Vizitator crissstian

Postări Recomandate

Vizitator crissstian

Caut un programator de PIC in Bucuresti pentru un mic proiect non-profitpentru mine, dar pe care il pot plati. Am nevoie, pentru o freza, de o comanda manuala a motoarelor pas cu pas, cu citirea, pe un lcdde 4x20 caractere, (3 leading and 2 trailing digits ) a miscarilor si setarilor.Ar fi cam asa:1. Selectez un ax (X, Y sau Z) prin apasarea butonului corespunzator lui; 2. Cand sunt pe axul selectat, apas butonul backlash si introduc (cu rotary encoder), un numar de pulsuri, echivalente cu backlash/jocul mecanic pe acea axa. Un puls (click pe rotary encoder) = 0.01mm;Backlash este doar pozitiv (fara semn).Cifrele doar cresc,pana la maximum de 1.00 (100 de pulsuri) si apoi reincep de la zero, daca s-a gresit.Daca e mai simplu, se poate folosi sensul de la rotary encoder, pentru a adauga (sau scadea,daca s-a trecut de setarea corecta).3. Pe aceealsi ax selectat, apas butonul de aducere la zero a afisajului acelei axe (displayul va arata X,Y sau Z = 000.00);4. Pe aceealsi ax selectat, apas butonul de memorare a datelor introduse (ca sa pot trece la urmatorul ax, sau sa lucrezpe acel ax);5. Am setat acel ax si acum pot lucra pe el: Invart manual un rotary encoder si picul genereaza: *un semnal de enable pentru motorul respectiv (L sau H, selectat cu strap) *un semnal de sens pentru motor, in functie de sensul de rotatie manuala a rotary encoder (L sau H, selectat cu strap) *un impuls la fiecare click al rotary encoder, pentru avansul motorului (L sau H, selectat cu strap);7. Punctul 5 sa mearga fara a mai relua cele trei setari de backlash, care se introduc numai odata si trebuie sa se pastreze in memoria non-volatila, la decuplarea de la alimentare.Cate un ax odata, nu 2 sau 3 simultan.Iesirile spre stepper driver (montaj separat) si intrarile de la rotary encoder sa fie continue, nu scanate.Restul pot fi scanate.Deci, pe fiecare ax trebuie acceptat un semnal de selectie manuala, unul de aducere la zero, unul de adaugare de backlash (joc mecanic in angrenajul surub/piulita) si unul de store backlash. La schimbarea sensului pe rotary encoder, picul sa scada, din impulsurile generate de acesta, impulsurileinregistrate ca backlash.Cred ca PIC16F916, cu 25i/o si iesire lcd ar merge.Aceasta ar fi, pe scurt. Greu de inteles asa, fara vorbit fata in fata, de asta caut colaborare in Bucuresti.Va trebui sa ne vedem ca sa va explic in detaliu, pe hartie.Nimic nu e batut in cuie, accept orice idee buna.Cristian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

1

• francezu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

1. Din pacate nu sunt din Bucuresti, dar sunt PIC-uri care au mai multe iesiri de comanda ale motoarelor. Cred ca ar fi interesant sa poti sa comanzi toate axele simultan sau cel putin doua!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări