Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de roti dintate pentru un generator

Vizitator ionutz7

Postări Recomandate

Vizitator ionutz7

Asa cum am zis si in titlu as avea nevoie de niste roti dintate din plastic de anumite dimensiuni. Intrebarea e daca stie cineva unde se poate cumpara asa ceva sau cine poate face? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

2

• iulidan2

1

• fenddder

1

• florinellll

1

iti recomand sa iti faci pe strung niste discuri de polimer pe care sa le prelucrezi la o freza;))polimerul este foarte dens si rezistent la uzuraeu am facut o rotita-intinzator de lant pt un kart cu motor de motocicleta ruseasca.. si nici in prezent nu s-a uzat

Link spre comentariu

incearca sa vorbesti cu vreun inginer ce lucreaza la vagoane (la ambele sectoare au strungari buni) ca aia iti pot face numai că trebuie o pilă să te reprezinte. scapi ieftini si faci treaba buna. in oras sunt multi strungari cam prin toate cartierele de case. am vazut prin Bou Rosu, Aradul Nou si Gai. un bolţ pentru braţ de escavator am facut in Vladimirescu de la intersectia principala in stânga şi am mers până spre capătul străzii respective la ceva intreprindere cu poarta albastra. nu-mi amintesc ce era acolo ca am fost cu "trimitere". şi acolo am scăpat ieftin. o chiulasă am frezat în Bujac la ceva uzină (când ajungi la terenul de fotbal dinspre Vlaicu faci dreapta si mergi până treci liniile de cale ferată. acolo pe stânga este o clădire veche galbenă lungă cu multe geamuri inalte), nici asta nu-mi amintesc ce e dar cred ca aparaţinea de UCECOM.Deci variante sunt multe dar trebuie umblat...orientativ spune şi tu nişte diametre, număr de dinţi, rapoarte, etc să ştim cam ce-ţi trebuie

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in imprimantele clasice se gasesc destule pinioane de plastic daca asta doresti , acum depinde si de marimea generatorului pe care vrei sal folosesti ,daca faci ceva bun eu zic sa tzina cel mult 2 ani .

Link spre comentariu
  • Administratori

Rotile dintate din plastic au o durata de expoatare redusa.Orienteaza-te spre un alt material ,bronz de exemplu.

depinde ce plastic, daca le faci din plastic din borcanele de la mustar atunci damulte plastice sunt mai rezistenta ca bronzul la uzura, eu de exemplu am la freza roti din plastic pentru reductor si dau garuri cu ea de fi20 si frezez tot felul de ciudatenii si inca nu da semne de oboseala si nici nu stiu sa se fi stricat la cineva materiale folosite pentru roti dintate este foarte utilizat POM(acetal) poliamidele PA6 si exista si altele mai bune dar ies din discutie datorita pretului mare
Link spre comentariu

depinde ce plastic, daca le faci din plastic din borcanele de la mustar atunci damulte plastice sunt mai rezistenta ca bronzul la uzura,

de exemlu la drujba mea electrica si nunumai am rotzi din plastic la reductor si tai lemne de crapa ,si are 2 ani si pinionul nu da semne de batranetze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări